5axis - na krokáčích
zdravím
udělal jsem si 4+5 osu , již druhou verzi
tentokrát je to verianta výklopně otočná hlava s vřetenem
odpovídající konfiguraci 5axis
mám problém že tato konfigurace je vytvořena pro mesu a já to potřebuju uchodit bez ni přez LPTéčko
takže jsem začal překopávat hal a nějak se nedaří ,
nahodil jsem tam stepconf a další ale padá mi to a nevím co stím
nemá to již někdo uchozené ??
udělal jsem si 4+5 osu , již druhou verzi
tentokrát je to verianta výklopně otočná hlava s vřetenem
odpovídající konfiguraci 5axis
mám problém že tato konfigurace je vytvořena pro mesu a já to potřebuju uchodit bez ni přez LPTéčko
takže jsem začal překopávat hal a nějak se nedaří ,
nahodil jsem tam stepconf a další ale padá mi to a nevím co stím
nemá to již někdo uchozené ??
Ahoj,
To je prece jedno jestli je pro mesu nebo pro lpt. Jenom budes muset natahnout vic softwerovych stepgenu a jiny drobnosti.
Pak asi budes mit problem s poctem pinu. Jestli chces pouzit 5x step-dir, tak ti toho moc na LPT nezbude na koncaky a home a pod.....
jinak v tom problem nevidim.
Musis dotaz konkretizovat, takhle obecne je tezke poradit.....
Martin
To je prece jedno jestli je pro mesu nebo pro lpt. Jenom budes muset natahnout vic softwerovych stepgenu a jiny drobnosti.
Pak asi budes mit problem s poctem pinu. Jestli chces pouzit 5x step-dir, tak ti toho moc na LPT nezbude na koncaky a home a pod.....
jinak v tom problem nevidim.
Musis dotaz konkretizovat, takhle obecne je tezke poradit.....
Martin
oto jsem se prvě snažil , použil půvdí ini a nakopčil svůj hal který mi chodil pro 4 osy , nakopíroval jsem tam další osy podle toho jak byly naeditovány v ini , přidělil jim piny na portu ( mám dva porty , teda tři ale v halu zatím jen dva)
ale u poslední osy se mi nedaří emc hlásí chyby a nevím co stím ,
přikládám můj bast halu
ale u poslední osy se mi nedaří emc hlásí chyby a nevím co stím ,
přikládám můj bast halu
- Přílohy
-
- 5axis.rar
- (6.9 KiB) Staženo 379 x
problém je na osmé ose od řádku 142 mi to vypisuje chyby a nevím co to pomě chce
předchozí osy jsem tam naklonoval ( kopíroval jsem je z předchozích ) a tam problé nebyl postupně jsem se dostal až na tuhle osu a přez ní se nedostanu nevím co dělám blbě
v tom halu co jsem sem dal jsem ty řádky zakřížkoval pak mi emc naběhne ale padá
předchozí osy jsem tam naklonoval ( kopíroval jsem je z předchozích ) a tam problé nebyl postupně jsem se dostal až na tuhle osu a přez ní se nedostanu nevím co dělám blbě
v tom halu co jsem sem dal jsem ty řádky zakřížkoval pak mi emc naběhne ale padá
Tak v prvni rade stepgen 8 urcite neexistuje. Mas definovano jenom 6 stepgenu. Ale na rozdil od INI souboru jdou pekne po sobe, takze 0 az 5.
klidne to W pripoj na volny stepgen 3. To je jenom nazev, nesouvisi to s osou.
Martin
klidne to W pripoj na volny stepgen 3. To je jenom nazev, nesouvisi to s osou.
Martin
Jen pro informaci.....
V sobotu 17.11. odstranili ten tvuj 5axiskins z vyvojove verze LINUXCNC.
duvod zde.http://git.linuxcnc.org/gitweb?p=linuxc ... 7218eccf07
Tak bacha az treba budes kompilovat novou verzi a najednou ho tam nenajdes.
Martin
V sobotu 17.11. odstranili ten tvuj 5axiskins z vyvojove verze LINUXCNC.
duvod zde.http://git.linuxcnc.org/gitweb?p=linuxc ... 7218eccf07
Tak bacha az treba budes kompilovat novou verzi a najednou ho tam nenajdes.
Martin
- Radek-B
- Kontaktovat uživatele:
5-ti osa tam ma vice chybicek, ale daji se odstranit. Spis budes mit problem s temi softvarovymi stepgeny , jak pouzijes tolik os a svazes to , bude to zelvicka,
furt ti to bude psat ze to nestiha anebo ti to bude vypisovat chyby o nepovolene pozicni odchylce. A dalsi vyplyvajici z toho ze to proste nebude stihat.
Jezis snad poprve vidim ze v LinuxCNC uklizeji , no konecne

furt ti to bude psat ze to nestiha anebo ti to bude vypisovat chyby o nepovolene pozicni odchylce. A dalsi vyplyvajici z toho ze to proste nebude stihat.
Jezis snad poprve vidim ze v LinuxCNC uklizeji , no konecne

Naposledy upravil(a) Radek-B dne 18. 11. 2012, 4:00, celkem upraveno 1 x.
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
automatizace/konstrukce
jo dík ted jsem byl nahoře u kompu s linuxem a taky mi došlo že stepgen 8 je blbost dal jsem tam trojku jak píše fupe a už to nějak běhá , jen mi to po spuštění proramu píše rtapi eror
přitom mám vše nastavené jako v čtyřosé konfiguraci která chodí dobře
a po spuštění programu se vše rozjede a pak hodí hlášku :joint5 following eror
přitom mám vše nastavené jako v čtyřosé konfiguraci která chodí dobře
a po spuštění programu se vše rozjede a pak hodí hlášku :joint5 following eror
máš ferror a maxferror u 5té osy stejně jako u těch ostatních?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU