Co jste dneska bastlili?
Pokud se nebude rozpojovat matice posuvovýho šroubu a bude se vždy do závitu najíždět z větší vzdálenosti, tak do toho nemají vůle vůbec zasáhnout. Dělám tak závity (Whitworth, i atypy) na S28 a v poho se daří, vícechodej jsem nedělal, ale podstata je stejná. Uskočí se o rozteč (malým suportem) mezi chodama a pokračuješ na dalším.
Rozhodně to tak vnímám jako lepší řešení, než znova upínat obrobek.
Pak dává smysl (když malej suport není) vyřadit univerzálu a otočit s ní o úhel.. Ale to tu už bylo napsáno.
Rozhodně to tak vnímám jako lepší řešení, než znova upínat obrobek.
Pak dává smysl (když malej suport není) vyřadit univerzálu a otočit s ní o úhel.. Ale to tu už bylo napsáno.
- jova
- Kontaktovat uživatele:
Já si opřel, při ručním doříznutí třípaknovku pomocí podložky o lože nadoraz, povysunul jedno ozubené kolo ve skříni převodů ze záběru, pootočil třípaknovku o 1/3 zase na doraz a kolo zase zasunul. Ideální je, takto rozpojovat co největší kolo a zřejmě, i aby jeho počet zubů byl dělitelný 3mi.
Dnes jsem pri uklidu v dilne narazil na jeden muj starsi ukazkovy bastl. Proudovy merici zesilovac s presnou referenci. Z TSSOP do DIL do breadboardu.A mam k tomu i dochovany kjasny manual
Bastl radost pohledet, musim se podelit.

Bastl radost pohledet, musim se podelit.

TOS S28, DIY CNC, Holzmann ZS-40HS, Prusa Mk3s+MMU2s, Bambu X1C Combo
To je v podstatě varianta s redukční převodovkou, kterou můj čínan nemá. Ale jelikož mám první kolo 75 zubů, dělitelné třemi, tak to vyzkouším. Ono to nějak takhle bylo i na tom videu, něco s tou třípaknovnou dělal.jova píše: ↑28. 8. 2024, 3:09 Já si opřel, při ručním doříznutí třípaknovku pomocí podložky o lože nadoraz, povysunul jedno ozubené kolo ve skříni převodů ze záběru, pootočil třípaknovku o 1/3 zase na doraz a kolo zase zasunul. Ideální je, takto rozpojovat co největší kolo a zřejmě, i aby jeho počet zubů byl dělitelný 3mi.
-
Tiež to robím týmto štýlom keď režem 4 chodý závit so stúpaním 25mm/ ot. na sv18 , ide to celkom v pohode len sa nesmieš seknúť o zub. Už sa mi to stalo.

pafik píše: ↑28. 8. 2024, 9:27To je v podstatě varianta s redukční převodovkou, kterou můj čínan nemá. Ale jelikož mám první kolo 75 zubů, dělitelné třemi, tak to vyzkouším. Ono to nějak takhle bylo i na tom videu, něco s tou třípaknovnou dělal.jova píše: ↑28. 8. 2024, 3:09 Já si opřel, při ručním doříznutí třípaknovku pomocí podložky o lože nadoraz, povysunul jedno ozubené kolo ve skříni převodů ze záběru, pootočil třípaknovku o 1/3 zase na doraz a kolo zase zasunul. Ideální je, takto rozpojovat co největší kolo a zřejmě, i aby jeho počet zubů byl dělitelný 3mi.
Tak jsem si udělal radost a za pětikilo koupil litinovky 60x40cm. Až na místě jsem zjistil, proč je tak levná. Že má lišku bylo jasné z fotek, ale že je ve sklepě bez výtahu ne.
Prodejce byl o 10 let starší dědek než já a měl berli. tedy jsem to tahal vše sám. Ze sklepa nahoru, pak chodba, 8 schodů dolu na chodník a 30 metrů k autu. U auta stáli měšťáci a že jim dám litr za parkování na zákazu. Litr jsem nakonec nezaplatil a ještě mi jí pomohli naložit.
Pak už jenom očistit a srovnat vršek kamenem a hotovo.

Pak už jenom očistit a srovnat vršek kamenem a hotovo.
Udělal jsem to podle jovy, jednoduché, rychlé. Teď ještě shánět vícepaknové univerzály pro vícechodé závity

O zub se seknout nejde, ale musí se to kontrolovat proti pootočení.
To tam máš dělený na stupně. To bych se bál nepřesnosti, tak se o zub seknout můžeš. Tvrdej doraz mi připadá lepší.
To máš jak sovětská vojska u nás; taky prej dočasně = o jednu míň, než navěky.

Skutečně kjásný

T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino