Akorát samozřejmě nemám 55° nožík a hlavně jsem udělal chybu v jednom parametru G76, sjel jsem to příliš. Ale s dostatkem teflonový pásky to možná na první pokusy použít půjde

Brou, T.
Jo to by taky šlo. Nicméně drážky po 45° asi nejsou něco co bych moc při práci potřeboval. Když srážim hranu, tak většinou vyhnutým uděrákem a když pořebuju přesnej úhel, tak natočím nožový sáňky. Nějak mě teďka z hlavy nenapadá u čeho bych potřeboval zarážku přímo na 45°. Snad fakt jen abych srážel pořád stejně hranu klasickým rohovým uběrákem, ale to ti tam pak dost často překáží nožovka vůči sklíčidlu a tak.Mílap píše:Pěkný den,
Zbýňo, možná by nebylo od věci, udělat na nožové hlavě ještě vybrání pro aretaci po 45°.
Těch 45° na těch nožovkách tam je proto, že pokud potřebuješ soustružit s vykloněným suportem tak, aby nezavazel koníku, tak ho vykloníš přesně o 45° a nožovku aretuješ jakoby pořád stejně, na nic jiného v klasickém uspořádání to neníZbýňa píše:...........Nějak mě teďka z hlavy nenapadá u čeho bych potřeboval zarážku přímo na 45°
Ta černožlutá kombinace vypadá moc pěkně.azamo píše:oživil jsem po dlouhé době tiskárnu
Vidiš, to je fakt.tumlik píše:Těch 45° na těch nožovkách tam je proto, že pokud potřebuješ soustružit s vykloněným suportem tak, aby nezavazel koníku, tak ho vykloníš přesně o 45° a nožovku aretuješ jakoby pořád stejně, na nic jiného v klasickém uspořádání to neníZbýňa píše:...........Nějak mě teďka z hlavy nenapadá u čeho bych potřeboval zarážku přímo na 45°
Já se už dlouho zmítám v pochybnostech, jestli si tiskárnu postavit nebo ne, protože mě taky moc nenapadá náplň práce.azamo píše:Největší problém je že vlastně není co tisknout .
Je ale pravda že občas se něco najde kde to opravdu hodně pomůže .