Amatérská stavba CNC frézky v obrazech
zde máš manual.
- Přílohy
-
- huayang VFD manual abstract.pdf
- (43.36 KiB) Staženo 677 x
-
- VFDManual.doc
- (4.53 MiB) Staženo 324 x
pokud je vreteno 3x230V a menic napajis 1x230V tak do trojuhelnika
pokud je vreteno 3x230V a menic napajis 3x400V tak do hvezdy
pokud je vreteno 3x400V a menic napajis 3x400V tak do trojuhelnika
predstav si, ze ve hvezde je na to napajeci napeti faze vinuti jedno, ale v trojuhelniku dve do serie
predstav si, ze ve hvezde je na to napajeci napeti faze vinuti jedno, ale v trojuhelniku dve do serie
pouze první příklad je správně - v případě tvého vřetena : Y = 400V , D = 230Vpokud je vreteno 3x230V a menic napajis 1x230V tak do trojuhelnika
ve druhem a třetím příkladu ti tvoje vřeteno dříve či později odejde - pokud bude měnič nastaven default od výrobce
V lepším případě zareaguje proudová ochrana měniče.
druhý příklad by byl v pořádku v případě napájení měniče 3x230V , takovou sít u nás nemáme, ale lze přez odělovací trafo.
třetí příklad je pro tvoje vřeteno nejhorší - je to jako bys žárovku na 230V zapojil mezi dvě fáze.
Takže pokud máš měnič Inp 3x400V ,OUT 0-400V, tvoje vřeteno zapoj do hvězdy ,při default nastavení měniče.
Samozřejmě je potřeba nastavit max freq,proud, a podobně.
Tak jsem se po delší době zase dostal domů i na sobotu a celé odpoledne jsem strávil v dílně. Konečně se mi podařilo zprovoznit nové vřeteno ,(tedy hlavně frekvenční měnič). Už jsem to chtěl vzdát, nechtělo to pořád běhat a já stále nastavoval a nastavoval. Zatím sice jen "na sucho" na stole, ale běhá dle pokynů programu.
Díky všem za pomoc.
Miloš
Díky všem za pomoc.
Miloš
Jinak do těch 18 tisíc není až tak hlučné, čekal jsem to horší.... Pod 10 tisíc je vyloženě tiché. 24 tisíc, to už je startující tryskové letadlo...

Miloš
Po výměně vřetene jsem čekal větší výkony a ono to sotva stačí předchozímu vřeteni (500W Atas).
Je možné, že bych měl špatně nastavený frekvenční měnič ? Nesetkal se už tady někdo s podobnou situací?
Díky za jakýkoli námět. (Zítra mrknu na nastavení toho FM).
Miloš
- Martinhora
Čau Miloši. Já se potýkám s úplně stejným problémem. Mašinka by to dala, ale zastavuje se vřeteno - nebo se rapidně snižují otáčky. Možná by bylo řešení použít měnič s vektorovým řízením. Bohužel u těchto vřeten je tento druh řízení zakázán výrobcem. A teď nevím, jestli je to jen kvůli chlazení (bude vznikat mnohem víc tepla) anebo se může něco stát s vinutím? Já mám vřeteno předěláno na vodní chlazení - takže ten odvod tepla by nebyl problém, ale zase nemám FM s vektorovým řízením. Ony tyhle vřetena mají zkrátka malej krouťák ..... S nastavením FM jsem strávil hodně času - ale bez výsledku - většinou to bylo ještě horší. Jo a nemáš jen tupou frézu?

Ahoj Martine.
Tak to pro mě není dobrá zpráva. S tou tupou frézou máš trochu pravdu. Když dám novou, tak je to lepší. Jsem z toho otrávený. Čekal jsem od nového vřetena pořádné výkony a ono je to snad ještě horší než s Atasem. Ještě to ale zkusím přece jen poštelovat.
Miloš
Tak to pro mě není dobrá zpráva. S tou tupou frézou máš trochu pravdu. Když dám novou, tak je to lepší. Jsem z toho otrávený. Čekal jsem od nového vřetena pořádné výkony a ono je to snad ještě horší než s Atasem. Ještě to ale zkusím přece jen poštelovat.
Miloš
Nepletu.bobik píše:HSS - high speed steel tedy obyčejná fréza z rychlořezné oceli není na takové otáčky stavěná ani do MDF. Že ty si pleteš HSS za celokarbidové frézy?

Miloš.
- Martinhora
Ty HSS jdou opravdu do kopru hned. Jinak pěknej Aztéckej chrám 

Martinhora píše:Ty HSS jdou opravdu do kopru hned. Jinak pěknej Aztéckej chrám

Miloš