Frezka S_W_P_B

fotky našich strojů, aneb co máme doma
sebutw

8. 1. 2013, 6:55

Zdravim

Pustil som sa do stavby CNC frezy. V plane mam frezovat iba drevo.
Hlavna cast je z joklov 60x40 a vonkajsi rozmer podstavy je 1080x580mm. Na stavbu som pouzil podoprete lineary priemeru 20mm + k tomu adekvatne voziky.
Tie zlte stojky su z U profilu sirky 120mm prisrobovane k zakladnej podstave 6 x srobom 8mm. V sucastnej faze su k nim aj vystuhy smerom dozadu.
Y portal je vyskovo dostavitelny. Nakolko sa pohybuje v drazkach a je mozne ho zaistit.

Planujem tam trapezove sroby 16mm. Krokove motory 1,8Nm napriamo (1:1). A vreteno podla financnych moznosti.

Moja prva otazka:
Aku elektroniku by ste doporucili?
mna napadla takato kombinacia:
Breakout Board
http://www.ebay.co.uk/itm/CNC-5-Axis-Br ... 416c7e546b" onclick="window.open(this.href);return false;
Driver
http://www.ebay.co.uk/itm/CNC-Router-Si ... 416f30614e" onclick="window.open(this.href);return false;
Přílohy
IMAG0180.jpg
IMAG0179.jpg
IMAG0178.jpg
Milióny ludí túžia po nesmrtelnosti, a pritom nevedia čo majú robiť, keď v nedelu poobede prší...
jakub199

8. 1. 2013, 12:39

Skôr by som šiel do tohto
http://www.ebay.com/itm/CNC-Stepper-Mot ... 3ccdc67cb8" onclick="window.open(this.href);return false;

sám ich mám a som spokojný, oddelovaciu dosku mám rovnakú a tiež nemôžem nič zle povedať, i keď je pravda že osciloskopom som sa na to nepozeral, no skúsení určite poradia.

---------
Čo sa týka vretena, tak do niečoho horšieho ako ATAS by som nešiel, keď zoženieš menič za dobrú cenu, tak to v podstate stojí rovnako ako KRESS

Do skorého jazdenia :-)
sebutw

8. 1. 2013, 12:55

cena je ale 3x vyssia. sice je to 4.5A verzia

Moje motory maju 3A a ten driver co som dal odkaz je 3.5A. Preto som sem zalozil temu aby sa aj ostatni vyjadrili. Aka kombinacia bude dobra.
Milióny ludí túžia po nesmrtelnosti, a pritom nevedia čo majú robiť, keď v nedelu poobede prší...
packa

8. 1. 2013, 6:16

opravdu do té desky vše v jednom bych nešel to je slepá cesta ,
tento : http://www.ebay.com/itm/CNC-Stepper-Mot" onclick="window.open(this.href);return false; ... 3ccdc67cb8
tě sice výjde dráž zato ti vydrží a bude pracovat tak jak chceš ty.

co se týče krese tak nevím , já ho nemám ale počítej že budeš měnit uhlíky , vysoký hluk , v nízkých otáčkách nemá žádný výkon .
atas ti poslouží dobře , jen počítej že do něho budeš muset dát po nějakém čase nová lepší ložiska , což je investice cca 200Kč
sebutw

8. 1. 2013, 6:38

@packa: ved prave ze do dosky all-in-one ani nechcem ist. Moj navrh bol 3xdriver a 1x oddelovacia doska

Vreteno zatial absolutne neriesim. Vsetko ma svoj cas

Ale aj tak dakujem za postrehy
packa

8. 1. 2013, 6:48

máš pravdu jen jsem to prolít a ta oddělovací deska mi nějak připoměla nějakou vše vjednom ,

ty tvé drivery chodit asi budou , ještě můžeš pohledat na ebay tyhle , taky vycházely dobře , mám osobně vyzkoušené a chodí za tyy peníze slušně , hlavně mají přímo vyvedeny vstupy optronů takže nepotřebuješ žádnou oddělovací desku (samozřejmě využívají stejný čip jako ty co jsi vybral ty )
: http://aukro.cz/show_item.php?item=2885 ... =bazarove2" onclick="window.open(this.href);return false;
jakub199

8. 1. 2013, 6:55

Tak tie vyzerajú pekne :-)
packa

8. 1. 2013, 7:05

tady ho máš na ebay : http://viewitem.eim.ebay.cz/CNC-Stepper ... 98311/item" onclick="window.open(this.href);return false;
sebutw

9. 1. 2013, 5:54

Packa Dakujem za tvoju reakciu :)

Ak porovnam mnou navrhovany vyber drivera (£13.45):
http://www.ebay.co.uk/itm/CNC-Router-Si ... 416f30614e" onclick="window.open(this.href);return false;
a tvoj vyber (£19.50) :
http://www.ebay.co.uk/itm/CNC-Stepper-M ... 3cc9251cba" onclick="window.open(this.href);return false;

porovnanie:
- obidva pracuju na baze TB6560
- obidva maju optocleny na vstupoch
- rozdielne pracovne napajania tvoje =>12~36V, moj navrh =>12~24V
- tvoj ma krajsiu krabicku

nechapem rozdielnemu napajaciemu napatiu ked obidva pouzivaju TB6560
packa

9. 1. 2013, 6:18

bude to zřejmě použitým obvodem pro napájení ostatních komponent / zdroj 5v /
a taky to může být omezeno použitými kondenzátory na nižžší napětí , u modrých desek uváděly napětí 12-36v a použité kondenzátory byly na 25v , trochu prasárna :(
oscar

9. 1. 2013, 9:14

jeste ti do toho vnesu trosku jiny nazor:

mel jsem modrou desku (upraveny vse dle navodu) a neustale ztraty kroku.

pote jsem postavil drivery na tech samych svabech od GMNAa a chodi to jako vitr.

dneska bych vubec neresil usetreny litr a sel bych do tech co ti tu puvodne psal jakub (?)

ve zkratce: i sebesilnejsi motor blbym driverem posles do kopru....
sebutw

9. 1. 2013, 9:47

@Oscar:
Ved prave ako si napisal
oscar píše:pote jsem postavil drivery na tech samych svabech od GMNAa a chodi to jako vitr
Rovnaky zaklad a sprava sa to rozne. Myslim ze to je sposobene ale aj navrharom.

Staval si Driver podla nejakej predlohy? Vyroba a osadenie DPS mi nerobi problem. Ale isiel by som do toho keby je nieco overene a cenovo pristupne.
sebutw

10. 2. 2013, 3:35

Kym sa zhotovoju domce na loziska pre trapezove tyce pracujem trosku na elektronike:
- zdroj 36V, 11A
- LPT oddelovacia doska
- 3x driver 2M542

Vsetko objednane z Ebay z ciny. Potesilo ma ze som nemusel doplacat ani clo ani DPH nakolko na balikoch bola deklarovana uplne mala suma :)

Otazocka:
Kam sa po spravnosti maju zapajat tienenia vodicov? na GND alebo na zelenozltu kostru zo zasuvky?
Přílohy
Skrinka so vsetkymi komponentami
Skrinka so vsetkymi komponentami
Pohlad z prednej strany
Pohlad z prednej strany
Pohlad na otvoreny cinsky driver. Na co asi sluzi neosadeny konektor CN1???
Pohlad na otvoreny cinsky driver. Na co asi sluzi neosadeny konektor CN1???
sebutw

15. 2. 2013, 4:17

Zas som trosku pokrocil. V ramci dostupnych moznosti a podla vlastnej fantazie som vyrobil ulozenie lozisk. kazda os obsahuje 2ks 7201BE TNG(na strane KM) a dva kusy 6000 kde bude hriadel ulozena priechodne.

Vysledky mozete vidiet na nasledujucich obrazkoch:

zlava su postupne osi Z, Y, X.
+ su tam este 3 hlinikove kusy pre trapezove matky Tr16

Teraz sa chystam upravit konce trapezovych srobov a vyrobit matky pre ne.

S pozdravom SebutW
PS> som elektrotechnik nezrovnalosti v technickych vykresoch ospravedlnte :D
Přílohy
ulozenia lozisk. Zlava pre os Z, Y, X<br />+ 3ks ulozenia pre matky TR16
ulozenia lozisk. Zlava pre os Z, Y, X
+ 3ks ulozenia pre matky TR16
uprava koncov trapezovych srobov pre osi X,Y,Z - NAVRH
uprava koncov trapezovych srobov pre osi X,Y,Z - NAVRH
Matka - NAVRH
Matka - NAVRH
sebutw

30. 3. 2013, 1:08

Tak zas som trosku pokrocil.
- ofrezovane dosadacie plochy pre podoprete lineary
- natrete vsetky zelezne komponenty
- poskladane.

uz ostava iba:
- vybrat vreteno (dochadza cas $$$)
- zapojit koncove/referencne spinace (TCST2103 IR gate)
- zapojit ostatnu elektroniku
Přílohy
poskladana frezka
poskladana frezka
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“