- nie som odbornik - len zaciatocnik

Patres.I píše:Čauko Čauko ,vlastním H5 ,e stop musíš dať na konektor ktorý maš k H5 teda tu :
http://www.cnc1.eu/sk/h5controller.htm" onclick="window.open(this.href);return false; ------> hladaj / Pripojenie vstupov: napríklad koncové spínače, 3D snímač a pod....
Ak použivaš mach tak -->Config-->Ports And Pins-->IntputSignal-->Roluj dole a hladaj E-stop ,mala by tam byť žltá fajka ,automaticky je nastavený pin 10 teda ak to dáš na prvý kontakt na doske ,tak to maš nastavené ,ak daš druhý -->prepíšeš pin na 11 atď .
Ak nieje ešte niečo jasné sem s tým .
Patres
 , ja som vcera na tom sedel asi hodinku a len tak namatkovo som na to prisiel
  , ja som vcera na tom sedel asi hodinku a len tak namatkovo som na to prisiel  - ale podla tvojho popisu som to presne tak robil, akurat nikde som sa nedozvedel cislo pinu- ze to ma bit 10 a nastavene som to tam nemal mal som1 - ale uz je to ok- dnes by som sa chcel pohrat z napojenim vretena cez H5  lebo teraz to mam napojene len priamo na 220- počuvaj uz ked si tu - ked napojim do svorkovnice na H5 ke vreteno - daju sa v machu aj nastavovat otacky, alebo jke to len spinač
  - ale podla tvojho popisu som to presne tak robil, akurat nikde som sa nedozvedel cislo pinu- ze to ma bit 10 a nastavene som to tam nemal mal som1 - ale uz je to ok- dnes by som sa chcel pohrat z napojenim vretena cez H5  lebo teraz to mam napojene len priamo na 220- počuvaj uz ked si tu - ked napojim do svorkovnice na H5 ke vreteno - daju sa v machu aj nastavovat otacky, alebo jke to len spinač 

-ale aj tak to nepotrebujem  mam vreteno na 220 volt z regulaciou
  -ale aj tak to nepotrebujem  mam vreteno na 220 volt z regulaciou