7i43 - konfigurace
553.139638] hm2/hm2_7i43.0: firmware hm2/7i43/SV4_12.BIT not found
to je záhada , mě to příjde že ho to tam nacpe , ale pak už při volání karty ho nevidí a ani kartu
problém bude asi vtom že mám pci kartu LPT a v biosu nemá žádné nastavení takže nevím jestly vůbec podporuje EPP
ještě by mě zajímalo když mám v emc konfig hm2 7i43 big / mini
kde najdu přez jaký port si to má povídat s kartou ??
v ini ani v halu jsem to nenašel
to je záhada , mě to příjde že ho to tam nacpe , ale pak už při volání karty ho nevidí a ani kartu
problém bude asi vtom že mám pci kartu LPT a v biosu nemá žádné nastavení takže nevím jestly vůbec podporuje EPP
ještě by mě zajímalo když mám v emc konfig hm2 7i43 big / mini
kde najdu přez jaký port si to má povídat s kartou ??
v ini ani v halu jsem to nenašel
-
me 7i43 s pci kartou nesla /duvod je jasnej - EPP/
a soubor s fw ti to nenaslo, zacina to snad SVST..... ne?
a soubor s fw ti to nenaslo, zacina to snad SVST..... ne?
Ono tam nejaka zakladni komunikace bezi, ale aby to fungovalo poradne je potreba EPP. Dokonce sem se setkal se zakladni deskou s hodne starym EPP (zhlavy nedam verzi dohromady, tusim 1.1) a tam to taky zlobilo. Musel sem zvednou verzi biosu kde byl novejsi EPP 1.2 a pak se to rozbehlo.
M
M
- Kilovolt
- Sponzor fora
Mě taky nechodila a bylo to špatným názvem firmware v configu , jak píše tmxatcoxlab -upravil sem a chodí. To že ledky signalizujou "nahráno" , bude asi tím, že si tam natlačil soft předtím z woken (doměnka) . Takže zkontroluj jméno a cestu k firmware a hlavně správnou verzi (200k vs 400k). Jinak mám starší intel mb a taky sem musel upgradnout bios. Hodně zdarupacka píše:takže jasný stím to nepujde , ale jakto že po spuštění konfigu , mě pozhasínaly ledky když to kartu nevidí ???????????

Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
Pravda pravdouci. V nejaky verzi EMC byla chyba v nazvech. To co vygeneroval PNCCONF neexistovalo v systemu.Kilovolt píše: Mě taky nechodila a bylo to špatným názvem firmware v configu , jak píše tmxatcoxlab -upravil sem a chodí.
Zkus ho najit rucne a popripade prepsat v halu na spravny nazev....
Jakou mas verzi? orig nebo vlastni kompilace?
M
verze je origoš
ted jsem udělal reinstal ubuntu , z live cd 10.04
port mám oryginál na desce žádná pci karta v bios epp 1.9
stepconf pořád hází tu hlášku co jsem fotil , když tam chci poslat hm2 stepper 7i43 big nebo mini tak pořád stejné ,
ledky postupně zhasnou a pak spadne
ted jsem udělal reinstal ubuntu , z live cd 10.04
port mám oryginál na desce žádná pci karta v bios epp 1.9
stepconf pořád hází tu hlášku co jsem fotil , když tam chci poslat hm2 stepper 7i43 big nebo mini tak pořád stejné ,
ledky postupně zhasnou a pak spadne
- Přílohy
-
- dmesg hm2 stepper 7i43big.txt
- (26.53 KiB) Staženo 356 x
já už měřil kabel asi desetkrát , jsem z toho na palici , přejmenovall jsem firmware na ten co mám vybranej ve stepconfu , když dám otestovat osu tak zhasnou obě ledky , ale jakmile dám emable nebo chci pohnout osou tak zas ta hláška , samozřejmě pak stepconf nic nenakonfiguruje , hm2 stepper tam taky něco natlačí pak pád ,
seženu další komp a uvidím tohle není normální
jo ted jsem testoval na kompu kde v biosu nabízelo spp, epp , ecp ,a ecp+epp
jen tam nikde není nastavení verze EPP u druhého kompu to je ale tam je port poškozenej proto tammám pci
seženu další komp a uvidím tohle není normální

jo ted jsem testoval na kompu kde v biosu nabízelo spp, epp , ecp ,a ecp+epp
jen tam nikde není nastavení verze EPP u druhého kompu to je ale tam je port poškozenej proto tammám pci
jasně že pncconf , vidíš jak už blbnu ,
nevíš jak je to stím epp , jak zjistit jaká je tam verze ?
předpokládám že když se posílá firmware přez epp tak se epromka nevyužívá ?
protože v ní mám nějaký ten firmware co jsem tam předtím poslal z widlí ,
ale když to má switchnutý na epp config tak by to mělo být jedno ne?
dmesg ti pise ze to EPP podporuje....... PCSPP TRISTATE EPP
verzi EPP primo v ubuntu zjistit neumim, jenom v biosu.
jinak jak pises. Predpokladam, ze kdyz je nastaveno EPP, tak je eprom mimo hru a nezalezi co v ni je. Nemas v okoli nekoho kdo ma stejnou kartu a funguje mu to?
Pripichnout a vedelo by se, jestli je to kartou nabo kompem.
M
verzi EPP primo v ubuntu zjistit neumim, jenom v biosu.
jinak jak pises. Predpokladam, ze kdyz je nastaveno EPP, tak je eprom mimo hru a nezalezi co v ni je. Nemas v okoli nekoho kdo ma stejnou kartu a funguje mu to?
Pripichnout a vedelo by se, jestli je to kartou nabo kompem.
M
-
ja nevim proc se hned zlobit s pncconf, na kterych se pomalu pracuje. zda se mi, ze je jednodussi a lepsi se podivat do example configuraci a podle toho si ini a hal soubor nejak poskladat. stejne se clovek bude muset nakonec k tomu prostudovani vratit a hlavne se leccos nauci.packa píše:jasně že pncconf , vidíš jak už blbnu ,
switche w4 a w5 jsou kvuli zdroji configurace, nevidim duvod by nemely fungovat tak jak je psano.
jadro mi taky psalo ze je pci karta epp compatible, karta zablikala a error ;]
ne bohužel nikdo z okolí ji nemá , nemáš prosímtě nějaý jednoduchý konfig s touhle mesou , že bych ho tam natáh a testnul ?
samozřejmě že jsem i skoušel různě upravovat stávající konfigurace pro tuto kartu , a pokud to uchodím tak mě čeká naopasovat to na pět os ,
v hm2 stepper configu je firmware mesa/svst4_4.B v sekci firmware je na výběr mesa 7i43 , mesa7i43-2 a , mesa7i43-4
předpokládám že to jsou různé generace mesa karet , já mám mesa 7i43 -4 takže asi přesměrovat na7i43-4
což jsem taky testoval a bez výsledku
samozřejmě že jsem i skoušel různě upravovat stávající konfigurace pro tuto kartu , a pokud to uchodím tak mě čeká naopasovat to na pět os ,
v hm2 stepper configu je firmware mesa/svst4_4.B v sekci firmware je na výběr mesa 7i43 , mesa7i43-2 a , mesa7i43-4
předpokládám že to jsou různé generace mesa karet , já mám mesa 7i43 -4 takže asi přesměrovat na7i43-4
což jsem taky testoval a bez výsledku