5-oska rizena EMC2
jestli se zítra dostanu an poštu hodím ti tu mesu jinak to půjde v pondělí GLSkou
at můžeš pořádně testova 
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Tak jsem trochu pokročil , vrtí se mi všech 5 os , referáky ještě nemám osazeny , ale vše se hejbe ,
ted mám jeden dotaz , jak je to s ofsety u pětiosé konfigurace , dají se zanést do konfigurace stroje nebo se musí přepočítávat při psaní nebo generování G kodu ???
další věc je osa W - což je virtualní linearní osa , pokud ji v g kodu využiji tak vše vypočítá emc podle zadaných ofsetů ??
ted mám jeden dotaz , jak je to s ofsety u pětiosé konfigurace , dají se zanést do konfigurace stroje nebo se musí přepočítávat při psaní nebo generování G kodu ???
další věc je osa W - což je virtualní linearní osa , pokud ji v g kodu využiji tak vše vypočítá emc podle zadaných ofsetů ??
chci nechci , ale zajimám mě to . o tomhle vím , ale mám postavenou mechaniku tak bych to rád nějak rozhýbal , teda už se mi to hýbe , ale když dám objet kruh třeba 50mm tak se mi rozjede fréza až zaroh , prostě tam jsou ty ofsety mimo , bohužel jsem přesně nepochopil z toho jejich textu v čem je ten problém , protože se to jeví jakš takš schopně .
na produktivní obrábění mám postavenou kolíbku s jinou konfigurací která je vyzkoušená a funkční .
na produktivní obrábění mám postavenou kolíbku s jinou konfigurací která je vyzkoušená a funkční .
ne pokud je b0 c0 tak je vše ok . jakmile je naklopím, tak se snaží držet nástrojem směrem do kruhu jak by měla ,takže povyjede zetkem couvne x a y jenže opisuje asi desetkrát větší kruh než by měla , a já zaboha nevím kde nastavit ten ofset
packa píše:ne pokud je b0 c0 tak je vše ok . jakmile je naklopím, tak se snaží držet nástrojem směrem do kruhu jak by měla ,takže povyjede zetkem couvne x a y jenže opisuje asi desetkrát větší kruh než by měla , a já zaboha nevím kde nastavit ten ofset
a co ten pin 5axiskins.pivot-length ten je defaultne na 250.....
ahoj prosimtě můžeš mě trochu nakopnou kde je ten : 5axiskins.pivot-length , kde ho najdu ?? nějak ho nemůžu najít
předem dík
takže vyřešeno ten pin v m é konfiguraci nebxl vůbec nalinkovanej , takže jsem to tam dopsal a vše chodí jak má , je to bomba
večersem dám video
předem dík
takže vyřešeno ten pin v m é konfiguraci nebxl vůbec nalinkovanej , takže jsem to tam dopsal a vše chodí jak má , je to bomba
večersem dám video