12. 2. 2013, 6:25
Nevím, jestli někde nedělám jednoduchou chybu, zdá se mi práce s programem na řezy neprakticky složitá. Zatím jsem si koncept tiskárny zkoušel bez konstrukce jen primitivně rozložené, ale vychází mi toto ( výsledek je závislý i na mnou použitém projektoru Acer x110P ):
Pracovně si představme, že chci vytisknout kostku 100x100x100 mm. Musím mít 3D vymodelovanou kostku 10x větší na všechny strany, tedy 1000 x1000x1000 mm. Dále existují dvě možnosti, protože program na řezy ( pro mě z neznámého důvodu ) zkracuje 3D objekt v jedné souřadnici ( v Cinemě jde o globální osu "Z" ). Takžeprvní možnost - já tu 3D kostku nejprve v dané souřadnici deformuji o 1,45 násobek.( Druhá možnost je nechat vše jak je a výsledek řezů roztáhnout do správného rozměru, na což stejně nemám program pro hromadné operace s obrázky.)
V programu na řezy se pak takto deformovaný 3D objekt musí 10x zvětšit, ale výsledné řezy pak mají požadovaný správný čtvercový rozměr. Pak ze vzdálenosti 400mm od projektoru mám výsledné řezy kostky o správných rozměrech 100x100x100 mm .
Jinou cestu k uchopení rozměrů jsem zatím nenašel.