Modrá deska motory
-
Zravím nemáte někdo zkušenost s modrou 4 osou deskou ?. Na ruční ovladač vše ok, zatím co přes pc všechny motory (bzučí) na ose Y jezdí jak má na ose X pouze jedním směrem i když v machu na sw ručním ovládáním dám vlevo nebo v pravo. Osa Z netočí vůbec. Konfigurace podle návodu a adresa portu standart LPT 1 0x378. Po mnoha pokusech jsem z týhle desky znechucen, ale když je tak by měla fungovat. Že motory bzučí tím myslím, že jsou ve stavu blokování, nelze s nimi hnout, jak dám central stop tlaky povolí a je možné ovládat ručně. Poraďte kdo můžete.
-
Díky kutile.
Mrknu na to, jsem si ale jistý, že je to podle nastavení z manuálu.
U číňana je možné všechno. Napadlo mě jestli se nedá sehnat schema zapojení a tak by šlo ověřit kam signál přichází.
Mrknu na to, jsem si ale jistý, že je to podle nastavení z manuálu.
U číňana je možné všechno. Napadlo mě jestli se nedá sehnat schema zapojení a tak by šlo ověřit kam signál přichází.
Nemalo by to fungovať opačne, t.j. keď dáte central stop, tak vtedy sa "zasekne". Skúste central stop vstup negovať (neviem presne ako sa to volá oficiálne v ovládacom programe (Mach?, LinuxCNC?)). Negovať súste aj postupne tie výstupy, ktoré nefungujú.jak dám central stop tlaky povolí a je možné ovládat ručně
-
Zkouším bohužel bez motoru na stole v bytě a pořád mám na jednu cívku každého motoru trvalé napětí, ještě zajedu zkusit připojit desku k motorům. Skusil jsem nenastavovat central stop a jak jsem psal , že jde po zapnutí sw stopu ovládat ručně , mám na myslitočit za hřídel motoru.
-
Desku jsem reklamoval a hle vše je funkční. Jen mě vadí pískot krokových motorů a nevím co s tím, je to způsobeno deskou, nebo se dá toto odstranit v machu?