CNC frézka A-1 aneb další prvotina

fotky našich strojů, aneb co máme doma
greenhorn_palic

11. 2. 2013, 11:28

zdravím vás,
napadlo mě tady napsat, jak se bavíte o zapojení a o relátkách.
Mám oddělovací desku a Ethernet interpolátor (vše z cncshop.cz)
Mám jediný problém s relátky na oddělovací desce, když je deska bez napájecího napětí (12V)=relátka jsou rozeplé, ale když zapojím 12V, tak mi ty relátka sepnou :D (samy od sebe). Vše zatím bez připojeného PC. Jakmile zapnu PC a rozjedu Mach3, dojde k připojení a relátka rozepnou. Pak je mohu libovolně ovládat přes program.
Při vypínání je postup opačný. Chtěl bych relátky spínat autogen, tak bych potřeboval mít relátka rozpojené až do chvíle, kdy je budu chtít zap/vyp.

Děkuju
gnat
Kontaktovat uživatele:

11. 2. 2013, 12:23

Tohle vypadá na konstrukční vadu desky. Něco, co je primárně určené k řízení stroje, nesmí bez příslušného povelu sepnout relé (a to ani krátkodobě při nabíhání napájení).
SABLE-2015
greenhorn_palic

11. 2. 2013, 12:45

teď jsem zjistil, že to dělá i oddělovací deska pro MPG ovladač (tam je jen jedno relátko)s tím rozdílem ,že již nerozepne při najetí Machu :D
zkoušel jsem to s rozpojenýma portama P1 a P2 od Ethernet interpolátoru a vypnutým zdrojem pro drivery (abych vyloučil rušení, mám to pozapojované docela partyzánsky=zkouším I/O) měl jsem jen čistě připojené napájení pro dvě oddělovací desky, nic nepomohlo.

jinak děkuji za názor
greenhorn_palic

12. 2. 2013, 10:54

budu to řešit tlačítkem ovládacího napětí 24V(buď spínacím klíčkem, nebo klasickým přepínačem)+ plus Total Stop.
Jinak CNCSHOP.CZ doporučuji, rádi ve všem poradí. Pan Quis je velice ochotný.

mějte se
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“