Je to uz offtopic:A víš že věřím, že by to fakt pomohloVem si totiž ty čínské kopie té M542 resp 2M542, ty právě měli jako podklad 100%ně funkční základ a není s nimi problém, kdežto ty desky s Toshibama nikdy nikdo pořádně nenakreslil (ono to za ty peníze co se to prodává taky asi ani nešlo) a tak se to v číně prasečí furt dokola. Navíc já mam pocit, že ta implementace řízení v těch Toshibách je kvůli integraci do jednoho pouzdra s výkonovým můstkem hodně ořezaná a tak i ideálně navržená deska s Toshibou se nikdy nevyrovná chodu driveru postavenému na ARMu či DSP s dedikovanými H-můstky (Ale tím samozřejmě nechci říct že to nebude běhat spolehlivě a tzv. "dostatečně").
Ty čínské desky jsou opravdu blbě navržené jak po stránce zapojení, tak rozložení součástek.
Měl jsem možnost srovnat drivery:
1) Pacific Scientific AP-6410
2) Deska s TA8435H vlastní konstrukce
3) Deska s TA8435H od Alana Maczaka
4) Deska neznámého původu osazená TB6560 z TME.cz
5) Čínská červená deska
6) Čínská modrá deska
Pořadí je od kvality. Číslo 1. stačilo připojit k paralelnímu portu a nastavit jumpery a během několika minut se jelo. Motory jen mírně pohvizdují, netopí, chod klidný bez pozorovatelnýc rezonancí. Číslo 2. a 3. motory za provozu vydávájí pískání a vrzání nesrovnatelné s 1. Chod celkem klidný, objevují se rezonance, ale ve vyšších otáčkách ztrácejí motory dech výrazně dříve než s AP6410. Číslo 4. chod subjektivně horší než TA8435H, otázka je nakolik je to použitým IO neo návrhem desky. Č.5 bez zjevné příčiny rezonuje celý stůl řezačky polystyrenu. Kvůli vibracím je prakticky nemožné přesně řezat. Č.6 projevy ještě horší než č.5 ale ještě navíc několika hodinové hledání proč dvě osy ztrací kroky bez zjevné příčiny - výměna optočlenů a připájení několika srážených rezistorů. Pak po hodině ladění stroje následovalo rozšlapání desky, transport do popelnice a instalace driverů AP6410 a nadávání do pitomců, proč to majitel řezačky kupoval a proč jsme tam ty AP6410 nedali radši hned.
Jediné, co jsem zatím neobjasnil proč všechny TB6560 chodily hůř než TA8435H, i když papírově to má být opačně a zároveň Maczakova deska není navržena zrovna optimálně.
Leadshine z cncshopu jsem neměl v ruce dostatečně dlouho abych vynášel nějaké závěry. Subjetivně jsou na půli cesty mezi TA8435H a Pacific Scientific.
Ale při poměrně malém rozdílu v ceně jsou naprosto nesrovnatelně lepší než "čínské barevné desky".