neviem isto ale myslim ze kompresor chladnicky ma mazanie olejom z vlastnej skrine...
ked sa plni plyn v chladnicke, tak mazivo sa nedava

a s tym tlakom je to ako ste pisali, tlak vzduchu je to len zopar barov, ale na kolko to tlaci kvapalinu?

Ja som sa to na tom mojom kompresore naucil na vlastnych chybach.. Kupoil som spinac bez odfuku a potom som to musel nejako vymysliet... Bolo to nieco ceskoslovenskej vyroby a nastastie to bolo identicke ako verzia s ventilom, aj montazny otvor na ventil tam bol, tak som tam matickami uchytil obycajny ventil z auta, co ma tu tycinku vpredu a ono to krasne funguje uz snad 10 rokov.fupe píše:Dik za poznatky. Jeste doplnim ono to z tech fotek neni videt.
Je tam pouzitej regulator s odfukem a k tomu samozrejme zpetny ventil, aby to neslo proti tlaku pri startu. Odfuk sem musel vyrazne upravit, protoze cinsky deti, nebo kdo to montuje to dost odflakly a neodfukovalo to. Taky sem musel zkratit pruzinu regulatoru, protoze nejmensi tlak co sel nastavit byl 6Baru a to mi prislo zbytecne moc. ted to spina od 3 nahoru podle nastaveni.
Odlucovaci nadobku mam pripravenou a chtel bych ji dat hned za vystup z kompresoru, jeste pred expansku, aby mi to ten olej neprskalo do bandasky. ale nikde sem to takhle nevidel. vzdycky mam pocit byl umistenej az za expanskou.
No a podle mnozstvi oleje v odlucovaci bych chtel jednou za cas fouknout strikacku oleje do sáni.
Co sem jeste nedoresil, tak je odbahneni expansky. Zatim tam neni zadny vypoustak. Mam ho v supliku, ale nevim jestli tu zavitovou objimku privarit, nebo jenom priletovat treba mosazi.
Martin