neustálé uhýbání revolverové hlavy
Dobrý den,
prosím o radu...pracuji na CNC soustruhu TOP-TURN S16 a mám problém s neustálím uhýbáním revolverové hlavy.Po dvou návštěvách techniků přímo od výrobce je stav stále stejný...hlava se neustále vyosuje ve všech osách...když revolver znovu seřídím podle uchylkoměru do 0.01 a vyvrtám cca 2-5 děr o průměru 14.9mm v délce cca 170mm tak na konci vrták uhne o cca 2 mm a revolverová hlava je znovu pohnutá v cca 0.15-0.3 mm...může někdo poradit kde by mohl být problém???
Děkuji
prosím o radu...pracuji na CNC soustruhu TOP-TURN S16 a mám problém s neustálím uhýbáním revolverové hlavy.Po dvou návštěvách techniků přímo od výrobce je stav stále stejný...hlava se neustále vyosuje ve všech osách...když revolver znovu seřídím podle uchylkoměru do 0.01 a vyvrtám cca 2-5 děr o průměru 14.9mm v délce cca 170mm tak na konci vrták uhne o cca 2 mm a revolverová hlava je znovu pohnutá v cca 0.15-0.3 mm...může někdo poradit kde by mohl být problém???
Děkuji
a sedí ti přesně v ose vřetene?
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
jo to bude bolest asi povícero soustruhů, nedávno si stěžoval kámoš, že mu na MASovse uhnul revolver po prdnutí navrtáváčku a před pár lety se to dělo na Chalengerech od tchaiwanskýho výrobce. Prostě při větší zátěži se pohnuly příčný saně a muselo se rovnat a vystřeďovat. Výrobci to prostě šidí. Starý SPT 16 muselo dostat opravdu brutální mordu, aby se mu pohnul revolver.Asi budeš muset tzv. slézti z vajec a vyhovět mašině řeznými podmínkami a to znamená, že produktivita a výdělky pudou do kytek.
tam zadne koliky nejsou...je to jen plocha na ploše a na revolveru je ozubený věnec na kterém to drží a je to přitažené šroubama...včera sme sundali celou hlavu...vyčistili...odmastili,vyrovnali sme ji do jedné setiny a dokonce přilepili lepidlem...nechal sem to přes noc zaschnout a ráno dojdu k CNC ...párkrát dám příkaz k výměně nože a ejhle...hlava je zase v 0.15 mm...už fakt nevím co mám dělat
Zdravím.
Pár hlav jsem měl rozdělaných a vždy když tam byl věnec tak byl zkolikován přesně jak říké Robokop.
Takže bych se podíval jestli tam nejsou diry na kolíky dal bych tam kolíky a nové pevnostní šrouby.
Pár hlav jsem měl rozdělaných a vždy když tam byl věnec tak byl zkolikován přesně jak říké Robokop.
Takže bych se podíval jestli tam nejsou diry na kolíky dal bych tam kolíky a nové pevnostní šrouby.
no díry tam práve jsou ale výrobce tvrdí ze tam zadne koliky bejt nemají...to by me fakt zajimalo co toto je za tutany....nicméně hlavu sme rozebrali,vycistili,zalepili,nasadili,vyrovnali ahlava je zase pod osou...tu si sešteluju v pohode ale proc to dela...ja uz prisel o penez jako prase a výrobce tvrdí ze kdyz tu byl bylo vsecko v poradku....zadne vule na lozi na vodicim sroubu nic...