Ahoj,
našel by se někdo, kdo by poradil jak propojit driver s PC pro MACH?
Jde mi konkrétně kam který drát přiletovat na PIN LPT (konektor LPT jedna strana a konektor DIN 41612D strana druhá).
Driver je SD 13 od fy. JMF. Mám datasheed zapojení vstupů a výstupů a nejsem z toho moudrý.
Pokud by se někdo našel, poradil by ještě, jak připojit koncáky?
Dík
Připojení PC
hod sem ten datasheet (neche sa mi to hladat), skusim ti poradit. Tie som prave doriesil nastavenie portu lpt s H5controlerom cez mach3.
-inak si myslim, ze je to v podstate jedno, lebo vsetky pini toho spojenia ssa v machu samostatne konfiguruju.
-ja mam inak mensi problem s tym, ze na tej H5 mi nieje uplne jasne, (kam) a hlavne ako zapojit koncaky
-inak si myslim, ze je to v podstate jedno, lebo vsetky pini toho spojenia ssa v machu samostatne konfiguruju.
-ja mam inak mensi problem s tym, ze na tej H5 mi nieje uplne jasne, (kam) a hlavne ako zapojit koncaky

Ahoj,
jsem rád, že se našel alespoň někdo, kdo chce pomoci. Moc dík.
Všechny datesheety jsou zde- http://www.jmf.cz Je to koncový stupeň SD 13,- výrobní program.
Vstup CLK je STEP , A - anoda, K -katoda, CW/C je DIR. Je to na konektoru X2.
Domnívám se, že by zapojení mohlo být následující:
CLK 1A 10B..........pinLPT 2
CW/C 1A 15B...............3
CLK 2A 9B...................4
CW/C 2A 14C..............5
CLK 3A 10C.................6
CW/C 3A 14B...............7
CLK 1K 12B, CW/C 1K 16C, CLK 2K 11C, CLK 3K 11B, CW/C 3K 15C...........piny 18-25
Co se týče koncáků, tak jsem po prostudování manuálu k Machu vyrozuměl, že by se mohly zapojit do serie a pak přes LPT potřebují 3 piny.
Možná se mýlím, tak si nechám rád poradit.
jsem rád, že se našel alespoň někdo, kdo chce pomoci. Moc dík.
Všechny datesheety jsou zde- http://www.jmf.cz Je to koncový stupeň SD 13,- výrobní program.
Vstup CLK je STEP , A - anoda, K -katoda, CW/C je DIR. Je to na konektoru X2.
Domnívám se, že by zapojení mohlo být následující:
CLK 1A 10B..........pinLPT 2
CW/C 1A 15B...............3
CLK 2A 9B...................4
CW/C 2A 14C..............5
CLK 3A 10C.................6
CW/C 3A 14B...............7
CLK 1K 12B, CW/C 1K 16C, CLK 2K 11C, CLK 3K 11B, CW/C 3K 15C...........piny 18-25
Co se týče koncáků, tak jsem po prostudování manuálu k Machu vyrozuměl, že by se mohly zapojit do serie a pak přes LPT potřebují 3 piny.
Možná se mýlím, tak si nechám rád poradit.