Mach3+automaticka vymena nastroju

Diskuze o softvéru MACH od tvůrců Artsoft všech verzí: dotazy, programování, skripty, poznatky atd...
packa

25. 3. 2013, 12:14

RaS píše:není přece důvod, anketou někoho ovlivňovat, ať si to každej vyzkouší a uvidí sám jak se rozhodne..

já vím
mě jen mrzí když si lidi začnou kupovat různé nové komponenty jen kvůli tomu že někdo omlouvá chyby software a není ochoten připustit že by to mohlo být tím .
tralalacz

25. 3. 2013, 3:33

RaS píše:není přece důvod, anketou někoho ovlivňovat, ať si to každej vyzkouší a uvidí sám jak se rozhodne..
At si to kazdy sam vyzkousi...
Pouzivali jsme taky jednou soft, ktery na starym PC slapal jako hodinky a kdyz jsme koupili novy stroj, tak ejhle. Same problemy.
Az jednou prisel jistej systemak. Podival se na "taktovani", upravil a program slapal jako hodinky. Pry win pri urcitych rychlostech nastaveni kolabuje. Nestiha se domluvit s jednickama a nulama :roll: .

Proto bych uvital srovnavaci tabulku co ten ci onen soft umi. Co se da udelat. co lze pri nastavovani obrobku.

Predem diky.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

25. 3. 2013, 3:37

abych jen nekrivdil machu tak jsem si ted vzpomel na neco co bylo vazne moc fajn
a to byli ty pruvodci pomoci kterych se jasne do obrazku doplnili hodnoty a ono to vyplivlo g-kod
to mi v EMC schazi
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Kilovolt
Sponzor fora

25. 3. 2013, 8:00

V linuxcnc máme ngcgui a do něj si člověk může utilitu vyrobit 8)
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
packa

25. 3. 2013, 8:03

jo to u machu občas používám i ted , jen tohle !
je to záložka wizards , jednoduché kapsy a nebo ozubení , nato je to dobré
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

25. 3. 2013, 8:15

robokop píše:abych jen nekrivdil machu tak jsem si ted vzpomel na neco co bylo vazne moc fajn
a to byli ty pruvodci pomoci kterych se jasne do obrazku doplnili hodnoty a ono to vyplivlo g-kod
to mi v EMC schazi
Myslis toto ? 8)
Přílohy
IMG_20120914_181506.jpg
modernizace/repase CNC strojů a zařízení
automatizace/konstrukce
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

25. 3. 2013, 8:16

ano myslel jsem toto
ale neco hotoveho
ne dodelej doma, nebo tajemstvi hradu v karpatech
oscar

25. 3. 2013, 8:20

radek-b: kudy tudy do bavorova?
neco podobeho na vyrobu napriklad ploch si chci dopsat, ale neni mi jasny jestli skriptem generovat primo ngc kod anebo menit parametry podle kterych ten kod nasledne bezi bezi.
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

25. 3. 2013, 8:25

Nj, ale sam vis ze v Linu , si i hotove veci musis dodo protoze casto nefunguji tak jak by si clovek predstavoval .
A pokud to sam nezvladnes.Tak musis nekoho najmout anebo ukecat.
Vyhoda je v tom ze muzes a mas ke vsemu zdrojaky.
RADEK
automatizace/konstrukce
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

25. 3. 2013, 8:30

nojo
v linuxu ale nevezmu ccko a nejdu programovat system protoze v nem je linuxCNC uz hotove
a paklize se ptam na neco hotove tak me zajimaji hotove veci a ne moudra ze si to mam vyrobit sam nebo ukazky na nejake privatni veci s kterymi se neni pisatel ochoten podelit
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

25. 3. 2013, 8:31

oscar píše:radek-b: kudy tudy do bavorova?
neco podobeho na vyrobu napriklad ploch si chci dopsat, ale neni mi jasny jestli skriptem generovat primo ngc kod anebo menit parametry podle kterych ten kod nasledne bezi bezi.
EMC-kari to delaji pythonovskymi scripty,,, toto konkretni okno je graficky vytvoreno v QT a pod tim bezi cistokrevny kod v C++.

Priklady jak a co stim najdes zde:
http://wiki.linuxcnc.org/cgi-bin/wiki.p ... Generators" onclick="window.open(this.href);return false;

Osobne se mi vsak pythonovske veci trosku dost prici, nakazil mne tim pocitem kolega a nekolikrat mi i demonstoval proc.
automatizace/konstrukce
Max
Kontaktovat uživatele:

25. 3. 2013, 9:12

Ještě by byly zajímavé zkušenosti, jak to s Mach3 vypadá při použití smoothstepperu.
bobik

26. 3. 2013, 8:07

Moje zkušenost po zhruba dvou letech používání Mach+ smoothstepper je velmi dobrá. Instalace toho interpolátoru není složitější, než instalace nové tiskárny. A funguje to spolehlivě. Ale to už jsem tady několikrát psal. Obecně bych řekl, že kdo chce trochu frézovat více, tak se bez nějakého HW interpolátoru neobejde. Ať je to Mesa pro LinuxCNC nebo Smoothstepper pro Mach. Nelze se spoléhat, že PC bude generovat pulzy do motorů spolehlivě, počítač taky může nepozorovaně degradovat (vysychání kondenzátorů, postupné odpálení tranzistorů v procesoru ...). Dřív jsem zhruba rok používal ke své spokojenosti EMC2, ale najednou to začalo blbnout. PC se stalo na provoz EMC2 nespolehlivé, ač jsem několikrát nově instaloval system LinuxCNC na čistý, zformátovaný disk. Nic nepomohlo. Teď na tom PC mám okna a mach+S. A mám klid.
Max
Kontaktovat uživatele:

27. 3. 2013, 8:15

tralalacz píše:Dobry den,
dost uvazuji o malem CNC s pojezdy 300x300 a chtel bych zde mit i automatickou vymenu nastroju (mnozstvi asi 6ks).
Je to mozne u Mach3? Dekuji za rady
Mrkni např sem: http://www.mdaprecision.com/5-axis-mill" onclick="window.open(this.href);return false;. Od 4:59 min. je vidět obrazovka Machu :-).

To bobik:
výhledově uvažuji o kombinaci Machu se smoothstepperem, tak by mě to zajímalo, jak to šlape.
Radek-B
Kontaktovat uživatele:

27. 3. 2013, 8:46

Hezke , mne strasne bavi popis tech stroju a zarizeni , jako ma treba na gravirovanie.sk skoro kazdy driver pro krokac oznaceni EXTRA GOLD PROFI :D
Tak tu ma s machem popisku jako HIGH SPEED MILLING,,, ti obchodnici fakt nejsou soudni.
A dle meho je to tak se vsim z ceho jde udelat byznys . Spokojenost nekterych uzivatelu souvisi predevsim s tim ze vubec neznaji podstatu a funci veci.
Smothstepper doporucuji poridit verzi s lan komunikaci. Kazdopadne s tim je mene trablu pri pritomnosti ruseni. USB je na tom hur.
Pri pouziti machu jako terminalu je to uz temer v poradku, zustavaji uz jen nektere systemove chybky nad kteryma ale hobici mavaji rukou.
Pro hobby je smoothstepper v pomeru cena vykon dobra vecicka.
automatizace/konstrukce
Odpovědět

Zpět na „MACH všech verzí“