RE:packa
Aha, už jsem moudřejší.
Jinak právě k těm hermoušům nemám důvěru, ty u nás leží ve šrotě taky často (nejsou z TČ ale sušiček vzduchu). Oprava hermetického kompresoru znamená koupit nový.
Autokompresory odchází z 99% buď kvůli poškození pohonu, nehodě (poškození chlad. okruhu) a nebo úniku oleje, či zanedbání údržby. Poznatek automechanika za 15 let praxe. (a mohu si vzít ze šrotu nějaké na díly do zásoby

)
Účinnost vysoká není, výhodou však je možnost fungovat do 75°C kdežto klasické TČ končí u 55°C a s mizernou účinností. Optimální teplota pro TČ je 35°C tedy podlahovka.
Výparná teplota se u klasických TČ často bere hodně pod bod mrazu (jednotky voda/vzduch) ale já počítám jen voda/voda tedy u mě bude teplota nejníže 4°C, a během podzimu i jara často nad 8°C.
No a když se ukáže účinost systému jako nízká udělám z toho dvoustupňový okruh R410a / R134a a budu mít účinnost velmi dobrou při užitné teplotě 60-70°C což je hlavní cíl.
EDIT: a taky počítám s odebíráním tepla ze solárních kolektorů které udělají v zimě pod 40°C což je na vodu málo ale pro tč ideál.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.