Jasne spatne deleniEsperant píše:Chyba způsobená tím špatným dosazením to nebude.
Dělil jsem dobře.Dokonce jsem i nanečisto testoval děličku jestli dělí dobře a vyšlo mi že jo.
Pro mě tedy je otázkou jestli tyto nepřesnosti jsou způsobené špatným najetím na osu obrobku a nebo nesouososti části obrobku které je upnutá v děličce a části na které je frézované ozubení.(když jsem proměřoval to ozubení nezjistil jsem žádnou velkou nesouosost ale možná že i nepatrná nesouosost se může takto moc projevit.)
Mám nachystaný ještě jeden polotovar.Trochu jsem změnil výrobní postup polotovaru abych předešel jakýmkoliv nepřesnostem.Najedu si tu výšku jak jste mi poradil a pokud to nevyjde ani na popáté tak se na to už asi ....![]()
jinak moc děkuji za ten návod na sin pravítko vyzkouším a případně dám vědět jak to dopadlo.

Tak trochu teorie. Delicka je prevod 1:40 plus jemnejsi deleni nakole s ruznymi pocty direk. Nastaveni pro urcity pocet direk se pouzivaji vydlicky mezi ktere nastavis prislusny pocet direk podle tabulek(nebo dopocitas se zlomky), ale POZOR

Zpravne nastaveni prekontrolujes, ze si do delicky upnes treba kus dreva, zariznes frezou. Poodjedes a nadelis pozadovany pocet zubu - presneji pocet drazek kolik chces frezovat + 1 drazku. A musis se dostat na na stejne musto kde jsi zacal.

Proste kus dreva (vetve ze stromu) a vyzkousej si to na necisto.