dobrý den prajem ,
na svojej mašinke (ešte nepostavenej ) budem mať na Y ose trapez 20x4 1900mm dlhý ,ked ho na koncoch upevním ,
tak sa v strede prehne ( s tým som trochu počítal ) ale je to dosť ,chcem sa opýtať či sa to da niako vykompenzovať ,
respektive ako bude chodit matica tak by to mohlo vyrovnávať ,ale či ju nebude drať .
Poprosím o radu . A ešte aká max rýchlosť by sa dala použiť
Dakujem
Prehyb trapezu
Jen doplním že šponung můžeš doladit skládáním pružin
()()() nejměkčí
(())((
)))))) nejtvrdší
dá se s tím celkem vyhrát akorát to chce mít pro pružiny místo
()()() nejměkčí
(())((
)))))) nejtvrdší
dá se s tím celkem vyhrát akorát to chce mít pro pružiny místo
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Ďakujem za odpovede ,no stym vôbec nemám skúsenosti a neviem ako sà to robí...
Keby aj oželiem tu rýchlosť obrabania ,nenicil by ten prehyb maticu ? Mám plastové z CNCshopu ,a od Tumy..
Ďakujem za odpovede
Keby aj oželiem tu rýchlosť obrabania ,nenicil by ten prehyb maticu ? Mám plastové z CNCshopu ,a od Tumy..
Ďakujem za odpovede
existujou grafy možnejch max otáček v závislosti na délce, průměru a uložení šroubu, pohledej a uvidíš jaká z toho vyleze hodnota.. v katalogu hiwinu pro kuličkové šrouby to je pěkně popsané tak prostuduj.. pro kuličkovej šroub vycházej kritický otáčky z grafu při uložení na každé straně ložisko cca 600 takže max cca 500ot/min tedy 2m/minutu pro trapézáky existuje obdobnej graf, kterej nehodlám hledat, ale asi to bude určitě méně takže třeba co já vím 1,5m/min, pokud chceš víc dej větší šroub, větší stoupání.. mě teda připadá 20mm na 2m jako slabá tyčka..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Diky RAS ,pozriem sa na to , tých 1,5m /min je tak akurát , Postupne to asi vymením za 25mm .