vsetko mas dlhe, a tenke, ziadna vystuz... ak mas aspon 50kg

takyto dlhy aj ked na oko hruby profil sa casom prehne aj sam vlastnou tiazou
a taktiez vsetky spoje niesu nic moc

RaS píše:nic ve zlém, ale bál bych se třísknout dveřma..podle mě budeš rád když to poběží na té délce do milimetru.. až to korektně změříš tak dej vědět
Já myslím, že nástroje trpět nebudou, protože při prvním styku s materiálem tam už nebudou, budou v nebíčku (nebo v očíčku)zami píše:Píšeš "dokončené všetky osi". A v dalším příspěvku, že to ještě není ani dokončené. Tak co si vybrat ?
Ta konstrukce je opravdu velmi subtilní. Podle mého to o nějakém smysluplném frézování nebude. Bude to při záběru vibrovat a nástroje budou velice trpět. Ale třeba budeš obrábět pouze polystyren a tam by to mělo vyhovovat.
Miloš
Rezačka PP? Dosť absurdné ... tebe sa to podobá?Cjuz píše:Zkus se podívat na jiné stroje a pak na tohleOpravdu ti to nepřijde trochu jako řezačka na polystyrén?
No alespoň bych zpevnil vršek aby se neskládal do stran a zvýšil tuhost. Spodní rám přijde na řadu potom.
S tým meraním som dnes zabil celý deň ,a výsledok je dobrý ,je to všetko na seba kolmé a podobne .RaS píše: tak si vezmi rovné broušené pravítko, hodinky úhelníky a začni měřit, měřit a měřit a něco s tím začni dělat.. pokud to neuděláš teď (i když teď už je asi taky pozdě) tak se ve finále budeš divit jak to jezdí křivě.. přesnost 0,07 na to zapomeň, já tvrdím že bez zatížení !! (se zatížením mnohem víc)na té nejdelší ose tak jak to teď je bude lítat milimetr.... ať se nedohadujem vezmi to pravítko a přejeď ho a uvidíš to hned.. a pokud nebudeš tou odchylkou znechucenej tak se o tu konstrukci ještě opři ..
na jednu stranu koupíš drahé lineáry a na druhou stranu svaříš dvě pásoviny k sobě a hotovo..
Mohl by si mi vysvětlit co jsi udělal podle Zamiho stroje? Já tam totiž nevidím naprosto žádnou podobnost.Patres.I píše:Tak poprosím o radu ,čo zpevniť? Napríklad s osou Z ,tam som sa inšiporavl práve od Zami-ho ktorý to tak má riešené ,čo teda Zlepšiť? Ako čítam ,neustále kritika -ale žiadne rady bohužial