NEJLEPŠÍ CAD/CAM V ROCE 2013-ŽIVĚ

CAM software
psimonek

17. 6. 2013, 2:16

stro1 píše:Zde je ukázka dílu, který se testoval živě v Brně a pak následně v Bruntálu. Netušil jsem, že i Delcam si dopředu zkusil obrobit díl.
http://www.youtube.com/watch?v=esSc6ba05XY" onclick="window.open(this.href);return false;
Výsledný čas v testu je 33 minut, na stroji v Bruntále byl delší. Alespoň, že nástroj z tohoto videa vypadá jako nový. Nicméně, toto je jasný důkaz toho, jak vše připravené nemusí na jiném místě fungovat dobře. Opět se budu opakovat, nevěřte nikdy dopředu nacvičeným akcím, ale jen tomu, co vidíte na vlastní oči.
Dobrý den, promiňte, jen napravím Vaši informaci. Díl jsme si opravdu zkušebně dělali před testem v Bruntále, ale nejedná se o Vámi uvedené video. Díl na YouTube byl frézovaný později pro naše účely srovnání Vortexu s klasickým offsetem. Také se celý obráběl trochu jinak. Vortex byl použitý na celý díl a nedokončovalo se. Abych vysvětlil: na semináři v Bruntálu jsme skutečně neměli ani sebevědomí, ani zkušenosti se zadáním dobrých řezných podmínek (nestojíme denně u strojů, vlastní výrobu nemáme). Proto jsme si sami chtěli součást vyrobit ještě jednou s jinými podmínkami. Prostě testujeme a zjišťujeme. Naše testy na YouTube jsou dělány tak, že ve firmě zadáme díl pro obrobení jejich technologem a poté jej obrobíme sami tak, jak si myslíme. Tedy ne nejlépe, ani za nejkratší čas atd. Testujeme různé parametry a kontrolujeme nástroj a třísku po obrábění, abychom dosáhly pro náš pozdější marketing reálné hodnoty úspor (bez vedlejších nákladů na častější výměny nástrojů apod.) a možná úskalí. Marketing Delcamu říká o úspoře 60 %, my se v Brně spokojíme pouze s vlastními testy, abychom dále nehlásali nesmysly. Zjišťujeme, u jakých typů součástí lze ušetřit více a u kterých je to méně. Zrovna u této součástky nám to vycházelo méně, než máme na jiném videu. Je to zajímavé.

To druhé video je zde: http://youtu.be/zA6CPZaDmRg

Pavel Šimonek,
DELCAM BRNO, s.r.o.
stro1

19. 6. 2013, 12:51

..........
Naposledy upravil(a) stro1 dne 1. 5. 2015, 7:43, celkem upraveno 1 x.
Thomeeque

19. 6. 2013, 1:29

Je nějaká naděje, že se tu někdy objeví videa přímo z akce?
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
stro1

19. 6. 2013, 7:09

...........
Henri

26. 6. 2013, 7:35

Zdravím všechny ,
taky musím jako účastník , ač skoro grafofobik :-),přispět svou troškou do mlýnice.
Opravdu vyslovuji velké díky organizátorům za nápad a bezchybnou organizaci semináře , momentálně mě nenapadá ani konstruktivní "kritika" jak by to mohlo být zorganizováno lépe . Snad jen na tichomořských ostrovech by prezentace vypadaly mnohem lépe :-).

K první části můžu jen dodat, že tragédie předvedená při drtivé většině prezentací by snad měla být i trestná, čest jediné vyjímce. Koho proboha zajímají řeči-kecy, na snad odborném semináři, o tom jak se kdo jak dlouho jmenuje, kolik toho prý dokáže nebo někdy dokázal atd. Takových PR úžasností a keců je plný svět a mě jako uživatele zajímá jak rychle a efektivně jsem zadanou práci s programem schopen zvládnout. To však asi mělo pro uživatele zůstat utajeno. Přes drobné pokusy něco ukázat pro mě tito z úkolu totálně propadli. Položil bych si jen otázku ,proč zástupce HSMWorks jako jediný byl schopen předvést zpracování celého dílu od A do Z. Žeby jako jediný dokázal v 20 min bloku ukázat jak na to , nebo chudák díky krátké historii firmy neměl o čem básnit, mávat trofejemi a zbaběle se schoval za výsledky své práce ? :-)

K samotnému obrábění už to tu bylo taky napsáno. Nelze hodnotit jaký byl CAM z praktické ukázky, je to jen nástroj. Co už je a bylo horší, že po týdnech přípravy předvedli tito tyto výkony. Mám jen hrůzu , jak by asi vypadala podpora produktu a technologie na hotline. Zato CAM programy opravdu nemohly a každý by při správně zvolené technologii doběhl
do cíle a rozdíly by nebyly tak propastné. Opravdu tam zazněla výmluva na posprocesor?? Pro Heidenhain 530? To snad je potřeba něco zásadně upravovat, nebo někdo teprve zjistil že existuje ?? :-)

Bohužel, nebo spíš bohudík, nebyl díky indispozici HSM i při praktické ukázce. Pokud by online dopadla stejně excelentně jako prezentace, mohli by ostatní asi začít prodávat zmrzlinu nebo převléci CAM kabát. Opravdu jsem zvědav , kolik se najde firem pro případnou další akci. Rozhodně by však měli dostat bobříky za odvahu.

Myslím , že z těchto řádků lze dostatečně pochopit co se mi líbilo a co mě nas...o.
Je to jen můj pohled a i přesto se mi líbí :-),zároveň prohlašuji,že nejsem se žádným z prezentujících ve vztahu příbuzenském ani v rozvodovém řízení, jakož ani na výplatní listině či uživatelem prezentovaných programů:-)

Jindra
Henri

27. 6. 2013, 5:03

stro1 píše:Dobrý den všem,
přidávám odkaz: http://www.prumysl.cz/strategie-vortex- ... -nastroju/" onclick="window.open(this.href);return false;
Vážím si firmy Delcam za znovu obrábění samého dílu jako byl v Bruntálu. Všechna čest jak se k tomu staví, někteří prodejci by se mohli od nich učit. Má to je malou chybičku, výsledný čas 33minut, jsem neviděl na vlastní oči, jsme opět na polo úrovni nějakého testu, který proběhl někde. Je to prakticky stejné jako s Hsmworksem a jejich časem 28minut, test proběhl za zavřenými dveřmi někde. Budeme-li těmto výsledkům věřit, obě firmy Delcam a 1Cpro mají kvalitní produkty a jak jsem již psal, stále tyto dvě firmy doporučuji ostatním uživatelům, za určité inovace v CAD/CAM. Musel jsem napsat pár řádků pochvaly, nechci být jen kritikem.
Ještě nemohu po dočtení citovaného i odkazovaného. K uvedenému článku i příspěvku lze přistoupit ze dvou stran, ta první je zde již obsahem.

Za co si vážit toho , že firma , která má znát svůj produkt a maximálně využít jeho možností nezvládne ani základní kroky a přesto jej prezentuje ? Základní neznalost technologie je dnes kladem a má prodávat, případně o tom ještě vydat skoro oslavný článek v odborném periodiku ? K zástupci f.SECO to byly tři kroky , stačilo položit správnou otázku k možnostem dodaného nástroje a aplikovat. Tohle se snad dá komentovat maximálně milosrdným mlčením .

Za standartních technologie, ať již mají jakkoliv neskutečně znějící název patentu, bych považoval dnes právě ty tzv. progresívní. Dnes se snad již nikdo nekřižuje , když spatří třeba mobilní telefon. Spíše mě udivuje,že naprogramování technologie-dráhy , kterou museli znát již naši dědečci, trvalo tak dlouho a je vydáváno skoro za zázrak. Vyzdvihnout v článku, jak moc špatně to lze udělat , a potom ukázat ,že lze uspořit skoro 50% času je opravdu úžas generující . Pro neznalého nebo akceptujícího tento úhel pohledu to musí být opravdu v rovině technologického zázraku, v reálu však pouze doběhli rozjetý vlak.

Čas mě naštěstí zastavil a jdu produkovat v CAMu , který se neskutečně účinně brání všemu pokroku :-)
Polesovsky

28. 6. 2013, 7:40

Henri píše: Za co si vážit toho , že firma , která má znát svůj produkt a maximálně využít jeho možností nezvládne ani základní kroky a přesto jej prezentuje ? Základní neznalost technologie je dnes kladem a má prodávat, případně o tom ještě vydat skoro oslavný článek v odborném periodiku ? K zástupci f.SECO to byly tři kroky , stačilo položit správnou otázku k možnostem dodaného nástroje a aplikovat. Tohle se snad dá komentovat maximálně milosrdným mlčením .

Za standartních technologie, ať již mají jakkoliv neskutečně znějící název patentu, bych považoval dnes právě ty tzv. progresívní. Dnes se snad již nikdo nekřižuje , když spatří třeba mobilní telefon. Spíše mě udivuje,že naprogramování technologie-dráhy , kterou museli znát již naši dědečci, trvalo tak dlouho a je vydáváno skoro za zázrak. Vyzdvihnout v článku, jak moc špatně to lze udělat , a potom ukázat ,že lze uspořit skoro 50% času je opravdu úžas generující . Pro neznalého nebo akceptujícího tento úhel pohledu to musí být opravdu v rovině technologického zázraku, v reálu však pouze doběhli rozjetý vlak.

Čas mě naštěstí zastavil a jdu produkovat v CAMu , který se neskutečně účinně brání všemu pokroku :-)
Ahoj Jindro,
koukam , ze jses z toho trochu znechucen - nas....j. A to neposlouchas nezory jednodlivych prodejcu (i zastupce SECO) o teto akci. Fakt je to super :roll:
Zastupce SECO - jak jsou jednotlivy CAMaci slabcaci, jak jim to horelo a jak neumi pouzivat doporucene podminky, ktere dostali predem.
Ve skutecnosti se jen naparuje a drivejsimu prodejci panu Risankovi nesaha ani po kotniky.

Ano, prave o tom to je. Nejde o to mit nejlepsi nastroje nebo ten nej CAM, ale umet vyuzit jejich prednosti. Umet jej pouzivat.

Proto kdo je vlastne lepsi :?: :?: :?:
Ten co se naparuje tituly, ocenenim, nebo ten co dokaze podat pomocnou ruku, kdyz potrebujete poradit.
Vyjde Vam prodejce vstric i kdyz nejste primo jeho zakaznikem. Porada skoleni treba i pro Vas?
Nebo jen prodat a delejte si s tim co chcete. Vzdyt je to cele intuitivni. Ovladani je prece pro blbce a pouzivani nastroju - rezne podminky - vzdyt mas katalog.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

28. 6. 2013, 9:27

Plus ještě jedna opomíjená vlastnost: trošku se zamyslet :-) Když mi CAM vyplivne dráhu na půl hodiny, ale zdravý rozum + zkušenost říkají, že je to na 10 minut max, tak je _asi_ něco špatně a musím začít zjišťovat co, a ne se hned chytat za hlavu, že můj CAM nemá dostatečně progresivní technologie a doufat, že v příští verzi to bude napraveno :-)
Aleš Procháska
SolidCAM

6. 10. 2013, 5:28

Dobrý den, je to, samozřejmě, "jenom" článek a "jenom" video.
Proto si vás dovoluji pozvat na připravovaný webinář, kde tento díl obrobíme ještě jednou.
Bude to přenos z Německa od stroje Hermle C30, tedy stroj zmíněný v článku a pochází z něj i video.
Webinář je připravován na 7.11.2013 v 10:00 a pokud chcete dostat přihlášku, stačí poslat e-mail na adresu webinar@solidcam.cz

Ivan Cimr

http://www.prumysl.cz/solidcam-cz-reagu ... jen-o-cas/" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.prumysl.cz/video-imachining/" onclick="window.open(this.href);return false;
stro1

26. 12. 2013, 7:19

.............
Thomeeque

26. 12. 2013, 10:36

Zveřejněno 25. 07. 2013 :(
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Odpovědět

Zpět na „CAM“