Edit: no, bodově by to u tý otočný bylo určitě v případě, že bych upínal "roztahovánim" paken v nějakym otvoru.. to jste mysleli?
už jsem chtěl napsat - proč ne, ten zub má radiusy proti sobě - takže se dotýká stejně i otočenýRaS píše:to musí být bodový jinak by to nefungovalo.. nakresli si dvě kružnice po kterejch to běhá, jednu zepředu druhou zezadu a představ si jak by to asi jinak mohlo běhat než v jednom bodě
Některé soustruhy vybrání pro unašeč mají a mně se to celkem líbí, protože kužel je samosvorný jen v perfektním stavu. Maličká nepříjemnost je nutnost natočit při upínání nástroj do vhodné polohy.testone píše:dutina koníka nemá unašeč ( to placatý) pokud vím na žádným soustruhu, alespoň jsem se s tím nesetkal otočný hrot s MK1 jsem ještě neviděl
Můžeš nafotik koně v ose rotace a to jak zepředu tak i zezadu?Thomeeque píše:Díky všem za hroto-info (on je MK1 i v pinole MN80, jsem si později přečetl u Tumlíka), za odměnu prozradím tajemství žlutého koníka
"Vyrážecí" díra v lunetě má průměr cca 10mm..
T.
Šrouby na nožovce už nějaké ne úplně běžné zakončení mají (chtěl jsem je původně rovnou měnit za imbusové, ale díky tomuto jsem to zatím odložil), nicméně kouknu na ně (ve světle tvého doporučeníjova píše:Jako první ti doporučuji osoustružit konce závitů u šroubů na nožové hlavě co utahují nože. Za chvíli se ti omačkají a nepůjdou vyšroubovat.
omlouvám se za mystifikaci, včera jsem nějak neměl dentestone píše:dutina koníka nemá unašeč ( to placatý) pokud vím na žádným soustruhu, alespoň jsem se s tím nesetkal