Může mi někdo poradit k čemu je destička na držáku závitových destiček?
Je to řezná destička nebo něco jiného
závitovací nůž
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
To je podložka. Upíná se tím bočním šroubkem. Centrální šroubek jí jen volně prochází, ten má přitáhnout závitovací destičku. K závitovým nožům se používají úhlové podložky, které mají za úkol plátek mírně vyosit - používá se to to u závitů malých průměrů, aby byla dodržená geometrie břitu a hřbetu vůči závitu. Výrobci dodávají k nástroji zpravidla několik různých podložek s různým úhlem.
To, že je menší, moc nevadí
To, že je menší, moc nevadí

Aleš Procháska
prostě je to spotřebák, určený k vysoké produkci, při poškození se jen vymění destička a ne celý držák. To zahloubení si myslím za první odlehčuje střed plochy pod plátkem, za druhé usnadňuje zavedení šroubku při výměně plátků, kolikrát je k tomu přístup jak k penězům - na některých strojích,
Pokud mě paměť neklame, tak podobný systém má Korloy. Jinak na přiloženém obrázku je harmonogram, jaká podložka má být pro jaký závit.
Mohl by jsi tu dopsat označení držáku a označení destičky? Protože se mi zdá, že VDB je hodně vysunutá od nože
Mohl by jsi tu dopsat označení držáku a označení destičky? Protože se mi zdá, že VDB je hodně vysunutá od nože
SolidWorks 2014 + HSMWorks (Last development version)
Neznám slovo NEJDE. Buď to neumím nebo se mi nechce
Neznám slovo NEJDE. Buď to neumím nebo se mi nechce

-
Ta seda podlozka tam je preto, aby mal sediet na com platok, niekedy nebyva, hlavne pri malych platkoch...Srobik tam je nato , aby tam mala ako drzat, no nemusi byt , byva niekedy aj pruzina....A ked napr. naburas s nozom do materialu tak neznicis hned nastroj, ale napr. platok a podlozku a tu potom vymenis, ak neznicis cely nastroj...picom píše:To mě taky napadlo, ale má zapuštění pro šroubek, je z tvrdého materiálu a zoubek je o dost menší než destička.