Dnes osadenie frezy na miesto a postupne skladanie
PlugMa V2 95%
]Trosku mňa 

prebieha umiestnovanie frezy na miesto ,dávanie rámu do nuly ,aby všetko sedelo spolu 

Miesta je dost 4,5x4,5m 
 len uz je tam jedno cnc a este do buducna plánujem niake projekty,tak preto to miesto 
PS : nie policka ale základ stola ,srobuje sa kazdy jokel na konstrukciu ,to znamena ze ked bude nerovny ,ked sa bude presne doladovat tak sa bude podkladať a doťahovať

PS : nie policka ale základ stola ,srobuje sa kazdy jokel na konstrukciu ,to znamena ze ked bude nerovny ,ked sa bude presne doladovat tak sa bude podkladať a doťahovať
Dnes som usadil rám na miesto a upevnil k zemi ,vyzerá to FESTove uvidíme ako to bude vyzerať pri frezovani

Do noci som stihol nahodiť lineáry a doladiť 

Tak frézka je skoro hotová ,ostáva nahodiť motory na Y os a dokončiť remen /napináky na Y šroby .
Mám pár otázok dufam že dostanem odpoved

Aké mazanie použiť na trapéz/matica? Matica je plastová (mám tam dve do kontry).
Aké mazanie použiť na lineáry?
Som rozhodnutý isť v utorok do CZ do cncshopu.cz a tam kúpiť driveri ,rozmýšlal som nad týmito ,môžme mi poradiť či by to bolo vhodné ? Napájacie napatie budem mať cca 70V
http://www.cncshop.cz/em806-driver-pro- ... y-80v-8-2a
http://www.cncshop.cz/am882-driver-pro- ... y-80v-8-2a
Ďakujem

Mám pár otázok dufam že dostanem odpoved
Aké mazanie použiť na trapéz/matica? Matica je plastová (mám tam dve do kontry).
Aké mazanie použiť na lineáry?
Som rozhodnutý isť v utorok do CZ do cncshopu.cz a tam kúpiť driveri ,rozmýšlal som nad týmito ,môžme mi poradiť či by to bolo vhodné ? Napájacie napatie budem mať cca 70V
http://www.cncshop.cz/em806-driver-pro- ... y-80v-8-2a
http://www.cncshop.cz/am882-driver-pro- ... y-80v-8-2a
Ďakujem
Tak ten EM806 vyzera nadejne ,hah
Este sa chcem opýtať že kde by mali ísť tienene kable ,aby som to nemusel časom prerabať ,diky
Par fotiek
modrá barva pěkná, lineáry krásné a jistě drahé ... ale asi mi něco uniká. Podlaha mi silně připomíná tu, kterou jsem také míval v dílně ... stačilo dupnout a cinkaly skleničky ... ale pomoci si vruty na dětskou houpačku do pružného prkna by mne tedy nenapadlo ....Patres.I píše:
Mašína sa uloží do zeme a potom sa zošteluje .
Mam v pláne to pouzívať na to ako Zami balza,preglejka aj hlinik .
na druhou stranu, to pěkné éro v logu půjde určitě na takovéto mašině vyrobit z jednoho kusu balzy - a třeba je to i účel, ale dural ?
Víťa -  BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh  CJM250,  MK3 Průša, ostřička nástrojů
						A k limiťákům případně jestli tam plánuješ i nějaký sondy taky. Ono to má v podstatě smysl na jakymkoliv kabelu, kterej nevede čistě stejnosměrný napětí. Silové mohou produkovat rušení, signálové být rušeny (nebo taky rušit)..mirenc píše:cau
tienene kable daj z driverov do krokovych motorov
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
						Dakujem ,tienene kable dám k motorom od driverov ,
Koncové spínače už mám nahodené a chcem ích zapojiť ako spínacie ,teda všetky do jednej vetvy ,je to spravne riešenie ?
No tie kovové oká su v tráme 100x100 je to pevné ,ale uvidíme ako to bude pri frezovani ,spevnovat sa vzdy dá
  .
A stroj bol stavaný na modelárske účely(preglejka ..... ) ,takže dural moooooooožno ked bude treba niečo vyšulíchať

Patres

Koncové spínače už mám nahodené a chcem ích zapojiť ako spínacie ,teda všetky do jednej vetvy ,je to spravne riešenie ?
No tie kovové oká su v tráme 100x100 je to pevné ,ale uvidíme ako to bude pri frezovani ,spevnovat sa vzdy dá
A stroj bol stavaný na modelárske účely(preglejka ..... ) ,takže dural moooooooožno ked bude treba niečo vyšulíchať
Patres
nejaké foto 
 Zdroj hotový ,už len driveri