- VIDEO0065.mp4
- (4.87 MiB) Staženo 352 x

Možná by bylo zajímavé frézovat do lamina cca 1mm a měřit průběžně i hloubku zafrézování v tom čtverci zda je všude stejná. Lamino sice není zrovna přesné, ale pro rychlou představu to určitě stačí.packa píše:přesně jak psal ras tím měříš opakovatelnosdt najetí a ještě ke všemu v ukrutně malém rozsahu ,
tvůj největší problém bude sladit kolmost osy x a y
nejlíp bys to zjistil když vyfrézuješ co největší čtverec a změříš si úhlopříčky , ale ne svinovacím metrem , taky by bylo dobré toto měření provést v různých hladinách osy zet
1+Thomeeque píše:Nebo to udělej jako já, nic neměř a chvíli to spokojeně používej jakoby to byla naprosto dokonalá mašina. Já na to kouk hodinkama poprvý asi po roce používání, proč si hned kazit radostT.
Tak ale teď už ty dospělý konstruktéry trošku urážíš, já myslel, že to bereš jako prťavej dílčí test, ne jako důkaz, že celej stroj je OK.. na základě tohodle testu si můžeš opatrně pochválit dobře nakoupený šrouby a matky, fungující elektroniku a správně nastavenýho MACHa - neni to úplně málo, ale k brodu je ještě hodně daleko, to zase neblázniPatres.I píše:Nstavil som hodinky na nulu a postupne pridával+0,01 -0.01 a pekne to chodilo po dielokoch,myslím ze to je základ presnosti,myslím ze na moje s chopnosti som stroj spravil veľmi dobre / tie spajdle nekomentujem /...