ps. nechápu proč vypínáš vektorové řízení - vždyt to je to nejlepší co ten měnič umí
... nastavil jsi správný počet pólů, napětí + ostatní základní parametry motoru ? - to je základ všeho
- jinak ta vrtule ti občas brnkne o plech to je tam párkrát jasně slyšet
- ještě bych sundal tu řemenici - třeba je špatně vyrobená a proto ti to pak běhá po stole *totéž bych pro otestování udělal i s vrtulkou
ps. 2. na ten kondik se vyse* - pro otestování to připoj normálně na 3 fáze * hlavně tam (pokud to jede přes měnič) nedávej žádnej kondík a podobný hovadin*
3f motor na frekvenčním měniči se klepe jak ratlik
Vektorový řízení je vypnutý (po factory resetu) defaultně. Pomohlo by mi vektorový řízení s trhavým pohybem?echt píše:ps. nechápu proč vypínáš vektorové řízení - vždyt to je to nejlepší co ten měnič umí
Ano, viz. první post (kromě počtu pólů, to se tam /alespoň v základním nastavení/ nenastavuje).echt píše:... nastavil jsi správný počet pólů, napětí + ostatní základní parametry motoru ? - to je základ všeho
Jak už jsem psal dvakrát, rozrezonuje se něco na stole (kolem 42Hz)..echt píše:- jinak ta vrtule ti občas brnkne o plech to je tam párkrát jasně slyšet
Jakmile se odpojí napájení (u jednofázového experimentu vytažením ze zásuvky, tedy skoková změna bez postupného zpomalování), veškerý třas zmizí, i když se motor nadále setrvačností točí na stejných (resp. jen pozvolna klesajících) otáčkách.echt píše:- ještě bych sundal tu řemenici - třeba je špatně vyrobená a proto ti to pak běhá po stole *totéž bych pro otestování udělal i s vrtulkou
3 fáze bohužel jinak než z měniče nemám doma k dispozici (resp. mám, ale příliš komplikovaně), zatim ani jiný měnič.echt píše:ps. 2. na ten kondik se vyse* - pro otestování to připoj normálně na 3 fáze
To by mě ani ve snu nenapadlo.echt píše:* hlavně tam (pokud to jede přes měnič) nedávej žádnej kondík a podobný hovadin*
Ložiska se fakt imho ani nehnou.Olpik píše:Napadlo me nevyvazeny rotor a volny vnejsi krouzek ložiska ve viku motoru tzn. volne lozisko a rotor kmita v magnetickem poli statoru.
Je případně možný, že ten měnič neni úplně v cajku? Zkoušel jsem si hrát s tím vektorovým režimem, jak na prvním motoru tak i na tomto mi to vždy hodí chybu F016 (kalibrace proběhne, pak to jen prudce cukne a cvak, F016). Jenže první motor byla hvězda a tady jsem zatím moc nepronikl do nastavování té smyčky, jen jsem zkoušel snížit P386 a P387 postupně až na minimum (beze změny), takže to měničem být nemusí.lubos píše:mě se asi podobně, jako tobě choval atasáckej motor na tom samém měniči a nebyl jsem schopný to naladit ( je pravda že jsem lama a některé věci mi asi nejdou)
Díky, T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Tak problém je zdá se v lubošově MicroMasteru, na jiném měniči si motor spokojeně vrní, většinu času dělá větší rambajz větrák v měniči:
http://www.youtube.com/watch?v=rVXtkgyowB4
T.
http://www.youtube.com/watch?v=rVXtkgyowB4
T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Je zajímavé že na jiném motoru mi chodil v pohodě
ale hlavně že je problém vyřešený

ale hlavně že je problém vyřešený

XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
To jo, i ten můj druhej motor (šedivej TOS 370W trvale ve hvězdě) se dost šprajcoval (choval se hodně podobně, jen mi to původně nedošlo, byla to moje první zkušenost s touto technologií). Je stále možný, že je to nějak poladitelný, ale já na to bohužel nekápnul a to jsem tu tabulku parametrů projel docela poctivělubos píše:Je zajímavé že na jiném motoru mi chodil v pohodě

Snad jo, před chvilkou jsem koupil jednoduchej měnič (Sunfar byl jen půjčenej), snad si budou taky rozumět.lubos píše:ale hlavně že je problém vyřešený
T.