PlugMa V2 95%
Trošku popíš ako to mám spraviť a čo premerať .
V šikovnejch a zkušenejch rukách daj (ne že bych věděl přesný čísla, ale tak od pohleduRaS píše:mimochodem jaký máte zrychlení na krokáčích? mě i těch 500 připadá málo, to ty krokáče vác nedaj?

mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
Není to moc z videa vidět, ale zdá se mi že jsou ty kreslená písmenka trochu ujetá proti PC. Například u m ten vrch.
Možná by byla dobrá fotka nápisu a text z PC.
Jo a když už to píše, zkus si nakreslit nějaký velký čtverc a změř obě úhlopříčky zda sedí.
Dobrý pokus je udělat i kruh např. r100mm ale vždy po kouskách (třeba osminách) a mezi tím odjet plnou rychlostí někam bokem a vrátit se zpět. Bude vidět zda sedí napojení kruhu a neztrácí to kroky.
No a určitě gratulace
Sice to není podle představ místních rádců, bylo opomenuto plno zásad, ale přesto si to dotáhnul do funkčního stavu kam se hodně lidí vůbec nedostane.
Jo a když už to píše, zkus si nakreslit nějaký velký čtverc a změř obě úhlopříčky zda sedí.
Dobrý pokus je udělat i kruh např. r100mm ale vždy po kouskách (třeba osminách) a mezi tím odjet plnou rychlostí někam bokem a vrátit se zpět. Bude vidět zda sedí napojení kruhu a neztrácí to kroky.
No a určitě gratulace

Sice to není podle představ místních rádců, bylo opomenuto plno zásad, ale přesto si to dotáhnul do funkčního stavu kam se hodně lidí vůbec nedostane.
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
čauteeeee ,
Noo ,po pravde som teraz nerobil nič ,vela prace inde
,akurát som dal stôl jakš takš do roviny ,ked bude doska tak sa to ešte celé dorovná ,
V piatok pride vreteno a niake frezky ,takže čo-to pofrezujem -prve piliny
zatial schovavam PC do skrinky ,davam dokopy kvalitný hardware aby sa mi to nevyplo po 5 hodinách
....
Cjuz kresby -je to presné ,minul som asi 100 listov A4 -vela som sa hral a potom skúšal presnosti ,kruhy ,štvorce -do seba a tak ,spokojnosť
Ešte chýba namontovať Y a Z koncové snímače a referenčné X a Y osi -treba to riadne vymysliet ...
Noo ,po pravde som teraz nerobil nič ,vela prace inde

V piatok pride vreteno a niake frezky ,takže čo-to pofrezujem -prve piliny

Cjuz kresby -je to presné ,minul som asi 100 listov A4 -vela som sa hral a potom skúšal presnosti ,kruhy ,štvorce -do seba a tak ,spokojnosť

Ešte chýba namontovať Y a Z koncové snímače a referenčné X a Y osi -treba to riadne vymysliet ...
Je to OK ,možno to robí na pohlad to automatické stabilizovanie videa na YouTubeCjuz píše:Není to moc z videa vidět, ale zdá se mi že jsou ty kreslená písmenka trochu ujetá proti PC. Například u m ten vrch.

Skuste mi poradiť aku zakladnu drevenu dosku použiť? A ako vymyslieť uchycovanie materialu? Navrtat každých 10cm diery a matky+šroby? To znie celkom ekonomicky 

kup si voděodolnou překližku a zespoda do ní dej narážecí matici :
http://www.fabory.cz/cs/product/oc.matice-nar" onclick="window.open(this.href);return false;ážecí-m8/14100080001.html
http://www.fabory.cz/cs/product/oc.matice-nar" onclick="window.open(this.href);return false;ážecí-m8/14100080001.html
Popripade mozes pouzit zavrtne matice, vid. odkaz: http://www.knk.sk/spojovacie-kovanie/61 ... 4-209.html" onclick="window.open(this.href);return false;
existuju hlinikove, zelezne aj nerezove
existuju hlinikove, zelezne aj nerezove
Mam s temi zavrtnymi maticeni blbe zkusenosti. V nejakem relativne monolitickem materialu (treba drevo) to mozna funguje dobre. Ale v ruznych drevotriskovych deskach si to dela co chce. O nejake presnosti se neda mluvit, leze to do toho materialu ruzne zesikma a nepredikovatelne to drti ten material.mirenc píše:Popripade mozes pouzit zavrtne matice
Taky jsem si je koupil. Potreboval jsem aspon trochy presny vysledek (bylo to na drzak kamery na CNC). Vysledek byl tak mizerny, ze jsem na soustruhu ojel ty zavity a vyslednou kulatou trubicku s limcem zalepil epoxidem do presne diry.
Dalsi uz jsme pak nekupoval, ale kupuju misto nich bezne vysoke matice, ktere krome limce o vysce cca 2mm ojedu na kulaty tvar a lepim to.
Mozna ty narazeci by mohly fungovat slusne. Ale to by pro me padalo v uvahu jen pokud to dodava i nekdo jiny nez Fabory. Kdyz vidim obcas ty jejich ceny, tak si rikam, ze snad pod zeleznym povrchem je vnitrek ze zlata.
Soustruh Noell E0177 (Sandra), jenom kličky
Frézka 3040z (Fiona), LinuxCNC
Frézka 3040z (Fiona), LinuxCNC
Ja ich pouzivam na masivne drevo a to nam ich vyraba chlapik podla potreby - je to len moznost...rollfree píše:Mam s temi zavrtnymi maticeni blbe zkusenosti. V nejakem relativne monolitickem materialu (treba drevo) to mozna funguje dobre. Ale v ruznych drevotriskovych deskach si to dela co chce. O nejake presnosti se neda mluvit, leze to do toho materialu ruzne zesikma a nepredikovatelne to drti ten material.mirenc píše:Popripade mozes pouzit zavrtne matice
Taky jsem si je koupil. Potreboval jsem aspon trochy presny vysledek (bylo to na drzak kamery na CNC). Vysledek byl tak mizerny, ze jsem na soustruhu ojel ty zavity a vyslednou kulatou trubicku s limcem zalepil epoxidem do presne diry.
Dalsi uz jsme pak nekupoval, ale kupuju misto nich bezne vysoke matice, ktere krome limce o vysce cca 2mm ojedu na kulaty tvar a lepim to.
Mozna ty narazeci by mohly fungovat slusne. Ale to by pro me padalo v uvahu jen pokud to dodava i nekdo jiny nez Fabory. Kdyz vidim obcas ty jejich ceny, tak si rikam, ze snad pod zeleznym povrchem je vnitrek ze zlata.