Rám bude pálen a skládán z plechu (zmenšená kopie trona) materiál rámu bude železo cca 4mm (kdyby někdo měl nějaké nakrésy rád se kouknu)
Pojezdy plánuji na hlazence 20mm která bude jezdit v železnej domečkách cca 45mm dlouhejch v práci na cncčku sme testovali vrták tvrdokov 20mm skutečná vyvrtaná díra je 19,96mm takže hlazenka chodí bez vule. Ano vím mnozí budou namítak že je to nepřesné se to časem vydře.. ale na pokus to stačí a kdykoliv mužu nahradit broušenou kulatinou a kuličkovými lineárnim pouzdrem.
Elektronika modrá čína:-D
vřeteno zatím plánuji fix (na pokus s programovánim) do budoucná asi nějakou horní frézu nebo tyčovou el brusku(zatím mě netrápí)
Krokáče budou zřejmě Nema23 76mm max co zvládnou desky
Zdroj pro elektroniku( krokáče) bude toroid plus hebedí o kolo sem elektrikář :-d
zbylá elektronika koncáky samodřejmnost plus chci vyzkoušet odměřovánim (mám tu pár pásku z tiskáren na optozávoru ) uvidíme jak se podaří
krmit to ci lcd panelem s pc (plánuji udělat plechovou bedynku na rozměr lcd zřejmě 19 palcu a za lcd schovat základovku a zdroj z pc , modrou desku pro krokáče +zdroj) zatím nevím jak to výjde ale do budoucna je to má představa
Ale největší kámen urázu je má absolutní neznalost autocadu a dalších programu s kterejma bych mohl něco vytvořit pomocí frézky. A další problém je že si nerozumím s cizíma jazykama. Proto bych vás chtěl poprosit a radu programu v češtině kde bych se aspon základně naučil jak vytvořit nějakej obraz( model, obrazec prostě něco čim bych nakrmil mach) a frézka by něco dělala. Mach jsem našel v částečné české lokalizaci s tim si snad poradim.Při nejhoršim je na mach manuál. Jinak frézka plánuji na plošnáky , gravýrování panelá a upravu chladič na el výrobky (zesilovače a zdroje) a dále miluji dřevo