pomoc při výrobě routru

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
mr.fahrad

28. 8. 2013, 12:23

Zdravím profíky... Poslední dobou jsem zkoumal dost vaše forum a nejvíce o oka mi padla frézka ve stylu trona. Slovo dalo slovo a pomalu začínám stavět..... Před tejdnem mi přišli domu modré čínské desky..... víme všici jak jsou na tom ale na první pokus s domácim ježděnim snad projdou. Rád bych se s váma podělil o mou vizi frézky, prosím nebudte moc přísní ale na začátek chci něco co bude trošek jezdit a něco mě to naučí.... Má vize je:

Rám bude pálen a skládán z plechu (zmenšená kopie trona) materiál rámu bude železo cca 4mm (kdyby někdo měl nějaké nakrésy rád se kouknu)

Pojezdy plánuji na hlazence 20mm která bude jezdit v železnej domečkách cca 45mm dlouhejch v práci na cncčku sme testovali vrták tvrdokov 20mm skutečná vyvrtaná díra je 19,96mm takže hlazenka chodí bez vule. Ano vím mnozí budou namítak že je to nepřesné se to časem vydře.. ale na pokus to stačí a kdykoliv mužu nahradit broušenou kulatinou a kuličkovými lineárnim pouzdrem.

Elektronika modrá čína:-D

vřeteno zatím plánuji fix (na pokus s programovánim) do budoucná asi nějakou horní frézu nebo tyčovou el brusku(zatím mě netrápí)

Krokáče budou zřejmě Nema23 76mm max co zvládnou desky

Zdroj pro elektroniku( krokáče) bude toroid plus hebedí o kolo sem elektrikář :-d

zbylá elektronika koncáky samodřejmnost plus chci vyzkoušet odměřovánim (mám tu pár pásku z tiskáren na optozávoru ) uvidíme jak se podaří

krmit to ci lcd panelem s pc (plánuji udělat plechovou bedynku na rozměr lcd zřejmě 19 palcu a za lcd schovat základovku a zdroj z pc , modrou desku pro krokáče +zdroj) zatím nevím jak to výjde ale do budoucna je to má představa

Ale největší kámen urázu je má absolutní neznalost autocadu a dalších programu s kterejma bych mohl něco vytvořit pomocí frézky. A další problém je že si nerozumím s cizíma jazykama. Proto bych vás chtěl poprosit a radu programu v češtině kde bych se aspon základně naučil jak vytvořit nějakej obraz( model, obrazec prostě něco čim bych nakrmil mach) a frézka by něco dělala. Mach jsem našel v částečné české lokalizaci s tim si snad poradim.Při nejhoršim je na mach manuál. Jinak frézka plánuji na plošnáky , gravýrování panelá a upravu chladič na el výrobky (zesilovače a zdroje) a dále miluji dřevo :-D. Má vize rozjezdu frézky je zruba 600x400 a na vejšku zatím moc netuším.... Budu rád za všechny vaše komentáře a názory a kdyby byl někdo z okolí vysočiny a byl ochotnej ukázat svuj výtvor a podělit se o zkušenosti klidně rád přijedu. Ale musím ještě jendou zdůraznit nejsem milionář a chci investovat minimum..... až se zdokonalím mužem inovovat :-D
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“