Gravosacky karty sou soudě podle zdejsich nazoru fakt dobry, pro zacinajiciho hobika, ktery chce frezovat (soustruzit) a o nic se nestarat uplne idealni.
Cena paradni, fukcnost spolehlivá a navic to delaj česky nadšeny šílenci, kteři si zaslouží podporu a uznaní. Všechna čest, kam to kluci za ty léta dotáhli.
U me hraly pri vyberu smeru roli jeste dalsi faktory jako otevrenost systemu, moznost upravy zdrojaku, rozsiritelnost o dalsi HW i SW.
A samozřejme to mám spíš na hraní než na práci, tak sem si vybral hračku, která dlouho vydrží. Šel sem do linuxcnc hned po tom co jsem po měsíci zkoušek zahodil do šuplíku mach i se zakoupenou licencí.
Takže jestli někdo potřebuje rozběhat standartní mašinu a netrápit se s tím, přidávám se k ROBOKOPOVI a jeho názoru ohledně GRAVOS. Koupí, zapojí, frézuje.
jestli si nekdo chce postavit něco jenom trochu nestandartního jako odvalovačku, automat s podáváním a jinejma kravinama, nebo třeba klasickou frézku s ATC, popřípadě si rád hraje a nevadí mu trocha studia, sem pro LINUXCNC.
A jestli někomu nevadí, že se to může čas od času cely zbláznit a nadělat víc škody než užitku volí mach. Tím sem sice porušil svoje moudro o toleranci z předchozího příspěvku, ale musel sem. Z vlastních zkušeností.
No a pak sou tady takovy v dobrém slova smyslu "magoří", kteří si radši napíšou celý soft samy a drivery si sletujou z toho co maj po šuplíkách a ty už nejsou omezený vůbec ničím. Jenom mi není jasný, kdy chodej na pivo.
M