Kompozit na piest ala Šedý

jova
Kontaktovat uživatele:

29. 10. 2013, 10:05

Ony ty kompozice se různě měnily, snad podle použité teploty páry. Ta klasická pájka se tam občas taky vyskytovala. Ta pravá má mít údajně Ag15, Sn80, Zn5%. Tak si napiš přímo p. Šedému. On bude šťastný, že se mu ozval až někdo ze slovenska a ty budeš mít svou slitinu.
Zcela upřímně, když vidím, jak z těch supertěsných pístů stříká zkondenzovaná voda na všechny strany, tak bych i o té těsnosti pochyboval.
QNX píše:jova: a co jsi naměřil?
K měření jsem se snažil přistoupit co nejseriozněji, bylo to v době kdy tyhle stroje p. Šedého „běžně dosahovaly výkon stovky watů!“. Snímal jsem otáčky, alternátor měl cizí buzení, jako „zátěž“ sloužil 12V akumulátor. Jako největší problém se bohužel ukázal nedostatečně výkonný kotel. Jednalo se o hasící přístroj na CO položený přímo na ohni. Po natlakování na nějakých 6 barů se sice stroj divoce rozeběhl, ale spotřeba páry byla tak obrovská, že během několika sekund tlak poklesl pod 1bar. Na tento tlak se sice stroj točil, ale v okamžiku kdy jsem ho zatížil tak se zastavil. Prakticky na něm nebylo možné nic naměřit. Výkon se pohyboval v řádu watů a na to jsem nebyl já ani použitý cca 700W alternátor připravený :(
QNX
Kontaktovat uživatele:

29. 10. 2013, 11:42

jova: díky za výsledky měření. Tahle přesnost mi docela stačí :-)
Odpovědět

Zpět na „Ostatni material“