Tak a co dál?
Tak celodenní hmoždění přineslo aspoň dílčí výsledek.spínače na Xku a Ypsilonu už jsou a Zetko je rozchystaný.Znamenalo to odklonit původní nefunkční spínače,udělat držáky,narážky všechno rozměřit,dopasovat,prodrátovat tak aby to nevadilo tomu indukčnímu snímání který bych rád používal pro přesnou referenci.Všechno v prostoru pro hadí ženu a ono to DOPR.... nefachčí protože je vadná oddělovací deska.Svorky pro stopky os a havarijní tlačítko prostě nefungují.Mašina jede ať jsou sepnuté nebo ne ( teda kromě X )
No aspoň že je hotová ta práce,zítra brácha proměří desku.
Zajímavost je že deska,napájená ze spínanýho zdroje 5V ( ne z USB bylo mi řečeno že takhle to bude lepší ) tak když odpojím +,všecko pořád jede.Až když se odpojí i -,zůstanou motory stát.Chtěl jsem totiž provizorně koncákama aspoň odpojovat desku abych je náhodou nerozdrtil.I když nevím jestli by to stihlo tak rychle reagovat,možná by tu desku nějaký nabitý kondíky ještě pár sekund držely.
No aspoň že je hotová ta práce,zítra brácha proměří desku.
Zajímavost je že deska,napájená ze spínanýho zdroje 5V ( ne z USB bylo mi řečeno že takhle to bude lepší ) tak když odpojím +,všecko pořád jede.Až když se odpojí i -,zůstanou motory stát.Chtěl jsem totiž provizorně koncákama aspoň odpojovat desku abych je náhodou nerozdrtil.I když nevím jestli by to stihlo tak rychle reagovat,možná by tu desku nějaký nabitý kondíky ještě pár sekund držely.
http://www.linuxcnc.org/docs/2.4/html/c ... oming.html" onclick="window.open(this.href);return false;
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Rád bych požádal o radu jak se vrátit na nulu,nějáko to nemůžu najít.Jde o to že když " nahoumuju " osy a pak si funkcí Touch off vytvořím nějakou nulu,nevím jak se na ni rychle vrátit ( třeba při ručním popojíždění ).A když dám v MDI g28,vrátí se to na tu původní nulu,tedy jaksi na referenční bod což je super funkce jenže tohle v dané chvíli nepotřebuju.
- Kilovolt
- Sponzor fora
Naštuduj a pak si tam můžeš přikouzlit skorem cokoliv http://www.linuxcnc.org/docs/html/gui/gladevcp.html" onclick="window.open(this.href);return false; , nebo najdi hotovej.karelsklo píše:A jak ?
Elektrika je potvora-nejni vidět a kope jak divoká mula.
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
"Učíme se po celý život. Až na školní léta" - Gabriel Laub
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
to uz by jsi toho chtel asi moc
"anglictina je jazyk techniku
kdyz chces delat techniku musis se naucit anglicky nebo vypadni"
to nam rikal profesor na prumce a mel uplnou pravdu
a nam nemcinarum nezbylo nez se alespon minimum anglictiny naucit
protoze zadani bylo vzdy doprovazeno pdf dokumentaci v anglictine od vyrobcu komponent
a jak se mi to pozdeji hodilo
tedy je rozumne ocekavat uzivatelsky manual v prekladu
ale podrobnou technickou dokumentaci najdes vzdy v anglictine
syna koukej dokopat do stadia kdy prekladac nebude potrebovat, uvidis jak se mu to v zivote bude hodit
protoze bez anglictiny nemuze dnes delat ani v mekaci
"anglictina je jazyk techniku
kdyz chces delat techniku musis se naucit anglicky nebo vypadni"
to nam rikal profesor na prumce a mel uplnou pravdu
a nam nemcinarum nezbylo nez se alespon minimum anglictiny naucit
protoze zadani bylo vzdy doprovazeno pdf dokumentaci v anglictine od vyrobcu komponent
a jak se mi to pozdeji hodilo
tedy je rozumne ocekavat uzivatelsky manual v prekladu
ale podrobnou technickou dokumentaci najdes vzdy v anglictine
syna koukej dokopat do stadia kdy prekladac nebude potrebovat, uvidis jak se mu to v zivote bude hodit
protoze bez anglictiny nemuze dnes delat ani v mekaci
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Je určitě fakt že v technické branži to bez aj prostě nejde,vidím to na bráchovi a synovcích,Já tyhle ambice nemám i když se budu muset aspoň pro svůj pocit začít postupně učit.Strojař se vším všudy už ze mě nebude,nicméně to mi nebrání zajímat se a šťourat do všeho,prostě člověk má být zvědavej.
Už slyším to brblání o fušerech a tak...Ale - před necelým rokem jsem u cigára snil jak by se to dobře dělalo na cnc (teď už aspopoň vím jak je to složitý ),pak jsem narazil na tohle forum a zjistil že to nestojí milion no a teď stojí pěkná mašina v dílně a něco dělá.Odborníkům moje dotazy asi budou pro smích nicméně pro mě je každý krůček....no prostě krůček.Jako může to vypadat jako lenost ale takový nasměrování jako tady mi ušetří čas kterej pak můžu věnovat ladění mašiny.Takže ještě jednou dík za rady a nebojte,budu prudit dál.