HTD5 (a podobné) harampádí

Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
Kvako1
Sponzor fora

3. 11. 2013, 8:45

hoj pozdě určitě není, až bude čas odfotím, do Prahy je klidně vemu. až bude čas tak to sem hodím . možná zítra...
RaS

3. 11. 2013, 9:06

tak jsem našel tři luxusní ocelové řemenice široké 20mm 5M 48zubů(myslím) s kuželovou dírou a stahovacím kuželovým pouzdrem na 20mm šroub.. až si tak říkám jestli to pro tebe není škoda :D
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Thomeeque

4. 11. 2013, 12:57

potraviny píše:Taky mě láká zbastit nějakej soustruh, čím to budeš řídit?
Nejdřív se pokusím rozchodit podelný posuv jen jako manuálně ovládaný, bez synchronizace s vřetenem, pak se uvidí. Podle toho, jak dobře to půjde a na co se budu cítit, buď zmotorizuju i příčný posuv (a to už bych asi zkusil jednoduché řízení přes LinuxCNC - jen jako XY stroj třeba na kužely, ani by nevěděl, že ovládá soustruh) nebo se pokusím o synchronizaci podélného posuvu s vřetenem (a to bych rád zkusit jako chytrou elektroniku přimo v soustruhu bez řídícího PC, třeba na závity atp.). Hudba budoucnosti..
garulus píše:Tiež ma láka si postaviť (odliať) mini sústruh, s tým že by potom slúžil aj na ostrenie fréz.

http://mycncforum.com/viewtopic.php?f=1 ... 3057409a14
Paráda, pusť se do toho!
Kvako1 píše:hoj pozdě určitě není, až bude čas odfotím, do Prahy je klidně vemu. až bude čas tak to sem hodím . možná zítra...
Budu se těšit :)
RaS píše:tak jsem našel tři luxusní ocelové řemenice široké 20mm 5M 48zubů(myslím) s kuželovou dírou a stahovacím kuželovým pouzdrem na 20mm šroub.. až si tak říkám jestli to pro tebe není škoda :D
No to asi jo, čoveče, to by asi byla škoda lízat, vrtat či jinak prznit.. no, ale jestli bys k tomu vymyslel cenovku, měl bych o čem přemýšlet.

Dík, T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
RaS

4. 11. 2013, 1:08

pokud to použiješ smysluplně tak ti to nechám, pokud ale nevíš co s tím tak si to nechám já..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Kvako1
Sponzor fora

4. 11. 2013, 6:14

takhle to vypada
Přílohy
IMAG0417.jpg
Odpovědět

Zpět na „Nákup“