HTD5 (a podobné) harampádí
Pravidla fóra
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem
tak jsem našel tři luxusní ocelové řemenice široké 20mm 5M 48zubů(myslím) s kuželovou dírou a stahovacím kuželovým pouzdrem na 20mm šroub.. až si tak říkám jestli to pro tebe není škoda 
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Nejdřív se pokusím rozchodit podelný posuv jen jako manuálně ovládaný, bez synchronizace s vřetenem, pak se uvidí. Podle toho, jak dobře to půjde a na co se budu cítit, buď zmotorizuju i příčný posuv (a to už bych asi zkusil jednoduché řízení přes LinuxCNC - jen jako XY stroj třeba na kužely, ani by nevěděl, že ovládá soustruh) nebo se pokusím o synchronizaci podélného posuvu s vřetenem (a to bych rád zkusit jako chytrou elektroniku přimo v soustruhu bez řídícího PC, třeba na závity atp.). Hudba budoucnosti..potraviny píše:Taky mě láká zbastit nějakej soustruh, čím to budeš řídit?
Paráda, pusť se do toho!garulus píše:Tiež ma láka si postaviť (odliať) mini sústruh, s tým že by potom slúžil aj na ostrenie fréz.
http://mycncforum.com/viewtopic.php?f=1 ... 3057409a14
Budu se těšitKvako1 píše:hoj pozdě určitě není, až bude čas odfotím, do Prahy je klidně vemu. až bude čas tak to sem hodím . možná zítra...
No to asi jo, čoveče, to by asi byla škoda lízat, vrtat či jinak prznit.. no, ale jestli bys k tomu vymyslel cenovku, měl bych o čem přemýšlet.RaS píše:tak jsem našel tři luxusní ocelové řemenice široké 20mm 5M 48zubů(myslím) s kuželovou dírou a stahovacím kuželovým pouzdrem na 20mm šroub.. až si tak říkám jestli to pro tebe není škoda
Dík, T.
mimooborová naplavenina • kolowratský zázrak™ • NPS • GCU • HirthCalc • ncDP.ino
pokud to použiješ smysluplně tak ti to nechám, pokud ale nevíš co s tím tak si to nechám já..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu