Čím na frézování dymano plechu

Technologicke postupy a měřidla v dílně
Polesovsky

11. 11. 2013, 8:08

Jeste k te Amade
http://www.youtube.com/watch?v=DvONyl-ncMo" onclick="window.open(this.href);return false;
pro Tvoji potrebu asi to nejlevnejsi. :wink:
Josef
Sponzor fora

11. 11. 2013, 11:23

Ta Amada, nebo jiný prostřihovák by šel, ale je třeba si uvědomit, že tam nechávají můstky např. na mezikruží (asi tvůj případ), které je pak nutno odstranit. U tak tenkého plechu to bude nějaká ta desetina, spíše tak tři (asi). Pokud by jsi někde sehnal firmu, která to provozuje, nemusela by to být špatná volba. Rovné prostřihy, to je jen škrabot (ťukot), ale tvary se prostřihávají kruhovým nástrojem a tam to jde pomaleji. Zkus se poptat na zastoupení Amady (tuším někde na jihu Moravy) a tam ti snad řeknou, kde všude mají stroje. Já věděl o jednom, ale už tam není. Škoda.
lubos
Sponzor fora

12. 11. 2013, 7:29

běžně na sériovky jsem nechával dělat výsekové nástroje ale tak se mi stalo že jsem několiktár udělal nástroj a nebyl to zrovna prodejní hit ( přišla čína) a tak jsem akorát vyhodil peníze. Ted to v malých sériích řežu na laseru v jedné firmě ale i když je cena docela dobrá pořád je to hodně.
XpertMill, Gravos, Ninos, Galaad
IQ156
-1500Kč, -520Kč, -1čokoláda, - 28000Kč
www.freeair.cz www.rotexelectric.eu www.retrofitcnc.cz
Polesovsky

13. 11. 2013, 4:39

lubos píše:běžně na sériovky jsem nechával dělat výsekové nástroje ale tak se mi stalo že jsem několiktár udělal nástroj a nebyl to zrovna prodejní hit ( přišla čína) a tak jsem akorát vyhodil peníze. Ted to v malých sériích řežu na laseru v jedné firmě ale i když je cena docela dobrá pořád je to hodně.
Mozna trochu nerozumim. Delame neco podobneho. Tak posli nakres at se na to mohu podivat.
Josef píše:Rovné prostřihy, to je jen škrabot (ťukot), ale tvary se prostřihávají kruhovým nástrojem a tam to jde pomaleji.
Josef jses mimo. Razniky mame kruhove, ovalne , vajicka, hranate ctverce , obdelniky. Dokonce i tvary pro statory elektromotoru az do prumeru 2m. :wink:

Laser je pro tuto praci priliz drahy.
Josef
Sponzor fora

13. 11. 2013, 7:26

Polesovsky píše: Josef jses mimo. Razniky mame kruhove, ovalne , vajicka, hranate ctverce , obdelniky. Dokonce i tvary pro statory elektromotoru az do prumeru 2m.
No, tak pokud máte všechny možné razníky, tak na to musíte mít větší prostor, než zabere samotný stroj. Nejde jen o tvar, ale taky na jakou sílu a jakost materiálu jsou určeny. A cena jedné raznice s matricí není zrovna lidová. Takže na kusovku spíše předpokládám tu nejhorší variantu vysekávání.
Pokud bych někdy potřeboval něco vysekat, mohu se obrátit?
Polesovsky

13. 11. 2013, 9:34

Josef píše:
Polesovsky píše: Josef jses mimo. Razniky mame kruhove, ovalne , vajicka, hranate ctverce , obdelniky. Dokonce i tvary pro statory elektromotoru az do prumeru 2m.
No, tak pokud máte všechny možné razníky, tak na to musíte mít větší prostor, než zabere samotný stroj. Nejde jen o tvar, ale taky na jakou sílu a jakost materiálu jsou určeny. A cena jedné raznice s matricí není zrovna lidová. Takže na kusovku spíše předpokládám tu nejhorší variantu vysekávání.
Pokud bych někdy potřeboval něco vysekat, mohu se obrátit?
Nikdo nema vse ... To urcite znas.
Dostal jsem ted nejake zadani a musim proverit cenu a razniky co mame (pozadovana vyroba je podobna nasi vyrobe, proto je relativni sance).
Nerad slibuji, co nemohu splnit. Tak pokud neco potrebujes , zadej poptavku a u nas proverime do jake miry Ti muzeme splnit Tve prani vcetne ceny. :wink:
Polesovsky

21. 11. 2013, 9:02

Panove - ma omluva,
u nas ve firme mame na pozadovany vyrobek stroje. Razniky, ktere by tvar podobne vytvorily, ale...
Z rozhodnuti sefa nebudeme vyrabet pro konkurenci.
A tak je lepsi, kdyz stroje jedou jen na 60%.
Tzn. z 10 dni nedelame 4 dny - neni do ceho pichnout. Masiny mame nastaveny a kdyz jde nejaky jiny sef, tak spustime na chvili stroj. Az odejdou tak si dame zase kaficko. Vsak oco jde. "Vzdyt plat nam jde". :wink:
Odpovědět

Zpět na „Technologie a měření“