Magiho výzkumný ústav

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

27. 11. 2013, 9:40

Pokud to vozítko má jet stylem šneka a po rovině tak ze stěrače, jinak bych se kouknul po něčem jiném.
Ideální je klasický 3f modelářský motor + reg + gelová aku. Dělal jsem s kamarádem pohon tříkolky a motor AXI 4130 s tím umí mazat cca 15km/h do velmi prudkého kopce samozřejmě s dospělákem v sedle.
Převodovku jsem použil z nějaké značkové vrtačky + biciklová kola a řetěz.

Pro holku a vzhledem k váze bych použil klidně AXI 2808.
Výhoda je jasná, vzhledem k účinnosti perfektní využití kapacity baterky.
Nevýhody jsou nutnost převodky, při jízdě píská a cena.

Jinak mám dvě značkové akučky co už měli baterky KO ale jinak by asi měli chodit (jsou už dost vypoužívané takže se nerepasovali). Pokud by byl zájem můžu poslat na testy :)
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
Pavka

28. 11. 2013, 7:09

DC_motion_Dynamics.jpg
Mám zde DC motor s planetovou převodovkou: 48V / 750W / 500ot./ min.
Pokud bys měl zájem, tak se ozvi.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

28. 11. 2013, 8:10

Pavka píše:
DC_motion_Dynamics.jpg
Mám zde DC motor s planetovou převodovkou: 48V / 750W / 500ot./ min.
Pokud bys měl zájem, tak se ozvi.
Ahoj, moc pěkný skoro slintám :D Problém je v těch 48V, 24V by ještě bylo jakž takž akceptovatelných, ale tolik baterek už tam nikam nedám.
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

3. 12. 2013, 4:26

Zase trošku z jiného soudku. Potřebuju poradit od někoho kdo zná Win7.
V práci bohužel přišla dlouho oddalovaná výměna mého PC na nové (staré už mele z posledních sil).
Ve starém byly WinXP SP3 (systém který jsem znal téměř zpaměti), teď si zvykám na Win7.
Můj dotaz:

Krom hafo jiných aplikací které jsem s většími či menšími problémy již rozběhal (až na PSP3 které musí běžet tzv. XP módu), používám i tzv. UNIMA KS monitor.
Je to jednoduchoučký prográmek, přes který se dostanu do obvodů řízení bohatosti směsi na jednotlivých kogeneračních jednotkách.
Tyto ORS jsou vybaveny klasickým RS232 rozhraním, na které se dostávám vzdáleně prostřednictvím předovníků GNOME RS232/ETH do Papoucha.
Pro tyto převodníky je v PC nainstalovaný SW Lantronix virtual port, který vytváří 2 virtuální sériové porty COM2 a COM3 a tyto končí na zmíněných Papouších v KJ (COM1 je fyzický na PC).

A teď jádro problému:

Monitor UNIMA KS se spouští exáčem monitor.exe, na který odkazuje ikona z plochy.
Po spuštění začíní monitor prohledávat COMy, začne jedničkou a pokračuje až do aleluja dokud nenajde něco co se mu líbí.
Takže po spuštění samosřejmě prohledá COM1 (tam nic nenajde) a pokračuje na COM2 (tady se chytí a načte data z ORS)
Jak mu vnutit aby se připojoval okamžitě přes COM3? Teď se totiž na ORS v KJ II. na COM3 nedostanu, dostanu se jen do KJ I. na COM2.
V programu číslo portu nastavit nejde, má to autodetekci a tvůrci se tím odmítají zabývat protože je zastaralý.
Ve WinXP se toto řešilo jednoduše a sice úpravou řetězce "cíl" ve vlastnostech ikony připsáním /COM3 (viz. obrázek).
Ve Win7 to takto nejde, bo 7mičky pičujou že cíl není platný (opět viz. obrázek).

Jak z toho ven???? :)
Přílohy
error.jpg
unima.jpg
Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.
oscar

3. 12. 2013, 4:41

Dat to do uvozovek cele
Dat to do adresare kde nejsou uvozovky potreba
Udelat si batak
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

3. 12. 2013, 4:54

oscar píše:Dat to do uvozovek cele
Dat to do adresare kde nejsou uvozovky potreba
Udelat si batak
V prvních dvou případech se to zacyklí v jakési chybě, kterou jsem nedokázal přečíst (shodit jsem to musel přes správce úloh).
Třetí případ neumím :D
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

3. 12. 2013, 4:55

Posílám instalátor, zkus to prubnout jestli máš čas a chuť. Budu tě všude chválit.
Přílohy
Setup UNIMA-KS Monitor 8.21.zip
(2.44 MiB) Staženo 282 x
HonzaCh

3. 12. 2013, 7:52

Pokud dobře vidím, chybí ti mezera před /COM3 v tom zástupci. Správně by to mělo být

Kód: Vybrat vše

"c:\Program Files (x86)\UNIMA-KS\Monitor\monitor.exe" /COM3
Jinak baťák je seznam příkazů, jak bys je zadal ručně.

Kód: Vybrat vše

@echo off
pause
Tohle zkopírovat do notepadu nebo jiného čistě textového editoru (ne Word, WordPad a pod.) a někam uložit jako soubor s příponou .BAT v kódování ANSI. Poklepáním na tento soubor by se měla otevřít konzola ("DOS okno") a program spustit. Až skončí (ať už úspěšně či ne), okno se nezavře, dokud nezmáčkneš klávesu...možná to vyplázne nějakou informační zprávu. Pokud to chodí, řádek s pause se dá smáznout. Ale IMHO to nebudeš potřebovat.

HTH,
H.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

3. 12. 2013, 10:07

Ano s tou mezerou máš pravdu, pak jsem na to přišel taky, nicméně i tak se to stále cyklí.

Ten dávkovej soubor zítra zkusím.
HonzaCh

3. 12. 2013, 10:32

magi píše:Ano s tou mezerou máš pravdu, pak jsem na to přišel taky, nicméně i tak se to stále cyklí.

Ten dávkovej soubor zítra zkusím.
Hmmm. Tak to asi ten baťák nepomůže.

Opravdu jsou ty virtuální porty COM2 a 3? Některý sw si neumí poradit s COM5 a výš, případně vícemístným číslem (COM10) -- nejsou ty pozice už obsazené jinými konvertory? Nebo -- nepřipojí se na COM3 nějaký jiný soft? Podíval bych se do device manageru (devmgmt.msc). Případně připojil na ten COM3 nějaký terminálový program, nastavil parametry a zkusil nějakou ruční komunikaci buď rovnou s KJ, je-li znám protokol, nebo si "něco" na ten RS232 posadil (v nejhorším aspoň loopback adaptér).

H.
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

3. 12. 2013, 11:13

Ano virtuální COMy jsou COM2 a COM3 protože je takto mám v Lantronixu nastavené.
Klidně je můžu udělat COM28 a COM33, ale to samosřejmě nic neřeší :wink:
Ono by to asi možná šlo vyřešit zase tím XP módem ale to je zase takové drbání se za uchem z opačné strany hlavy.
Vzhledem k tomu, že do ORS potřebuju lézt dost často i na dálku z domu (právě prostřednictvím tohoto PC přes aplikaci Radmin) mělo by se toto rozběhat nějak spolehlivě a bez žádných komplikací.
oscar

4. 12. 2013, 7:08

magi:

mam Win7 x64, COM1, COM2 mam na karte

"c:\Program Files (x86)\UNIMA-KS\Monitor\monitor.exe" /COM2
ucom2.png
ucom2.png (8.58 KiB) Zobrazeno 6804 x
ucom3.png
ucom3.png (7.39 KiB) Zobrazeno 6804 x
mit to zarizeni tak by to podle me slo
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

4. 12. 2013, 12:07

Už je to v pohodě, chodí to.
Bordel dělal ten Lantronix virtual port.
packa

20. 12. 2013, 6:53

magi píše:Jinak ten pohon potřebuju tady do tohohle.
Termín je šibeniční - vánoce za dveřmi :D
AHOJ TAK JAK POKROČILY PRÁCE NA TRAKTŮRKU ?
já se ted pustil do stavby Lotus Sewen v měřítku 1:2,5
magi
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

21. 12. 2013, 2:06

Víceméně finální stav, zbývá natahat elektriku a sehnat zetorácké nálepky
Přílohy
Obraz069.jpg
Obraz068.jpg
Obraz067.jpg
Obraz066.jpg
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“