Zase trošku z jiného soudku. Potřebuju poradit od někoho kdo zná Win7.
V práci bohužel přišla dlouho oddalovaná výměna mého PC na nové (staré už mele z posledních sil).
Ve starém byly WinXP SP3 (systém který jsem znal téměř zpaměti), teď si zvykám na Win7.
Můj dotaz:
Krom hafo jiných aplikací které jsem s většími či menšími problémy již rozběhal (až na PSP3 které musí běžet tzv. XP módu), používám i tzv. UNIMA KS monitor.
Je to jednoduchoučký prográmek, přes který se dostanu do obvodů řízení bohatosti směsi na jednotlivých kogeneračních jednotkách.
Tyto ORS jsou vybaveny klasickým RS232 rozhraním, na které se dostávám vzdáleně prostřednictvím předovníků GNOME RS232/ETH do Papoucha.
Pro tyto převodníky je v PC nainstalovaný SW Lantronix virtual port, který vytváří 2 virtuální sériové porty COM2 a COM3 a tyto končí na zmíněných Papouších v KJ (COM1 je fyzický na PC).
A teď jádro problému:
Monitor UNIMA KS se spouští exáčem monitor.exe, na který odkazuje ikona z plochy.
Po spuštění začíní monitor prohledávat COMy, začne jedničkou a pokračuje až do aleluja dokud nenajde něco co se mu líbí.
Takže po spuštění samosřejmě prohledá COM1 (tam nic nenajde) a pokračuje na COM2 (tady se chytí a načte data z ORS)
Jak mu vnutit aby se připojoval okamžitě přes COM3? Teď se totiž na ORS v KJ II. na COM3 nedostanu, dostanu se jen do KJ I. na COM2.
V programu číslo portu nastavit nejde, má to autodetekci a tvůrci se tím odmítají zabývat protože je zastaralý.
Ve WinXP se toto řešilo jednoduše a sice úpravou řetězce "cíl" ve vlastnostech ikony připsáním /COM3 (viz. obrázek).
Ve Win7 to takto nejde, bo 7mičky pičujou že cíl není platný (opět viz. obrázek).
Jak z toho ven????

Dle úpravy hnojiště poznáme hospodáře, dle výsledu voleb jakýchkoliv duševní úroveň voličů.