dobry den ..Potrebujem sa poradiť.Na tuto matricu peletovaciu
,ktorá slúži na vyrobu drevenych peliet na kurenie urobiť nastroj na zahlbenie tychto dier diera ma priemer 6,, mm a zahlbenie ma vrcholovy uhol 30stupnov stym že horny priemer po zahlbení bude mať rozmer 7mm robiť sa to bude ručne do predvrtanej diery..skušal som na nastrojovke vybrusiť jeden nastroj s navrtavaka a druhy zo stareho trojbriteho zavitnika druhy pokus celkom slušny len chcelo by to profesionalne urobiť ten zahlbník lebo dier je vela a bude sa robiť viac kusov matric..rozmyšlal som niečo ako navrtavak len aby nemal 60stupnov ale 30 stupnov do plneho materialu by to mohlo ísť snim dobre alebo potom trojbrity nastroj s voditkom lebo dvojbriti do predvrtanej diery to by nebolo ono aspon ked sa to robi ručne..
Peletovacia matrica
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
podle mě je nejlepší to nabrousit přímo na ten vrták aby se to dělalo najednou s tím vrtáním, pokud to už je hotové tak to vybruš s vodícím čepem klidně taky z vrtáku a už to nebude uskakovat a máš to hned..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
Tieto matrice vraj dosť skoro odchadzaju vraj to vydrží len mesiac ten je vrtak možno najrychlejšia cesta len asi to neurobi povrch najlepši ..RaS píše:podle mě je nejlepší to nabrousit přímo na ten vrták aby se to dělalo najednou s tím vrtáním, pokud to už je hotové tak to vybruš s vodícím čepem klidně taky z vrtáku a už to nebude uskakovat a máš to hned..
sustruh sv18 ,vrtačka
Hele už jsem ti odpovídal na SZ..
Ale jinak máš poměrně dost možností.
Speciální záhlubník
Osazovaný vrták
Stupňový vrták
Naostřený vrták na 30° (Jak jsem psal v SZ nebude mít ale přímkové ostří, protože profil drážky je vyšetřený na 118 nebo 128 stupňů.)
Každopádně jestli chceš, pošli si k nám poptávku konkrétně p. Trčkovi (trcka@stimzetvsetin.cz). Podle mě bude úplně stačit kdyby jsi mu poslal výkres otvoru (nebo aspoň přesný popis). Nějaké info jak by sis to představoval. Např. že hledáš nejekonomičtější řešení. Protože ti můžu říct rovnou, že třeba za stupňák vyplázneš ranec.
Ale jinak máš poměrně dost možností.
Speciální záhlubník
Osazovaný vrták
Stupňový vrták
Naostřený vrták na 30° (Jak jsem psal v SZ nebude mít ale přímkové ostří, protože profil drážky je vyšetřený na 118 nebo 128 stupňů.)
Každopádně jestli chceš, pošli si k nám poptávku konkrétně p. Trčkovi (trcka@stimzetvsetin.cz). Podle mě bude úplně stačit kdyby jsi mu poslal výkres otvoru (nebo aspoň přesný popis). Nějaké info jak by sis to představoval. Např. že hledáš nejekonomičtější řešení. Protože ti můžu říct rovnou, že třeba za stupňák vyplázneš ranec.

Vedoucí vývoje / Technolog / Programátor / Obsluha CNC / Kontruktér / Podržtaška / Pi*us k ruce
S50CNC, CKE 6150Z, Lynx 220 LSA, Lynx 220 Alpha, DNM 500,Haas VF-2SSY, Haas ST-30SSYT, Citizen A20 VII EVO
EdgeCam 2014/2016, SpaceClaim 2015
S50CNC, CKE 6150Z, Lynx 220 LSA, Lynx 220 Alpha, DNM 500,Haas VF-2SSY, Haas ST-30SSYT, Citizen A20 VII EVO
EdgeCam 2014/2016, SpaceClaim 2015
Čo tak tú peletovaciu matricu vyrobiť znova na vodnom lúči .
Kazdá z dier by mohla vyzerať ako napr. diera na obrázku .
http://www.vodnyluccnc.sk/galeria" onclick="window.open(this.href);return false;
Kazdá z dier by mohla vyzerať ako napr. diera na obrázku .
http://www.vodnyluccnc.sk/galeria" onclick="window.open(this.href);return false;