Soustružení POM-C - nové zadání

Požadavky na výrobu dílů - poptávkové fórum
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
koudyxxx

5. 12. 2013, 12:08

Dobrý den,
potřeboval bych nechat vysoustružit následující díly od každého v počtu 3Ks. V budoucnu je uvažována menší sériová výroba. Díly budou soustruženy z POM-C natural. Prosím napsat cenu vzorku (poptávané 3KS), cenu pro sérii 50 Ks a termín dodání vzorků.
tělo pístu.PDF
(31.91 KiB) Staženo 439 x
Případné nabídky zasílat pomocí PM

Doplnění:
Po konzultaci jsem zakázku přepracoval. Již zde není tolik soustružení. některé polotovary jsem zvolil z trubky pro jednoduchost soustružení. Bohužel některé rozměry je třeba doměřit na místě kvůli toleranci na polotovaru viz. Kóta A a B. Prosím o nacenění výroby včetně dopravy ( poštovného) pro 1, 3, a 50 Ks. Dále jestli jste na zakázku schopni vystavit fakturu a zda jste si schopni zajistit materiál. Veškerý materiál lze objednat z firmy Tribon. Mohu ho objednat a nechat zaslat na vaší adresu. v Tomto případě požadují zaslání výrobku společně se zbytkem materiálu. před zasláním prosím vyzkoušet zda píst hladce funguje. Sestavu jsem nedělal, z uvedených dílů by mělo být jasné jak to vypadá sestavené. v příadě lze po konzultaci na dílech vytvořit nějaké technologické upravy ( zápichy pro závity, vrtání díry místo soustružení apod.) Za nabídky předem děkuji.

pumpa.PDF
(44.7 KiB) Staženo 311 x
Naposledy upravil(a) koudyxxx dne 8. 12. 2013, 6:59, celkem upraveno 2 x.
koudyxxx

7. 12. 2013, 12:50

To nikdo není ochoten se do toho pustit?
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

7. 12. 2013, 1:52

Nedivím se, že se do toho nikomu nechce. Ta díra 23x164 je totiž poměrně problematická. Shodou okolností jsme nedávno dělali něco podobného a ta díra (a ani nebyla takhle moc hluboká) měla pořád odrnčený povrch, namotávaly se tam špony, když už se podařilo stabilizovat nástroj tak vibrovala celá ta tyč z POM. Nakonec se to řešilo zakázkovými nástroji, dosti dlouhou dobou obrábění a ještě se musely ručně odstraňovat špony, což není na automatu zrovna pohodlná činnost :-) A podle toho, na co to vypadá že to bude, tady nelze připustit špatně nebo po částech obrobený povrch.
Aleš Procháska
koudyxxx

7. 12. 2013, 3:04

A mate nekdo nejaky jiny napad jak to vyrobit? Napriklad pokud by se zvolila nejaka nerezova bezesva trubka. Ma to totiz byt takova pumpa. Akorad dolu jeste patri dofrezovat diry pro zpetne klapky aby to fungovalo. Premejslel jsem ze bych to udelal z pom trubky a dole to zaslepil ale ta trubka ma vnitrni rozmer v toleranci -0,4 a -1.1 coz je nejakych 0.7mm a nejsem si jist jestli bych to vytrsnil o krouzkem preci jen uz je to celkem velka mezera.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

7. 12. 2013, 5:55

Ta trubka by rozhodně byla lepší.
Jinak výkresy by asi bylo lepší dávat kompletní, protože kdo má třeba automat, obvykle může dělat i nějaké frézovací operace při jednom upnutí.
Aleš Procháska
Grell

7. 12. 2013, 6:39

Já osobně bych tady takovou mrchu nesoustružil. Na frézce by to bylo určitě lacinější. :)
Vedoucí vývoje / Technolog / Programátor / Obsluha CNC / Kontruktér / Podržtaška / Pi*us k ruce
S50CNC, CKE 6150Z, Lynx 220 LSA, Lynx 220 Alpha, DNM 500,Haas VF-2SSY, Haas ST-30SSYT, Citizen A20 VII EVO
EdgeCam 2014/2016, SpaceClaim 2015
koudyxxx

7. 12. 2013, 7:23

To je sice pravda, ale v tom případě by na automatu měl zvládnout i toto. Takže nevidím problém v tom dodávat nekompletní výkresy, pokud by bylo více zájemců možná bych i uvažoval že pošlu výkresy se vším. Což se ale nestalo. ozvali se pouze dva lidé, kteří psali že by o to měli zájem a že to do druhého dne nacení a doposud se neozvali.

Každopádně mám možnost si sehnat trubky 30/20 kde 20mm je průměr v toleranci -0.4/-1.1mm, což znamená že bych musel mít vnitřní píst v rozměrech tak 18.7 0/+0.1 čimž mi ale vzniká celková maximální vůle na průměru téměř 1mm. Myslíte že by to šlo vytěsnit O kroužkem když je tam taková mezera? Popřípadě jaký kroužek zvolit. Uvažuji správně že pokud bude větší kroužek např 3mm tak je menší pravděpodobnost, že se skřípne než když bude např.2mm tlusty?
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

7. 12. 2013, 7:33

kdyz se nebudes omezovat na o krouzku tak ta tolerance neni az tak dulezita
profi se ani o krouzky na toto bubec nepouzivaji
nejsou prilis vhodne
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
koudyxxx

7. 12. 2013, 7:57

:) koukám že se diskuze stahuje trochu jiným směrem tak jinak potřebuji ruční pumpu která na jedno stlačení přečerpá aspoň pul deci tekutiny. bohužel nějak extra velký průměr díry zvolit nemohu protože to bude pohánět lidská síla a jak je známo hydraulika je neúprosná. čím tedy takovou vůli vytěsnit když ne O kroužkem aby dokázala vytěsnit zároveň 0.1mm a 1mm zároveň. Co tedy použít místo O kroužku? Mile rád se nechám poučit. Zabývám se totiž spíše plechařinou. Teď jsem si pořidil malou frézku a na soustruh zatím není, tak si to musím nechat vyrobit.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

7. 12. 2013, 8:06

http://loziska-gufera.cz/" onclick="window.open(this.href);return false;

zde na konci stranky
to ti veme i milimetr
je to oteruvzdorne chemii odolne, neuhne to pred tlakem, prave naopak, tlakem to dotesnuje
koudyxxx

7. 12. 2013, 8:22

tj ale zde píšou že vůle může být max 0.3 mm http://www.rubena.cz/Files/Tesnici%20prvky%202011.pdf" onclick="window.open(this.href);return false; tak nevim jestli to lze použít i při tak velké vůli. problém je že na těch 150 mm kde se to bude pohybovat může být na začátku vůle 0.1 mm a na konci třeba 1 mm, tak aby se to zas nezadíralo.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

7. 12. 2013, 8:30

typ od typu ma ruzne parametry
Cjuz
Kontaktovat uživatele:

7. 12. 2013, 9:12

a není lepší za 360,- nějakou pumpu koupit ?

http://www.vybaveniservisu.cz/eshop/p/1 ... a-na-olej/
http://www.obalcentrum.cz/obaly/sudy/pr ... a-kapaliny

případně poupravit.

Za ty ceny se pomalu nevyplatí jet pro materiál :D
Na konci poznávacího procesu je omyl zcela vyvrácen a my nevíme nic. Zato to víme správně.
koudyxxx

7. 12. 2013, 9:27

:D tak tyhle jsem také našel. Bohužel není. jedna z podmínek je že že musí být přímá bez páky. čímž vypadává ta první a druhá podmínka je že pumpa bude zapuštěná v plechové desce a koukat bude jen madlo. další rozvody budou pod plechem. Tím pádem nám vypadává i ta druhá :(. Pumpa je určena do nemocnice pro čištění hadic, které se zavádí pacientů na "různá" místa :). takže musí odolat různým čistidlům a dezinfekcím. Jedinou další možností je pumpu koupit a nějakým způsobem překopat. A přišlo mi že je už skoro jedno jestli pumpu koupim a celou předělám nebo ji rovnou vyrobím. Každopádně bych se ale zbavil výroby toho hlubokého těla, takže mi asi nic jiného nezbude. Ale je jen z PP a POM je trochu chemicky odolnější, proto jsem si ho chtěl nechat vyrobit.
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

7. 12. 2013, 9:49

Já bych se tou vůlí moc nezabýval. Bezešvé trubky ve skutečnosti mají menší toleranci a když se koupí najednou ze stejné série, je pravděpodobné, že se budou lišit ještě méně. Prostě se udělá píst podle toho, jaké doopravdy ty trubky budou.
Aleš Procháska
Odpovědět

Zpět na „Potřebuji vyrobit - vypomoc pri vyrobe“