Dobrý den,
začínám pomalu pronikat do ručního programování a zasekl jsem se na zápichu za závitem a následně na závitu (viz obrázek). Mohl by mi někdo z Vás poradit, jak bych měl postupovat při tvorbě G-kodů?
Předem děkuji.
G-kód pro zápich a závit
Ahoj,
No jsem zvedav na reakce ostatních..
zasekl jsi se na špatném místě.. na uplném začátku
Je to pro jaký systém?
na "mém" samozřejmě mého zaměstnavatele.. dlouhotočí s Fanucem by to bylo na pár řádků
jen mít to správné vybavení
Já s vodícím pouzdrem pr 20x30mm délky moc parády neudělám , ale zase dle toho přizpůsobím technologii
No jsem zvedav na reakce ostatních..
zasekl jsi se na špatném místě.. na uplném začátku
Je to pro jaký systém?
na "mém" samozřejmě mého zaměstnavatele.. dlouhotočí s Fanucem by to bylo na pár řádků
jen mít to správné vybavení
Já s vodícím pouzdrem pr 20x30mm délky moc parády neudělám , ale zase dle toho přizpůsobím technologii
petros píše:Dobrý den,
začínám pomalu pronikat do ručního programování a zasekl jsem se na zápichu za závitem a následně na závitu (viz obrázek). Mohl by mi někdo z Vás poradit, jak bych měl postupovat při tvorbě G-kodů?
Předem děkuji.
Nějak nechápu co bys vlastně chtěl vědět ?

Všeobecně se takový zápich dělá kopírovacím zapichovákem. (příklad) Kdyby tam byl R=1,5, stačilo by to jen píchnout. S R=1,6 si to už musíš vyjet tvarově s posunutím na rádius nástroje.
A na závit má každý ŘS svůj cyklus či makro.
Co takhle nejdřív RTFM.

Vedoucí vývoje / Technolog / Programátor / Obsluha CNC / Kontruktér / Podržtaška / Pi*us k ruce
S50CNC, CKE 6150Z, Lynx 220 LSA, Lynx 220 Alpha, DNM 500,Haas VF-2SSY, Haas ST-30SSYT, Citizen A20 VII EVO
EdgeCam 2014/2016, SpaceClaim 2015
S50CNC, CKE 6150Z, Lynx 220 LSA, Lynx 220 Alpha, DNM 500,Haas VF-2SSY, Haas ST-30SSYT, Citizen A20 VII EVO
EdgeCam 2014/2016, SpaceClaim 2015
No dělám to v Mikroprogu. Můj dotaz byl unáhlený a po pár minutách jsem na to přišel, poněvadž kolega, co vytvářel návodku, tak mi předepsal nůž na jiný typ zápichu a já si furt lámal hlavu, jak to tím může udělat.
Díky pánové, trochu jsem ze sebe udělal..
Díky pánové, trochu jsem ze sebe udělal..