Na ten Eternal se fakt vyprdni jak radí kluci, to nestojí za tu práci, pokud to na soustruh vůbec chytne.KoRn píše:Tak bohužel, odmastění celého soustruhu technickým benzínem mi zabralo hodně času a pro nátěr alespoň jedné vrstvy mi nezbyl právě ten zmiňovaný ,,čas"Zbýňa píše:Jakej typ barvy budeš dávat. Já teďka najel na epoxidovku a výsledek supr, sice se rodělanej zbytek nedá skladovat, ale spotřeba je velmi malá, kryvost suprová a odolnost taky hodně dobrá. Dávám epoxid základ a pak epoxid vrch. JInáč soustruh je parádní.KoRn píše:Tak jo, dá-li Bůh, dnes zhotovím první nátěr![]()
Světe div se, ono je to piplačka.
Jinak barva má označení Eternal mat akrylátový
Stará dobrá klasika
Ja jsem vcera po kompletnim ocisteni a odmasteni a oblepeni nastrikal sloupovou vrtacku Volman dvouslozkovym zakladem a navrch dam take vrchni dvouslozkovou barvu drzet by mohla kdyz drzi na masinach ktere jedou v nepretrzitem provozu cela leta v ruznych chemickych svinstvech nicmene zaklad je priprava(ostatne jako u vseho) ocisteni a odmasteni podkladu.
Kolik jsi na to dal vrstvu? Já s ní ve svých hobby podmínkách nemám problém , je to holt barva dělaná pro štětku. Začal jsem ho používat s Primerem i když je alkyton "samozákladovka" . Samozřejmě na dvousložku nemá ...RaS píše:tak po nějakejch takovejhle radách jsem tím nastříkal frézku a upřímně řečeno uplně na nic.. stůl a všechny místa kudy "tečou" špony už z barvy nemá v podstatě nic, prostě se odřela a oloupala.. krytování je dvousložkovou a to drží mnohem víc, a špony se tam hromadí a odebírají taky.. tam je pár škrábanců.. já osobně bych už do ničeho jiného nešel..PAKO.ll píše:když jednosložku tak lespoň Rust-Oleum... alkyton zvládne oil i čistící prostředky.
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
jako jakou vrstvu barvy? tak to netuším.. stříkal jsem to..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Deckelovi jsem za poslední tři týdny věnoval veškerý čas a už se to pomalu začíná rýsovat, ještě elektrika, a pár drobností a je v cajku, nejvíc jsem si vyhrál s křížovým suportem a kolmicemi x/y a y/z, dál pak s hlavním stolem a náklopným stolem, který byl různě dofrézovaný, tak jsem ho bohužel nemohl dál snižovat a musel jsem kytovat, pak vše přebrousit, aby to chodilo s vedením
šroub X na tom byl velice špatně, tak ten jediný zatím nemám doma, nechal jsem si ho vyrobit u Ferdy, který je schopný ho přesně vyválcovat do osazeného polotovaru, tak se nechám překvapit
tady pár fotek

šroub X na tom byl velice špatně, tak ten jediný zatím nemám doma, nechal jsem si ho vyrobit u Ferdy, který je schopný ho přesně vyválcovat do osazeného polotovaru, tak se nechám překvapit

tady pár fotek
http://www.tumlikovo.cz/
Popularizační web nástrojařství a kovoobrábění
lahoda nejen pro oko ...
Tumlí ...taky pěkný "příslušenství" http://www.youtube.com/watch?v=-qisgIeYmOA" onclick="window.open(this.href);return false;
Tumlí ...taky pěkný "příslušenství" http://www.youtube.com/watch?v=-qisgIeYmOA" onclick="window.open(this.href);return false;
Naposledy upravil(a) PAKO.ll dne 16. 12. 2013, 7:24, celkem upraveno 1 x.
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Schaublin + Deckel oba tyto stroje můžeš dát do obýváku a ani manželka nemůže mít námitky, protože na té nádheře přeci nemůžeš pracovat. To by se zašpinilo a bylo by to škoda. Jen jí dej novou prachovku aby je neodřela při úklidu. Tiše ti závidím tvoje umění.
Krása pomíjí, blbost je věčná
teda Tumlíku, budeš-li se zde chtět zařadit mezi ostatní, budeš muset ale hodně ubrat
a no na těch krásných strojích pak fakt děláš ? a není ti to líto ?

a no na těch krásných strojích pak fakt děláš ? a není ti to líto ?
Víťa - BF20 - upraveno na CNC + Mach3 + SS, soustruh CJM250, MK3 Průša, ostřička nástrojů
To Tumlik:
funguje to dobře ten ZOL-KOV?
taky by mě zajímalo.. dej jsem ještě fotku detailu opraveného stolu, děkuji..
si říkám takové práce s tím, potom umřeme a manželka/děti to hodí od koruny na aukro, nebo do šrotu
si říkám takové práce s tím, potom umřeme a manželka/děti to hodí od koruny na aukro, nebo do šrotu

věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
tak v tvém případě si s tím budeš ještě tak 30let hrátRaS píše:taky by mě zajímalo.. dej jsem ještě fotku detailu opraveného stolu, děkuji..

- tumlik
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Pěkný, snad to do důchodu seženuPAKO.ll píše:lahoda nejen pro oko ...

když ti řeknu, že dělám, tak stejně nebudeš věřit, tak říkám nedělámsisi píše:.............na té nádheře přeci nemůžeš pracovat. To by se zašpinilo a bylo by to škoda.

kupoval jsem to v hodoníně, možná tak 5 let zpátky, tam jak vjedeš ze štefánikové do průjezdu a je tam ten spojovací materiál, asi budeš vědětchb píše:teda Tumlíku, budeš-li se zde chtět zařadit mezi ostatní, budeš muset ale hodně ubrat![]()
/quote]
tak to mám strach ukázat další![]()
Max píše:To Tumlik:

Na tom deckelovi byl stav toho vrchního stolu tristní, problém byl z různou výškou zafrézování, v některých místech i v úhlu, pokud bych to frézoval, což nebyl problém musel bych brát asi 2mm aby to bylo čisté
to jsem bohužel vzhledem k tomu, že ten stůl už byl frézovaný nemohl, docela bych snížil výšku, tak jsem to zalil tím zol-kovem po zkušenosti se svěrákem

nechci tvrdit, že je to jak litina, ale drží to i v malé tloušťce, pokud to chceš pojistit, tak to nevrtej šikmýma dírkama aby to tam nateklo, ale spíše to musíš natlačit, takovou zatékavost to zas nemá.
Pokud to chceš jako plastelínu tak to smícháš s tvrdidlem a necháš odstát, pak je to viskozita plastelíny a tuhne to tak do dvou hodin aniž by to stékalo. Pokud do toho sekneš uděláš samože rýhu, ale to i do litiny, jinak ten stůl není podle mě klasická šedá litina, spíš ocelolitina podle povrchu po obrábění.,..
Osobně se mi nechce dělat celou matici z bronzi na X vedení, takže odsoustružím originál matici a a ž mi dojde šroub X tak udělám centrické vložky a odleju ten závit ze superfluidu, když to bude na kule, tak to krouhnu z bronzi, tohle ale chci zkusit, není to zas takový problém to vyjmout na zkoušku

Tady jsem to nafotil po přebroušení, mám tam ale málo světla, tak jak bude lampička tak to nafotím znovu a mrsknu na web

Podle mě ten zol kov nereaguje s ničím, emulze na tom svěráku byla už nesčetněkrát a chová se to jak epoxy

Jen pro zajímavost a pro rejpaly, ten stůl byl samože dřív hoblovaný na manšestr, to co jde vidět na webu se zaškrabáním je pěkné i účelné, aby to nechodilo vysloveně po supr rovné ploše, ale ten manšestr by byl fakt lepší, napadlo mě to přelíznout kotoučem s přesně odstupňovaným přísuvem a kotouč by byl orovnaný do velkého rádiusu, (nemám tak dlouhý posuv na hoblovce) a ten manšestr by tam byl pak taky, ale zatím uvidím jak se bude chovat ta broušená plocha po používání, je to jenom práce navíc
Na poslední fotce je zalitá drážka, co je v úhlu a ten zol-kov je nalitý v asi 0,5mm a drží to zatím pěkně:), až se to vyloupne tak napíšu
http://www.tumlikovo.cz/