Prosba o pomoc

Odpovědět
RaS

26. 11. 2013, 11:27

Pokec píše:
RaS píše:pokud je pro tebe Artcam drahej, tak nechápu že uvažuješ nad rhinem..
No to je jednoduché :) Artcam Pro stojí asi 150 tisíc, Rhinoceros stojí pro studenty cca 7000. Ne, že bych byl student, ale mám doma studující děti. A mimo to jsem psal, že jsem o něm četl, ne že bych si ho chtěl pořizovat. Ani nevím, co to umí. :)
tak já sem myslel http://www.artcam.com/express/" onclick="window.open(this.href);return false; a ten si myslím že stojí 150dolarů.. alespoň za ty peníze jsem to kdysi někde viděl.. to je to co myslíš? a rhino stálo řádově 100000..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
jova
Kontaktovat uživatele:

26. 11. 2013, 12:43

Tady píší 3 500 Kč bez DPH
http://www.delcam.cz/produkty/artcam/artcam-express/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pokec

26. 11. 2013, 12:53

RaS píše:
Pokec píše:
RaS píše:pokud je pro tebe Artcam drahej, tak nechápu že uvažuješ nad rhinem..
No to je jednoduché :) Artcam Pro stojí asi 150 tisíc, Rhinoceros stojí pro studenty cca 7000. Ne, že bych byl student, ale mám doma studující děti. A mimo to jsem psal, že jsem o něm četl, ne že bych si ho chtěl pořizovat. Ani nevím, co to umí. :)
tak já sem myslel http://www.artcam.com/express/" onclick="window.open(this.href);return false; a ten si myslím že stojí 150dolarů.. alespoň za ty peníze jsem to kdysi někde viděl.. to je to co myslíš? a rhino stálo řádově 100000..
Ten je podle mého dost očesaný, např. co mně tam velice chybí je možnost přidávání vrstev. Ale ber mně s rezervou, teprve se s tím učím. Rozdíly v programech Expres, Insignia a Pro najdeš tady: http://www.delcam.cz/produkty/artcam/" onclick="window.open(this.href);return false;
Pokec

17. 12. 2013, 6:01

Tak jsem se bláhově domníval, že se dozvím něco o stavbě frézky, debata se však nějak převrátila na software, tedy pro mě momentálně problém v daleké budoucnosti. :) Proto to zkusím ještě jednou s konkrétními dotazy.
1. Našel by se zde někdo, kdo by pomohl, případně sám vytvořil levnou a funkční elektroniku ?
2. Byl by někdo ochoten zakoupit pro mě nějaké vhodné komponenty na ebay ? Nemám s tím zkušenosti, nemám ani potřebnou kartu a neumím anglicky. Také bych nerad koupil nějakou nefunkční hloupost. Peníze bych samozřejmě poslal předem.
3. Není tu někdo z okolí Nového Města na Moravě, (Vysočina, nebo okraj pardubického kraje), ke komu bych mohl občas zajít pro rozumy ?
Více raději přes e-mail nebo přes Skype.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

17. 12. 2013, 6:32

jak vytvoril elektroniku?

vhodna kvalitni a levna elektronika je k mani hotova
nejake bastlene pokusy se s tim nemuzou moc rovnat
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Pokec

17. 12. 2013, 7:43

robokop píše:jak vytvoril elektroniku?

vhodna kvalitni a levna elektronika je k mani hotova
nejake bastlene pokusy se s tim nemuzou moc rovnat
To vím, ale třeba na tom ebay jsou nějaké komplety od 70 do 300 eur, a já nepoznám, co je pro můj účel ještě vyhovující a co už ne. A nechce se mně vyhodit 70 eur, abych potom zjistil, že je to k ničemu, nebo naopak 300 eur a aby to bylo zbytečně předimenzované.
Např.toto : http://www.ebay.de/itm/CNC-Steuerung-3- ... 2c62cb4de9" onclick="window.open(this.href);return false;
Cena je hezká, ale je to k něčemu??
Z gravosu mně napsali : Nejlevnější je toto, dobré, ale drahé je toto.....A teď babo raď :) postačí to nejlevnější ? nebo počkat, šetřit a koupit to drahé ?? Obzvlášť, když nevím, jak to celé dopadne, jestli to k něčemu bude, nebo to bude ležet v dílně bez užitku :D
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

17. 12. 2013, 8:32

b je spravne
jinak kdyz koupis od kluku z gravosu neprohloupis, te to overene
k tem cinskym driverum typu vic os na jedne desce mam averzi

v tom gravosu mas k tomu navic ceskou podporu a je to za hobby ceny a jeste podporis ceskou ekonomiku

ono cokoli co je levnejsi tak moc nefunguje, neni to spolehlive nebo to nejezdi dobre
zkratka jsou s tim ruzne problemy a tech si uzijes dost i bez toho v mechanice
takze moje volba by byla jasna
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Pokec

17. 12. 2013, 11:57

kutil_tim píše:Ahoj mám nějaké zkušenosti z nákupem z číny .
nějaké drivery mám volné doma //zkoušené
taky mám paypal takže mohu platit
mohu anglicky,německy vyřídit problémy.
umím programovat
sem tam se tady dostanu k materiálům přes firmu která zkupuje firmy i se zásobami
mám udělané funkční 3 stroje
pokud budeš chtít tak se nějak můžeme domluvit.
Fajn, ozvi se na pokorny@ceskatvorba.cz , ať tady neplním fórum laickými dotazy :)
BIGG

17. 12. 2013, 12:01

Pokec píše:
kutil_tim píše:Ahoj mám nějaké zkušenosti z nákupem z číny .
nějaké drivery mám volné doma //zkoušené
taky mám paypal takže mohu platit
mohu anglicky,německy vyřídit problémy.
umím programovat
sem tam se tady dostanu k materiálům přes firmu která zkupuje firmy i se zásobami
mám udělané funkční 3 stroje
pokud budeš chtít tak se nějak můžeme domluvit.
Fajn, ozvi se na pokorny@ceskatvorba.cz , ať tady neplním fórum laickými dotazy :)
chlape neser, proto existuje toto forum, aby i druzí se přiučili.

učený z nebe nespadl nikdo
Pepa z depa

17. 12. 2013, 12:19

... nevím jestli tě mám mým komentářem rozptylovat, ale podepisuji výše řečené, z kterého plyne: koupíš levné sr..čky, se kterými ztratíš spoustu času (jestli podnikáš tak tím i peněz) + nervy, nepůjde to rozchodit bez chyb na 100%, budeš se s tím pořád trápit a potom je v záchvatu vzteku prodáš na Aukru hodně pod cenou a objednáš si stejně tu kapku dražší a pořádnou elektroniku od Gravosu, takže rovnice se uzavírá a vychází z toho = "Levně placeno, dvakrát placeno" :D, takže raději sbírej informace a šetři kačáky, až těch informací budeš mít dost, tak sám zjistíš, že to tak je :D pro podnikání

... druhá věc je, jestli to nechceš na práci, ale na hraní, za předpokladu že máš dost času má smysl laborovat a jít cestou low end, třeba china za levný peníz, tak se taky dá
Naposledy upravil(a) Pepa z depa dne 18. 12. 2013, 5:40, celkem upraveno 1 x.
Žiju abych tvořil, tvořím abych žil. www.PePeSysel.cz
máša: vřeteno voda 1,5kW, měnič Delta, 2Nm 3f 60V krokáče, Yako drivery, lineáry a kuličkáče Hiwin,
vynikající Gravos GVE-64 na 125kHz, rám 8mm ocel vylita plastbetonem, vše na masivním litinovém stole.
Pokec

17. 12. 2013, 8:39

I když neznám problematiku cnc, dovolím si malinko nesouhlasit s názorem, "co je dražší to je lepší" nebo s "co je z Číny, je špatné"
Proč ?
Pokud budu potřebovat jezdit 2x týdně 3km nakoupit, nekoupím si nějaké Porsche za tři melouny, ale to nejlevnější malinké autíčko, které mně splní moje potřeby.

Stejně tak, když je k pohonu potřeba KM se sílou 1,4 Nm, nekoupím si KM síly 25Nm jen proto, že je dražší a tedy i lepší :)

A k té Číně - Na jaře kluk škemral že chce nějaké značkové tenisky, abych měl pokoj, koupil jsem mu jakési značkové asi za 1600. Sám jsem si koupil u Vietnamce za 300. Na podzim jsme je vyhodili oba.

A ruku na srdce - myslíte, že české výrobky jsou kvalitnější ? Nebo ještě lépe, kdyby jste tuto otázku položili nějakému Američanovi, Astralanovi apod, myslíte, že by české výrobky upřednostnil před těmi čínskými ?
Engineer
Kontaktovat uživatele:

18. 12. 2013, 12:44

Pokec píše:........
A ruku na srdce - myslíte, že české výrobky jsou kvalitnější ? Nebo ještě lépe, kdyby jste tuto otázku položili nějakému Američanovi, Astralanovi apod, myslíte, že by české výrobky upřednostnil před těmi čínskými ?
No oni nejspíš upřednostní americké nebo australské výrobky, o tom netřeba pochybovat ... na rozdíl od nás mají ještě svoji hrdost. A nebo si aspoň koupí USA produkt vyrobený americkou firmou v Číně, takže jejich peníze se dál točí v jejich ekonomice :wink:

A když už máš tento náhled ... tak si kup to nejlevnější CNC v Číně .... a ušetříš si čas filozofováním tady na DF o kvalitě tenisek a úvahama na téma jestli Tě náhodou nechce ten českej podnikatel třeba očůrat ... nebo nedej bože okrást. Toto mi totiž ze směřování tohodle vlákna aktuálně vychází. :(
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

18. 12. 2013, 1:31

Pokec píše:A ruku na srdce - myslíte, že české výrobky jsou kvalitnější ? Nebo ještě lépe, kdyby jste tuto otázku položili nějakému Američanovi, Astralanovi apod, myslíte, že by české výrobky upřednostnil před těmi čínskými ?
Myslím, že by s tím nemusel mít zásadní problém. Aspoň my vyvážíme do té Ameriky i Austrálie a jak se zdá, občas nám dají přednost i před Čínou :-)
Aleš Procháska
PAKO.ll
Kontaktovat uživatele:

18. 12. 2013, 2:14

...ruku na srdce...

Myslím si ,že bavíme li se o strojírenství tak česká produkce je proti čínské samořejmě mnohem nižší ,ale rozhodně kvalitnější. A samozřejmě mnohem dražší.
Prodejci v evropě či na jiných kontinentech našli díru na trhu a lačné zákazníky co si plní své sny za pár kč,eu či dolarů. A ostatní byť ti co mají zkušenosti jsou uhoupáni cenama v katalozích a e-shopech. A nejsou to jen hobíci. Kde jaké firma pláče po roce provozu na zakoupeném centru z čajny byť cena byla v řádech milionů.
Stačí si přečíst tady pár diskusí. A kterej čínskej soustruh,či fréza má to své "gro" ? Místo značky se tu hledá cena... cena je nicneříkající cifra.
Občas se tu někdo na "čínu" ptá... něco jako "za ty prachy" ,či "jak moc je to špatné" a není to naší českou náturou. Z hlavy ...proma,bernardo,einhel,assist,atd...v dnešní době ani jedna značek vě mě nezanechává stopu kvality. A to myslím ve smyslu to co jsem si například přečetl ráno na USA fóru ,taková úvaha tam byla...že fi Volman vyráběla v německé kvalitě a za poloviční ceny Schaublinu.

Jsem rád že jsem tu potkal mnoho lidí kterým čína nestačí a protože jsou na tom stejně jako já raději sáhnou po jeté kvalitě byť musí přejít velkou či malou údržbou či se někde vyplatí i GO.
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
profor

19. 12. 2013, 12:37

Kdyz uz se tu bavite takhle zobecnele, ono to neni vzdy jen o cene nebo narodni hrdosti, ne?

Pokud budu mit prostor na dilnu a zdroj 3fazoveho proudu, pak nevaham a dam (dokonce!) mene penez za cesky stroj koupeny z druhe ruky nez za jakkoliv kvalitniho cinana. 1) pro to, ze chci podporovat ceske vyrobce (i kdyz u starsich stroju to o aktualnich vyrobcich neni, ze?) 2) proste kvuli kvalite, ktera je jinde a rad do toho dam svoji praci (je radost videt, jak si pomaha (nejen) Tumlik a dalsi. Pokud budu chtit CNCcko, pak si dam na cas a bud si jej postavim nebo si na nej usetrim nebo si jej necham postavit od nekoho mistniho, kdo bude ochoten. Nevidim tu nejmensi problem. Zejmena, pokud si tim budu chtit vydelavat a budu chtit delat kvalitne. To kazdemu podepisu.

Pokud ale takovy prostor mit nebudu a jiz se strojarinou nezivim a "jen" si chci zachovat urcity skill, co do vedomosti nebo zrucnosti a pripadne delam kusove a male veci, tak proste nevidim na ceskem trhu moc moznosti, jak si do cinzaku do 4.p. bez vytahu nastehovat nejaky existujici vyrobek (jedinou variantou je obdoba MN80 a podobne, ale ne vzdycky jsou a byly k sehnani - ne to neni vymluva). I ten 120kg tezky kus je pomerne dost narocne tech 110 schodu vynest v teplejch.

Chapu, ze puvodne ta debata vznikla z neceho jineho, ale tohle je potreba vzit taky v uvahu.
Odpovědět

Zpět na „Zacinam stavet a nevim jak na to“