kuličky v lineárech
Mezera je tam dle odhadu tak 0,5 až 1,0mm. U obou vozíků je to stejné.
Jak ale vyčistím ten vnitřek, jak tam ty kuličky zalézají..
Jak ale vyčistím ten vnitřek, jak tam ty kuličky zalézají..

Celé jsem to rozebral očistil do sucha a jdu seskládat dohromady. Kuliček je tam fakt požehnaně. 

Tak mám osazeny všechny čtyři řady, zkusil jsem zatím jen v oleji a běhá dobře jen je oproti druhému lineáru hlučný. Tak jsem ho máznul tukem hluk se snížil ale nic moc. Předpokládám málu tuku, ale zase na druhou stranu dám-li víc, aby to zas nezačalo drhnout. No začarovanej kruh.

Měl jsem tu po ruce tu bílou vazelinu na ložiska. Vhodnější jsem tu neměl. 

Tak mi to nedalo, oproti prvnímu lineáru kterej fakt jezdí hladce tento lineár drhne. Dá to práci, zkouším změřit všechny kuličky. Zatím mi vychází 3,969, je to sice micrometrem na kulatinu a dá se změřit na stovky takže to ukazuje něco kolem ale zatím stejně.
Těch kuliček je tam fakt požehnaně.
Tak jsem zatím našel jednu kuličku větší viz první foto. Možná ji tam dal předešlej majitel.
Těch kuliček je tam fakt požehnaně.
Tak jsem zatím našel jednu kuličku větší viz první foto. Možná ji tam dal předešlej majitel.

A z čeho jsi jelen?
kuliček jsou v tom evidentně 3 rozměry
kuličky se běžně měří a třídí a prodávají po tisícinách, ne že by existovaly všechny rozměry, ale bývá několik rozměrů kolem základního třeba 4 mm
někdo vzal ze šuplíku 4mm (podle šupléry) kuličky a napral je tam
jestli to kvůli tomu zadrhává nedokážu posoudit, ale nedivil bych se tomu
kuliček jsou v tom evidentně 3 rozměry
kuličky se běžně měří a třídí a prodávají po tisícinách, ne že by existovaly všechny rozměry, ale bývá několik rozměrů kolem základního třeba 4 mm
někdo vzal ze šuplíku 4mm (podle šupléry) kuličky a napral je tam
jestli to kvůli tomu zadrhává nedokážu posoudit, ale nedivil bych se tomu
Obvykle se dějí věci obvyklé. Méně často se dějí věci neobvyklé a zcela vyjímečně se dějí věci vyjímečné...
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Masturn 40 CNC, Hermle UWF1200H CNC a pár klasik
http://www.radialengine.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.autopejsek.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
Jsem nasr.nej co to dá.
Proměřil jsem kuličky co jsem koupil, cca 50ks a z toho jsem vybral horko těžko 15ks. Nenapadlo by mě, že mi někdo prodá kuličky 3,969 a našel jsem tam 3,96?, 3,93?, 3,98? Tu tisícinu nezměřím micrometrem.
Když jsem to dával tehdá do kupy, změřil jsem jednu a jelo to. Nikdy by mě tohle nenapadlo. Teď mi to jezdí hladce, jen mi chybí cca 8 kuliček, tedy v každé řadě po dvou.
Proměřil jsem kuličky co jsem koupil, cca 50ks a z toho jsem vybral horko těžko 15ks. Nenapadlo by mě, že mi někdo prodá kuličky 3,969 a našel jsem tam 3,96?, 3,93?, 3,98? Tu tisícinu nezměřím micrometrem.
Když jsem to dával tehdá do kupy, změřil jsem jednu a jelo to. Nikdy by mě tohle nenapadlo. Teď mi to jezdí hladce, jen mi chybí cca 8 kuliček, tedy v každé řadě po dvou.

tak dokup nejbližší menší a nějak šikovně je rozlož mezi ty ostatní , na funkci to nebude mít vliv - myslím toho vozíkupotraviny píše:Jsem nasr.nej co to dá.

no tak jestli čekáš že někde v ložiskárně koupíš 50ks kuliček a budou na mikron stejný tak s tím nepočítej, to jsou nějaký běžný kuličky a z těch se pak vybírá do levnejch nepřesnejch ložisek tam nasypou tak jak to je, do lepších to přeberou lépe a nejpřesnějších ještě lépe.. s vedením to bude podobně.. u některého výrobce kuliček jsem viděl v katalogu i tolerance kuliček
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU