Zelena prisera..

fotky našich strojů, aneb co máme doma
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

23. 5. 2008, 7:41

to je fajn jak tu zasvecene hovoris o vecech ktere jsi nikdy ani nevidel
ale to necht si kazdej prebere
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

23. 5. 2008, 7:49

nedelam to tu pro zadnou propagaci mych stroju na to mam jine komercni cesty
jen zde rikam to co jsem overil a co je pravda a mohlo by pomoci spouste lidi

ty stare dobre stroje jsou zpravidla velmi levne
v pristim tycnu stehujem kolegovi noveho kamenicka, velkej seping a revolverovej soustruh
celkem za 3000kc

tak mi tu nevykladej ze to je drahe za tyhle penize se v cine nekoupi ani smejd

proc mas tedy plnou dilnu cinskych stroju?

ze by se ti vyplatilo delat na cinskejch strojich ktere jsou za chvilku schopne prace narozdil par desitek starych ktere potrebuji generalku

to jak jsi rejpnul do ciny beru jako cileny utok a jestli se to bude opakovat zasahnu jako admin

nedavno jsem tu kvuli tobe mazal cele vlakno

prosim pis zde informace ktere mas podlozene
mam tu uz par stiznoti ze informace ktere tu uvadis jsou zavadejici a klamave
Josef
Sponzor fora

23. 5. 2008, 11:16

Pupak píše: Az mi za 15 let ukazes tuhle masinu jak ma ve trech osach dve stovky vuli,tak te budu brat vazne,ale zatim mi pripadas jak obchodni cestujici s destem.
Za 15 let nebude mít dvě stovky vůli ani čech, ani číňan, ani jiná národnost stroje. To by musel ležet nakonzervovaný v "NZetech". Neměl jsem možnost srovnávat číňany mezi sebou, ale věřím, že i tam se mohou podařit dobré stroječky na svou cenovou kategorii. Když si koupím Trabanta, nemohu trdě požadovat vlastnosti Meďoura. I když oba dělali Němci.
Engineer
Kontaktovat uživatele:

24. 5. 2008, 12:01

rawen píše:Nazdar,
chtěl bych vás o něco poprosit. Jsem v oblasti CNC vcelku začátečník a snažím se na tomto fóru hledat neznámé věci.
Proč se ale polovina debat vždycky zvrtne v off-topic hádku o Číňany???
Pak se nedivte, že jsou začátečníci (minimálně jeden - já) trošku vedle.

Díky za přečtení, a sorry, že reju do admina fóra :)
Radek
Asi to bude tím, že ta čínská produkce je tu nějak všude kolem cítit. Ať vezmeš na stavbu NC mašinky cokoliv nového, vždy je možnost, že to je čínské. Problém je v tom, že začátečník jako Ty se bude těžko orientovat v kvalitě konkrétních dílů. Objektivní informace vesměs získáš jedině když si konkrétní věci sám zkusíš, ale to je někdy velmi dlouhá a často drahá cesta.
Někdy musíš hledat informace takříkajíc mezi řádky. Já jsem v Nc taky začátečník, ale tak zlé (hádky v každém druhém vláknu) mi to tu nepřijde, pravda je ale ta, že hledám dost konkrétní informace.
Jinak ovšem souhlasím s Pupákem v tom, že s kvalitou je to v posledních letech u mnoha věcí přímo děsivé (tím myslím prakticky cokoliv). Problém je spíš v tom, že u mnoha věcí už není ani možnost si vybrat, kupujeme jen dražší nebo levnější šmejd.
Engineer
Kontaktovat uživatele:

24. 5. 2008, 12:22

..... ty stare dobre stroje jsou zpravidla velmi levne
v pristim tycnu stehujem kolegovi noveho kamenicka, velkej seping a revolverovej soustruh
celkem za 3000kc
No nevím, za posledních patnáct let jsem takhle levně použitý stroje neviděl (i v kovošrotu chtěli víc....) Nebo jsou ty tři tisíce za tu dopravu? To abych něco nespletl.... :wink:

Jinak nemáte nějaký typ na ty velmi levné stroje, takového Kameníčka do deseti litrů bych bral okamžitě........ :wink:

No a jedna perlička na závěr. Byl jsem letos v Norimberku na veletrhu hraček a vyfasoval hromadu prospektů od asiatů. Na stánku mi obchodník vysvětloval, že vše dělají na NC. Doma jsem si prohlídnul katalog a vzadu na prospektu byla pěkná fotka. Jeden starej pantograf Deckel vedle druhýho a kolem nich vysmáty žluťásci. Tak nějak nevím jak to teda je.... :lol:
Když už to vše začalo u toho Deckela......... :D
vlada2

24. 5. 2008, 6:03

"to jak jsi rejpnul do ciny beru jako cileny utok a jestli se to bude opakovat zasahnu jako admin

nedavno jsem tu kvuli tobe mazal cele vlakno"

uz jsem si parkrat vsiml, ze se maze, myslim, ze to je ke skode veci, jsme dospeli lidi a kazdej si umi udelat nazor sam, chapu, ze to je tvoje forum, chapu ze se ti nelibej prispevky, ktery jdou proti tobe, nebo tvymu kseftu (i kdyz tvrdis, ze na propagaci mas jine cesty), ale myslim, ze se muzes branit i jinak. Pokud timhle jednanim odradis Pupaka od prispivani sem (a nedivil bych se) tak to je celkem taky skoda, protoze takove fotky a popisy doma udelanych masinek sem nikdo nedava.
Fizol

24. 5. 2008, 6:37

Načo sa hádať či stroj z Číny alebo nie? Veď napokon si všetko z tej Číny aj tak môžeme kúpiť, tak načo stroj? :wink:
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 5. 2008, 8:20

to mazani jsem doted delal kuli pozadavku lidi, nebylo to z me hlavy
posledni kdo prisel ze chce neco smazat byl pupak a nebudu tu psat kvuli cemu

to ze jsem na nej vcera vyletel je kvuli tomu ze sem pise radoby zasvecene veci o kterych nema paru
a ja potom urovnavam spoustu veci na pravou miru
toto forum je pro informovani ostatnich ne pro mistifikovani

paklize si lidi zacnou stezovat ze tu nekdo mistifikuje tak musim zasahnout

tu cinu tu propaguju protoze je nepravem hanena protoze to ze v cine delaji smejdu je jen jedna polovina pravdy

stejnetak jsem zde propagoval e-bay kde mi vsichni oponovali ze se tam krade ze tam jsou podvodnici a ze jim prijde zabalena cihla misto motoru/linearu

nakonec tu tak pulka lidi nakupuje na ebay ale jakej to byl problem vas presvedcit

uplne stejne to jde v cine akorat ze to je jeste levnejsi a nove a da se to poridit vzdy kdyz to potrebujete

s tou kvalitou je to problem zjistit na dalku
proto kdyz sem napisu ze jsem nejakou znacku overil tak to berte ze me tahle informace stala par tisic a davam to tu zadarmo do placu

a kdyz me pak nekdo kdo to nikdy nemel v ruce natoz na tom delal bude osocovat tak jsem pravem nastvanej
idiot

24. 5. 2008, 9:42

Vážení přátelé,do teď jsem tiše četl fórum kde jsem se občas poučil, občas podivil a často také zasmál. Vždy mne těšila snaha amatérů cosi dokázat,byť postup je občas drastický viz. Robokopovi podběhy na stavbu stroje. (chápu humor)
Ale teď už to nemohu vydržet a musím vystoupit proti neomalenosti jednoho z přispěvatelů jménem Pupák.
Pozorný čtenář si jistě všimne, že občas (ne často) si sám sobě odporuje. Nechci snad uvádět všechny, ale ten co mne nejvíce z celého fóra rozesmál, je zdroj levného vakua. V tom celém se promítá snaha Pupáka o to, co nejvíce ušetřit při nákupu v návaznosti na co nejvyšší cenu při prodeji. Samozřejmě je to trend doby, ale co je moc to je moc. I to, že tento "fórista," který je tak velmi sdílný, si třeba dlouhodobě nechává pro sebe přes mnoho dotazů zdroje vřeten a pak se podřekne za možnost pochlubit se. Hloupé. A navíc to odporuje etice tohoto fóra, kdy spoustu velmi schopných členů zde věnuje čas a znalosti ve prospěch neznalých a nezkušených bez nároků na jakoukoli jinou odměnu než tu, že se jim dostane pochvaly. (a i té zřídka)
Ale zpět k meritu věci: Je tu prezentován Pupákův vztah k čínské litině a před časem měl zdroj z Polska! Přišla možnost koupit litinový stroj od Robokopa za poměrně solidní cenu a ejhle! Litina z číny je shit. Kladu si otázku, proč od Pupase, jak mu důvěrně říkám, je to OK a od jiných Shit. Může mne na to někdo jiný než Pupák korektně odpovědět?
Kladu si otázku, kam až ten člověk je schopen dojít. Jeho hliníkové mašinky- no nevím, ale při mých zkušenostech z duralem ve velikostech Robokopovy či Pupákovy mašinky, je to ještě horší. "Ovšem Pupas je dělá z hliníku"
A tak pořád nevím, proč jen ta těžká komerce od Pupáka. Prodá tu i jinde, tu kousek tam kousek, viz třeba Hiperinzerce. A co my ostatní, kteří platíme daně. Proč neprodáváme tak jako Pupák. Vždyť stačí kouknout třeba na Ares a zjistíme, že má živnost již delší dobu pozastavenou. Možná se Ares mýlí a možná i já, a proto si říkám: "Nejsem I D I O T ?"
Proboha, kolegové fóristi, já netvrdím, že Pupák nic neví nebo neumí, naopak! Je velmi dobrým prezentátorem vyčtených znalostí a jistě i cosi v praxi udělal. Jen mě překvapuje jeho sebestředná genialita, kdy pouze on ví a pouze on umí. S Čínou má zkušenost a ví, že čínské je shit. Asi tam byl a asi i ve stejné fabrice, kde nakupuje Robokop. Jen si dovoluji podotknout, že i výrobce český strojů ( velká fabrika ) vozí litinu z Číny. Je to prostě levnější. Jen otázkou zůstává, jak dlouho. Já nakupuji z Číny ložiska a samozřejmě je tam možnost nakoupit absolutní bláto i vysokou kvalitu. Ty doby, kdy čínské rovnalo se špatné, jsou již dávno pasé. A samozřejmě cena dělá divy. Znám dokonce člověka, který si z Číny nechává posílat i špičkové rámečky brýlí. A podotýkám, kvalitní! Dnes již většina firem trpí čínskou recesí a využívá těchto zdrojů k dosažení vyšší marže. A tím vůbec nechci obhajovat Čínu. Dle mého názoru nám bere práci a ty věci nakonec dovedeme sami vyrobit a zřejmě i lépe, ale cena a samozřejmě i naše lenost zatím vítězí. A když tak procházím Pupákovy příspěvky, dokonce i ty smazané, nemohu se ubránit pocitu, že tu vidím typ, který všude byl, všechno viděl a od všeho má klíče, a to při nejmenším dvakrát! Jestliže někdo uvede, že se narodil v zábradlí v kině, bude mi jasné, že to je vlastně brouk Pytlík. A tak prosím všechny ty schopné korektní přispěvatelé, přemýšlejte o tom, co vlastně tento přispěvatel chce dosáhnout. Poradit všem a nezištně jim pomoci, nebo prezentovat svoji sebestřednou genialitu se svým ziskem?
Děkuji všem, kteří toto četli za to, že umožnili IDIOTOVI vyslovit svůj názor.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 5. 2008, 9:50

trefa
nemam co dodat
s tema vretenama pokud vim jeste neodpovedel a ani nenabidnul, soukromnik jeden
Fizol

24. 5. 2008, 10:22

.........................................edit................................................................
Naposledy upravil(a) Fizol dne 24. 5. 2008, 12:56, celkem upraveno 1 x.
Engineer
Kontaktovat uživatele:

24. 5. 2008, 11:56

Když už řešíme čínskou produkci (je asi jako jedna z mála vedle staších věcí dostupná právě pro hobbysty), tak co kdyby Robokop udělal sekci, kde by ten kdo chce a hlavně má zkušenosti s nějakým takovým strojem napsal to s čím je spokojený ale i to s čím ne. Podotýkám, ale že by to měly být příspěvky ne o stroji z doslechu, ale o stroji který konkrétní přispěvatel má, nebo v kraním případě nějakou dobu měl a používal. Vždy by to mělo být o konkrétní mašině, aby to nebyla tak trochu akademická debata tak jako nyní.

Pokud by to obsahovalo třeba i odkazy na konkrétní řešení případných potíží jistě by to hodně lidem pomohlo. Nebo se mýlím?????

No a pokud kritika, tak ať ji každý zdůvodní na konkrétním případě ne obecně v termínu čínská litina je shit......

Já osobně nemám příliš dobré zkušenosti (mám čínskou pásovou pilu a dvě vrtačky, a dvě sady kleštin do vřeten morse 3, přímou brusku Ferm, drobné nářadí a elektroniku kolem nepočítám....), ale rád bych třeba poznal nějaký širší prezentační vzorek uživatelů a jejich strojů. Myslím, že v současné době těžko někdo může nějak komplexně posuzovat to co sem z Číny v oblasti strojů přichází a tak by takové oddělení mohlo být všem k užitku.

Pokud to není možné, či na škodu chodu tohoto fora, tak nechť admin můj příspěvek smaže. :wink:
kovohemil
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

24. 5. 2008, 12:37

No tak to se Vám povedlo takhle někoho odepsat. Já mám zase s pupákem jem samí pozitiva a pokud s něčím nesouhlasím tak si to udělám po svém. Nezapomínejte že během dvou let tu ná 820 příspěvků a během té doby se můžou některé názory změnit . Pokud někdo přečte běhe dne celé forum tak musí taky rozlišit kdy byl kterej příspěvek napsán. A kritika od člověka co tu nemá žádnej příspěvek mě připadá hodně drzé. Pokud vím tak je to jeho práce a ne zrovna jednoduchá , tak že to je plus pro nás ne, protože sem dal nespočet strojů a s fotem a určitě by dal i nějakou dokumentaci abychom si vybraly pro představu to naše cnc. Je to jedinej největší přispěvovatel jak teoreticky tak prakticky (mašinky) Na závěr chci říci, že spláchnout umíte perfektně , :cry: ale já takovej názor nemám
Monteg

24. 5. 2008, 1:01

Měly by jste se naučit brát lidi takoví jací jsou pokud máte vyhrady k tomu co někdo napíše oponujte ale přeci máme každý svuj názor - zkušenosti a není to berná mince pro ostatní.

Nejsme malé děti ve škole kde co řekl učitel byla pravdu a basta.
Jsme dospělí lide a používáme svojí vlastní hlavu.

Pokud nesouhlasíte s něčím co někdo napíše tak prostě máte jinej názor a neříkejte že ten druhej je špatnej a ten váš je ten správnej?

Myslím že to není učel tohoto fora napadat jeden druhého či práci nebo názory.

Ale zkušenosti si předávat a sdílet.
robokop
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

24. 5. 2008, 1:04

on se odepsal sam

protoze pise a oponuje necim z doslechu co nikdy nevidel
to neni korektni debata
paklize ma nazor k veci tak at ho prezentuje jako nazor a ne jako fakt kdyz ten ktery produkt nevidel nebo s tim nedelal
Zamčeno

Zpět na „naše mašinky“