začátek nové mašiny

fotky našich strojů, aneb co máme doma
Odpovědět
RaS

7. 1. 2014, 11:24

el_fuego333 píše:Povedzme si narovinu. Vacsina z tych ludi zije z ruky do huby. Co praci zarobia, to do dalsej vyplaty spotrebuju. Mesiac co mesiac, rok co rok. Mladsi sa dochodku nedoziju, mnohi nemaju sancu si zaobstarat vlastne byvanie, a ked, tak len za cenu zadlzenia sa na cely zivot...
Taketo low-cost stroje su pre tychto ludi moznou cestou, jak sa z tych sraciek dostat. Taktiez sa pri ich vytvarani mnohemu naucia. Vedomosti su jedina vec, ktoru Ti stat nemoze vziat. A to je dolezite.
já radím to co nebude stát nic navíc, zjednoduší a vylepší to konstrukci..

když chce někdo stavět z nějakejch zbytků a snaží se ušetřit na každém šroubu tak to už ani nekomentuju, ale tady tam bude cpát na jednu stranu zbytečně silné 800W serva, drahé profily a ve finále to podle mě nebude odpovídat vynaloženejm financím a dá se to lehce upravit a bude to lepší..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
el_fuego333

7. 1. 2014, 11:54

Plny suhlas. Akurat ten prispevok, co to zacal bol dost ostry... Jasne, pokial niekto setri, aj tak musi robit veci vyvazene.
Poloboh vetra a mora, hrdina mužov.. radikalny ultra heterosexual
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

7. 1. 2014, 11:57

el_fuego333 píše:Taketo low-cost stroje su pre tychto ludi moznou cestou, jak sa z tych sraciek dostat.
Neřek bych, že to co tu lidi radili, odporuje principu low-cost. Ba dokonce to možná i konstrukci zlevní -:) Třeba mockrát opakované doporučení použít místo hliníkového plechu železný profil.
Aleš Procháska
RaS

7. 1. 2014, 12:11

el_fuego333 píše:Plny suhlas. Akurat ten prispevok, co to zacal bol dost ostry... Jasne, pokial niekto setri, aj tak musi robit veci vyvazene.
ostrý /méně ostrý to se z psaného textu těžko odvodí, mě je to uplně jedno jak to udělá.. stejně si to každej udělá po svém a je jedno co kdo říká..já jen říkám jak bych to dělal já.. někdy mám pravdu, někdy ne, a o čem nic nevím do toho se většinou nepletu..
věčný rýpal,který musí mít poslední slovo, odpůrce low-cost zařízení končících v naprosté většině případů v hromadě šrotu
uživatelé hýbátek, kteří mají z mých příspěvků celoživotní trauma nechť si mé příspěvky VYPNOU
dyntyd
Kontaktovat uživatele:

11. 1. 2014, 11:57

Tak přikládám snad poslední verzi a pouštíme se do stavby :-)
Přílohy
CNC20131.JPG
CNC20132.JPG
CNC20133.JPG
CNC20134.JPG
CNC2013.PDF
(16.37 MiB) Staženo 207 x
RaS

11. 1. 2014, 12:09

jak máš ty dva dlouhý profily a na nich uloženej lineár do té opěrné plošky, to je přímo takovej profil? nebo je to dofrézovaný nebo doplněný něčím jako na té druhé ose?
dyntyd
Kontaktovat uživatele:

11. 1. 2014, 12:19

to se bude navařovat a pak nechám vy stárnout a poté přefrézovat asi jej bude chtít také trochu srovnat po sváření
RaS

11. 1. 2014, 12:32

já myslel že ten profil je hliníkovej ne? takže dovaříš kus hliníku ? právě že v tom řezu to vypadá jako by to bylo z jednoho kusu nějakej speciální profil tak se ptám..
dyntyd
Kontaktovat uživatele:

11. 1. 2014, 12:34

jj koupi se pásovina hliniku a ta se dovaří v tom problém neni svářet hliník umíme
RaS

11. 1. 2014, 12:36

já neříkám že je to problém, jen mi to připadá takové divoké do tohohle profilu vařit a pak zase frézovat..
dyntyd
Kontaktovat uživatele:

11. 1. 2014, 12:40

njn profili mam tak proč jej nevyužit a moc masa na nich neni tak se to musí doplnit. pokud bych tam dal jack tak to bude to samé
Martinhora

11. 1. 2014, 4:41

Mě se to líbí. Jen bych ještě nějak zesílil to uložení šroubu a motoru na Y ose. Přeci jen se skoro všechny síly přenáší přes ten šroub a ta deska se mi zdá slabá a bude pružit. Možná nějaký žebírko. Ta volná drážka na Y (díl nad lineáry) je k čemu? Nebo je to jen okopírovaný díl z druhé strany (kde je drážka pro upevnění matice)?
Kvako1
Sponzor fora

11. 1. 2014, 5:12

mě se ten návrh taky líbí. jenom jedna faktická:
toho svařování bych se bál.
měl jsem doma taky kus toho profilu i z linearem z profi mašiny. tahali to serva 1,5kW takže to asi na to dimenzované bylo. je to udělané tak,že je tam ten linear přišroubovanej na ten profil přímo do těch drážek.
pak je tam ta lišta zboku jak to máš ty. a v té druhé dražce co máš vedle linearu je jenom pasovina a ta taky přitlačuje ten linear k té liště přišroubované zboku.
ušetřil by sis to svařováni a asi by to bylo lepší . ten profil se ti skrouti svařovánim určitě.
dyntyd
Kontaktovat uživatele:

11. 1. 2014, 6:59

No myslim si že ten profil stejnak neni uplně rovný a tak to zkusíme touto cestou... tak uvidime jinak ano neni to zrcadlový dílec proto tam je ta drážka jen jsem použil ten samý.
Bob
Kontaktovat uživatele:

11. 1. 2014, 7:11

já tedy moc nevím, ale lineár má nějakou pevnost, tuhost a taky může mít i křivost. Takže ho přitahovat k hliníkovému profilu, budiš k němu i přivařená hliníková pásovina ( nevím kolik bude ta pásovina silná, ale pokud budou šrouby na dotažení lineáru třeba M6, tak musí být závit v hliníku min. 12mm hluboký) Ty hliníkové profily nejsou pevnostně žádná sláva a dotahovat k nim prohlý lineár, no mám obavy, že se spíš prohne, nebo se v místě dotahování začne bortit ten hliníkový profil, než že by se ten lineár narovnal. Sám mám na svoji frézce ty hliníkové profily také 40 x 80 - těžké provedení, takže stěna je tam celkem silná - ale stejně je ten profil pevnostně blato, a závity M8 na přišroubování čel frézky mám v tom profilu dlouhé 50mm, abych ty šrouby mohl bez obav dotáhnout na krev.
Přílohy
++.JPG
PA070065.JPG
Odpovědět

Zpět na „naše mašinky“