Nože - jaké?
Existujú na to vlhkomery, klasické hrotové, kde sú 2 hroty vzdialené od seba cca 2cm a merajú vlhkosť na princípe odporu. Tie sa zarazia do dreva. Musí sa ešte určiť koeficient, pretože štruktúra drevín je rôzna. To sa môže určiť podľa tabuľky alebo u niektorých vlhkomerov sa to jednoducho prepne na drevinu, ktorá sa merá. Potom existujú aj príložné, ktoré netreba zapichovať do dreva. Vhodné na finálne výrobky.CZ_Pascal píše:Mohu se zeptat jakym zpusobem se urcuje/meri vlhkost dreva?? Dekuji za odpoved.
Na soustruh používám VBD Pramet.Naprostá spokojenost,přesnost,kvalita.Na upichování Radeco.Aeroomni píše:Používám nože s výměnnými břity ale nějak extra spokojenost není co používáte vy?
http://www.explat.com/soustruznickenoze.aspx#radeca
Na šepink jen a jen Radeco.Ostatní materiál se moc nehodí.Nedej bože VBD.Dva šťouchy a je vyštíplý.
Co se týče dřeva tak Radeco a nástrojovka.
- robokop
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
na seping jsou dobre takove ty prohnute noze casto je to nejaka uhlikova ocel protoze to rezavi narozdil od radeka
ty razy co tam jsou jsou prilis velke na nejaky VBD ktery jsou sice tvrdy a odolny ale taky pekne krehky
ty razy co tam jsou jsou prilis velke na nejaky VBD ktery jsou sice tvrdy a odolny ale taky pekne krehky
Vsechna prava na chyby vyhrazena (E)
Nikdy som to nepočul, teraz mi to je už jasné.
Nojo takovej nůž nemám ani jeden.Zkusim si nějakej ukout ve výhni.robokop píše:na seping jsou dobre takove ty prohnute noze casto je to nejaka uhlikova ocel protoze to rezavi narozdil od radeka
Ahoj, vím že bych toho chtěl hrozně moc, ale kdyby se ti taková knížka povedla naskenovat a dát někam sem na fórum na ní odkaz, bylo by to moc super... Myslím že nejen já bych to ocenil... Ne že bych to nutně potřeboval, ale člověk se pořád učí a tohle je aspoň pro mě dost atraktivní téma:)