Podnikání v kovoobrábění

kdyz nebudes vedet kam to dat tak to napis sem, admin to za tebe umisti nebo vytvori novou sekci
prochaska
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

24. 1. 2014, 6:09

testone píše:nejlíp si tak vymyslet něco co se dá přímo prodávat jako kompletní výrobek za hotový
Formálně vzato, pak to už ale není podnikání v kovoobrábění :-) Ale je to IMHO nejlepší cesta.
Aleš Procháska
Krutor
Sponzor fora
Kontaktovat uživatele:

26. 1. 2014, 10:04

Domnívám se, že je potřeba z něčeho vyjít. Buď musíš mít ranec peněz, nebo zdědit po dědovi dílnu, nebo se aspoň trhnout z práce a odnést si kupu zkušeností.

Moje cesta byla taková, že jsem byl RC modelář, měl jsem stolní soustruh a vrtačku, později frézku BF 20. V práci mi to nesedělo, ale byla tam poptávka po mechnických dílech, tak jsme se domluvili na prvním kšeftu. Trochu to přesahovalo možnosti mých strojů, ale když fakt chceš, tak to dokážeš. Pak přišlo opojení z prvních vydělaných peněz, a pak samozřejmě první krize - peníze utracený, další práce žádná. Dělal jsem kdejaký kravinky, jen abych něco dělal, držel se nad vodou, a hlavně se dál učil obrábět. Snažil jsem se ušetřit co nejvíc peněz, abych mohl kupovat nástroje a stroje, a tím rozšířil své možnosti, a zvýšil efektivitu práce. Dnes už je to lepší, ale boj je to pořád. Ovšem přiznávám, že v dnešní době bych už nechtěl začínat. Důležité taky je, zda začínáš jako svobodný, bezdětný v mamahotelu, nebo už máš zodpovědnost za rodinu, bydlení, inkaso, hypotéku ...
Petr Spáčil
PAKO.ll
Kontaktovat uživatele:

27. 1. 2014, 7:29

PV-strojar píše:Hoši, zajímalo by mě, jak vlastně s tím podnikáním začít? Ono když se koupí CNC soustruh cca mega a je pro něj práce alespoň na těch 8-10 h denně, tak je to splacené celkem rychle. Problém nastane, když není práce. Jde nějak (nebo děje se tak v praxi), že se zakázky poptávají ještě před tím než je koupená mašina (smlouva o smlouvě budoucí apod.) ? Jasně asi jde udělat nějakej rozbor trhu ale když vyrábí všichni okolo, neznamená to, že budu vyrábět i já.. :/ Rozumíte jak to myslim.. :roll:
na trhu se musí najít díra...tam se podnikat dá dnes... Nebo v daném oboru musíš mít jméno a akcetovatelnou cenu...Jméno se buduje dlouho a u ceny je nejhorší udělat to že přijde noname zákazník ,potřebuje to "súrně" a ty mu řekneš cenu několikanásobnou protože jsi 20dní nešáhl na práci a potřebuješ zaplatit složenky...on to potřebuje,akceptuje ,ty si mneš ruce jak umíš podnikat a právě jsi přišel o zákazníka a jeho známé (znamí dělaj známí je kuwa dobrá věc v podnikání) . Všude kde jsem v posledním roce byl a mají tam cncčka ,jedou na tři směny ,u toho někdy méně někdy více kvalifikovaná obsluha a k tomu při změně dorazí seřizovač-programátor .
Nejhorší vazby na práci jsou přez lidi co berou černou provizi... nemusí být na své židli dlouho a šup není zakázka.
https://www.facebook.com/pages/Volman-% ... =bookmarks" onclick="window.open(this.href);return false;
Volman MN80, Volman M6 ,Volman NOF a další litinové smetí...
Odpovědět

Zpět na „kdyz nebudes vedet kam“