jova píše:tumlik píše:
Pokud sem nedáš fotku té "české frézy", kde je norma, úhel záběru, hz atd, tak je to diskuze o ničem, ...
Koukám že se mi nevěří
Frézy jsou nové, nebroušené.
Ale jo, věřím, zrovna u tebe bych si nedovolil tvrdit, že jsi si to neošéfoval, ale znáš to líp jednou vidět jak stokrát slyšet
Každopádně já tam vidím to hz 1,08 a to je ten tvůj rozměr

, to je skoro u všech kotoučovek co jsou na dělící způsob, třeba u odvalovek jsou i typy s různě modifikovaným profilem na náběhové hrany zubů nebo i paty(zkosení hrotů zubů a někdy i obráceně) , případně pokud jsou na brus tak ta výška řezu je menší třeba o 0,05mm i více, naopak mám českou odvalovku nahotovo m 1,25 kde jsou ty zuby strašně špičaté, jako kdyby to někomu ujelo na brusce, nicméně i ta fréza je samozřejmě použitelná, jen je na ní prostě vyznačená taková hloubka zubu, aby na tom základním profilu byla ta rozteč dle modulu správná. Takže třeba ta fréza má místo hz 2,8125 prostě 3,05 (zuby jsou užší a tak musí jít hlouběji).
Patní kružnice je sama o sobě nezajímavá a víceméně nedůležitá
u odvalovek to není tak výrazné jak u sadovek, zvláště pokud je to takto malý modul, kde je to prostě výraznější, jakmile u ní sjedeš níž než je dáno, tak ta daná evolventa co nemá tvar základního profilu to prostě zvětší...............snad je to k pochopení
takže suma sumárum, problém bych viděl v tom, že tohle je prostě fréza na brus ještě ze starých zásob někde ze skladu

pokud to uděláš takovou, kde je hz 1,125 u toho modulu 0,5, tak pokud vyrobíš dvě identická kola a změříš si jejich teoretickou rozteč v záběru a tu si změříš na výrobcích, tak ten rozměr prostě bude sedět
tohle ti rozhodně bude po sobě chodit když to na tu hloubku 1,08 řízneš, ale jen zuby vyrobené stejnou frézou v sobě a ty rozteče budou holt jiné