Moje mašinky
samozrejme som nemal na mysli,ze ten seping rozrezes... skor nieco modularneho-zasunut vreteno do rybiny a stol do t-ciekGustavson píše:Tak to se mi zda hrozna škoda.To byla vojenská uloženka za 10 000.To radši začnu stavět něco od píky.
idealne to neni, ale ta masa...to by ma lakalo
ale ked to vyuzivas , tak nic
No masa je to pěkná.Váží to přes 1300 kg.Posuvy jdou ale dost ztuha.Na to by musely bejt jedině serva.Sbírám tady nějaké informace abych si moh postavit CNC frézku,protože žádnou ještě nemám.Co nevidět jedu pro matroš a pustim se do toho.Nejdřív něco malinkýho abych se do toho trochu zasvětil.
SV 18ka je supr mašina.Taky jsou ještě pořád v ceně.Neni problém za ní vytlačit sto kilo.Někdo nadává na tu regulaci,že je to často rozbitý,ale já to dal jendou do chodu když sem to koupil a maká to skvěle.
To jaro.va:Copak to bych moh udělat tunovou frézku ale nemám s tim zkušenosti
,tak se budu držet při zdi a udělám nějakou z alumínyja.
To jaro.va:Copak to bych moh udělat tunovou frézku ale nemám s tim zkušenosti

SV18RD má pohon vřetene řešený stejnosměrným motorem s regulací bez mechanické převodovky? (tedy když nepočítám tu 1:1/1:8 ) ?
Já to mám 1:1 - 1:4 Přesně jak říkáš,je tam stejosměrnej motor 14kW,bez převodovky.Váha cca 200kg.Ta bedna je regulace.Je tam třífázovej řízenej tyristorovej usměrňovač.Proud jedné síťové fáze je špičkově i 80A.Je to složitá elektrika jak prase.Ta bedna je napraná součástkama a váží 120 kg.
Gustavson: Zrovna jsem uvažoval, jak udělat řízení otáček stenosměrných motorů 2kW , 3kW a 11 kW .... tedy něco hodně podobného. Složité to bylo tenkrát, dnes by to šlo udělat poměrně jednoduché a malé. Asi se o něco takového budu muset časem pokusit.
Tim bys pro rizeni ss motoru nic neziskal.Pouze vice,ci mene vyhlazene napeti s malou zmenou amplitudy podle U/f krivky,ale na rizeni otacek by se to moc nehodilo.
Nekde na netu jsem nedavno videl desku PWM pro ss motory do 15 kW
za necelych 400 USD.Dost me tam zaujaly ty proudy kolem 100A,tak jsem si rikal,co tam maji za fety.Urcite to ale nebylo na Ebay.Mozna si casem vzpomenu.
Nekde na netu jsem nedavno videl desku PWM pro ss motory do 15 kW
za necelych 400 USD.Dost me tam zaujaly ty proudy kolem 100A,tak jsem si rikal,co tam maji za fety.Urcite to ale nebylo na Ebay.Mozna si casem vzpomenu.