Zdravím,
momentálně pracujeme na jednom výrobku a téměř finišujeme. Už jsme domluveni s dodavateli, ale ještě před výrobou forem chceme nechat vyrobit prototyp. Díl se bude tlačit jako hliníková lišta (od dodavatele už máme schválenou formu). V příloze přikládám výkres v pdf. Výkres je z čelního pohledu. Potřebovali bychom vyrobit tuto lištu o délce 225 mm.
Do zpráv nebo tady do diskuze prosím zašlete cenu a do kdy jste díl schopni odeslat (nejlépe pokud by to šlo do konce příštího týdne). Pokud můžete nabídnout i elox (černý) tak je to určitě plus, ale není to podmínkou.
#EDIT: všiml jsem si, že jsem nahrál omylem výkres kde chybí cca 2 kóty, nicméně výkres mám i plně okótovaný.
Hliníkový díl
Pravidla fóra
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
Toto forum vyzaduje schvaleni prispevku moderatorem.
- Přílohy
-
- hlinikove-telo.pdf
- (3.96 KiB) Staženo 517 x
to se da udelat nozemJosef píše:Těch kót ti tam chybí povícero, ale co je asi těžko vyfrézovatelné je ten R0,5 jak to máš nakreslené (a neokótované).
"do řiti se řítíme, ani o tom nevíme.."
Zkus si poptat nastrojarny kde maji dratorez. Nechavam tak vyrabet profily i mnohem slozitejsi. Cenu pocitej tak 6-8tis. Nam standardne delaji vzorky 150mm protoze se jim vyssi dil do dratorezu nevejde, ale jsou i pulmetrove dratorezy.
Je lepsi vlastnit nastroje, ktere clovek nepotrebuje, nez potrebovat ty co nema.
jednim, vem si zapichovak do diry (neco takoveho, nebo si ho muzes vybrousit) http://www.crstools.cz/mini-nastroje/mkr-mini-nuz/" onclick="window.open(this.href);return false; , ten upnes do hlavicky, roztocis a muzes frezovat drazkuJosef píše:Jedním?filla píše:to se da udelat nozemJosef píše:Těch kót ti tam chybí povícero, ale co je asi těžko vyfrézovatelné je ten R0,5 jak to máš nakreslené (a neokótované).
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Ale tam je ta drážka víc než půlkruhová, takže tím zapichovacím nožíkem by to nešlo. Spíš se bude muset použít kulová fréza ("lollipop") a frézovat to upnuté šikmo.
Aleš Procháska
ono to vypada jak dira pro sroubky, takze by to nemuselo byt pres celou delkou a pak by se to dalo vyvrtat
-
- Sponzor fora
- Kontaktovat uživatele:
Já mám zase nějaké přístrojové profily Fischer a tam se takováhle drážka používá pro zasunutí víka. Nejsprávnější by samozřejmě bylo upravit výkres prototypu tak, aby se dal přiměřeně levně vyrobit a neměnilo to jeho funkci.
Aleš Procháska